ХРВАТСКИ МЕДИЈИ ПОДИГЛИ УЗБУНУ: Србија је амнестирана у Хагу

HRVATSKI MEDIJI PODIGLI UZBUNU: Srbija je amnestirana u Hagu

26 novembra 2017

Haški sud je u presudi Ratku Mladiću amnestirao Slobodana Miloševića i Beograd od odgovornosti za rat u Bosni i Hercegovini, tiho, ne objavljujući to na velika zvona, piše „Jutarnji list“.

Milošević je imao neke veze s Radovanom Karadžićem i Ratkom Mladićem, ali prema mišljenju Haga nedovoljno jake da bi se smatralo da je član udruženog zločinačkog poduhvata u sklopu kog su počinjeni zločini u Bosni i Hercegovini, piše zagrebački dnevnik.

Iako je Mladić optužen da je zločine počinio zajedno sa Miloševićem i njegovim beogradskim saradnicima, sudije su u sredu, čitajući sažetak presude, izbacili lidera Srbije i Jugoslavije Slobodana Miloševića, piše u tekstu.

U samoj presudi navodi se da sudije nisu našle dokaze da bi Slobodan Milošević ili neko od njegovih beogradskih kolega bio saučesnik udruženog zločinačkog poduhvata od 1991. do kraja 1995. godine sa ciljem proterivanja Hrvata i Bošnjaka, tadašnjih Muslimana, s velikih delova BiH na kojima su Srbi hteli svoju etnički homogenu državu, piše „Jutarnji list“.

Neobično je da je ta vrlo važna činjenica sakrivena u fusnoti broj 15357 na dnu 2090. stranice haške presude Mladiću:

– Sudsko veće nalazi da je više osoba učestvovalo u udruženom zločinačkom poduhvatu, uključujući Radovana Karadžića, Momčila Krajišnika, Biljanu Plavšić, Nikolu Koljevića, Bogdana Subotića, Momčila Mandića i Miću Stanišića.

Uz to ide fusnota, na dnu stranice malim slovima:

„Dokazi koje je primilo sudsko veće nisu pokazali da su Slobodan Milošević, Jovica Stanišić, Franko Simatović, Željko Ražnatović ili Vojislav Šešelj učestvovali u realizaciji zajedničkog kriminalnog cilja – navodi „Jutarnji list“.

KOMENTARI4 komentara

 1. Za Srbiju says:

  Crknite od muke!!!

 2. zlatko says:

  Šta ima neko da amnestira Srbiju? Da je neko iz Srbije počinio neke zločine, možda bi se i moglo tako reći, mada ne bi ni to bilo ispravno, jer podrazumeva kolektivnu krivicu, a zločini i krivica su u pravu individualni. Ali niko iz Srbije nije počinio ništa u Srebrenici. Tamo čak izgleda nije ni bilo zločina, a ako ih je i bilo, onda je tužilaštvo prikrilo prave počinioce, izvršioce i nalogodavce. Tužilaštvo nije iznelo ni jedan dokaz, nego se oslonilo na prethodne presude nekim mučenicima koje su na brzinu savatali i ucenili da nešto kao priznaju. Ništa od tih presuda nije potkrepljeno dokazima, ali je poslužilo za dalja sudjenja. I tako u nedogled. I sad oni nas nešto kao amnestiraju!!! Pa još kao prećutno, stidljivo!!! Mrš tamo!!! Nas niko ni za šta nema i ne treba da amnestira. Nama treba istina, kakva god da je, a ne neka njihova trula kobajagi milostinja!

  • da da says:

   bilo je zločina nad srpskim civilima,ubijeno je preko 3 hiljade Srba i srušeno,zapaljeno preko 100 sela,od strane muslimana,a niko odgovarao nije...

 3. deda mraz says:

  Pa ovo je poprilicno tacno jer je kompletan komunisticki sljam na celu sa Milosevicem ucestvovao i pravio nezavisnu Hrvatsku na stetu Srba i bez Srba i sve ove iz Srbije sto su nazvali to su bili komunisticki trabanti koji su se prodavali za velike Srbe da slucajno negde ne bi dosao pravi Srbin,a naravno ove iz Republike Srpske su odmah stavili na crnu listu da bi pomogli komunistickom sljamu u Srbiji da prezivi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *