ХРВАТСКИ МЕДИЈИ: Вучић ствара најмоћнију војску на Балкану

HRVATSKI MEDIJI: Vučić stvara najmoćniju vojsku na Balkanu

9 maja 2021

Hrvatski mediji pišu da predsednik Srbije Aleksandar Vučić stvara najmoćniju vojnu silu u regionu.

„U poslednje se vreme sve češće, u regionu, postavlja pitanje – zašto se Srbija ubrzano naoružava i može li se govoriti o novoj militarizaciji najveće postjugoslavonske države koja je bila pokretač ili upletena u sve ratove u 90-ima na ovom području. Aleksandar Vučić povećao je proračunsko izdvajanje za odbranu za čak 44 posto, odnosno srpski porezni obveznici žrtvovaće za Vučićeve ‘vojne planove’ nešto manje od 1,3 milijarde evra (što je najveći vojni proračun u regionu), a trećina toga ide na modernizaciju vojske i kupovanju novog naoružanja, što bi značilo da bi Srbija, ako se sve ostvari, imala najjaču vojsku u regionu. Svi se pitaju ili radi ili to da širi paniku, što za svoj, što za tuđi (ruski!?) račun“, piše „Index.hr“

Portal je naveo da Srbija dobija „vojne poklone“ od Rusije i Belorusije.

Hrvatski portal, „Dnevno.hr“ navodi da je situacija u vojsci Hrvatske zabrinjavajuća, i da Aleksandar Vučić zna šta radi i dobro zna zašto naoružava Srbiju.

Oni smatraju da se time dovodi u pitanju teritorijalni integritet Hrvatske.

KOMENTARI8 komentara

 1. Gardista says:

  Ha ha gotovi ste Hrvati. Unisticemo vas preko noci, ni Merkelova i Taci vam nece pomoci kad na belom atu nas nam dragi predsenik ugalopira u Zagreb i izusti prdez umesto na zadnjicu. Koji ste vi moroni, dajte i vi primorje ove godine za nove avione.

 2. Čist je ko Suza says:

  Pa mnogo se taj Vuči grdan seća Jasenovca, pa ko veli da se ne ponovi, te Jasenovac, te Kragujevac, te srbi na vrbi i šta ti ja znam. Ali sada smo verovatno krivi radi toga što se naoružavamo, eto ja na primer od ladnog oružja imam samo grickalicu za nokte i ladno pivo ko zmiče, ako bude da koljem nekog svog neprijatelja ima da traje bar 24 meseci i na kraju ga preladim sa pivo da umre navodno od koronu. Čista statistika.

  • VRSK says:

   Svaka čast za jaku vojisku i jaku privredu!!!

 3. M says:

  Dođite još jedanput silom u Zagreb,i onda će mo mi nakon toga doći silom u Beograd!I nikada više neće biti Velike i Bahate Srbije!

  • Rafmanjinov says:

   Čini ti se, vi Hrvati se nikad niste pitali i nikad se nećete pitati, istoriski vi ste uvek bili na strani gubitnika, tako će biti i ovaj put, samo ovaj zadnji će biti bez povratka.

 4. Beli Orao says:

  Ustaše , ona je bila i biće najjača ! A vi pakujte se sreda za Germaniju , uskoro krećemo za Karlobag , Selce , Zadar i nizvodno . A split i ustaše u njemu će dobiti za zlodjela poseban TRETMAN !!!

 5. Cikakure says:

  za M-says,, niko iz Srbije nema niti je ikad imao Zagreb kao cilj za marsiranje. Tuzno je gledati da portali po Hrvatskim stranicama opet pocinju u nalogu da huskaju na napetost medju Hrvatske i Srbije. Napolkon M-says pitaj se ko time sta dobiva????? Ni ti kao Hrvat nista niti mi kao Srbi nista, znaci nista puta niste = NISTA... Ali naravno ima reziser iz pozadine puno od toga. tenzije i mrznja mora dalje da tece. Zato promisli dobro i sam odluci dali tvoj komentar ima smisla. U daljoj i blizoj buducnosti Srbija kao drzava nikad nije imala Zagreb u oku niti ce ga ikad imati. Posto je to Vatikanski vec u 18 veku odluceno da se slovenski uticaj ublazi pokatolicavanjem.

 6. M says:

  Cikakure,svaka čast,nek se svatko drži svojih granica i bude dobar susjed!Najbolja garancija za budućnost!Velika je vjerovatnost da svijet uskoro zahvati kovitlac prestrašenih događaja raznih vrsta i dugog trajanja,i tu nagrnu neprijateljske horde nama strane,podpuno drugačije,a veliki će gledati sebe!I moći će se ovdje uzdati samo u sebe i blago onome koji nema susjeda idiota koji će mu danas skočiti na glavu a sutra i sam propasti,ili obratno,nego koji će mu pružiti ruku kad se topi,a neki slijedeći dan obratno,jer tako imaju veću šansu oba preživjeti i dalje živjeti!Ali budalama to nije jasno,dočim je onaj vaš Vučić preokrenuo šinjel i počeo to shvaćati što znači da se može i mora,bilo bi dobro kad bi i ostali na Balkanu to shvatili,da smo mi ovdje međusobno puno bliži i sličniji od tamo nekih dotepenaca koji će uskoro vjerovatno nagrnuti u hordama,nenaoružani i naoružani!Ako elementarne stvari ne shvatimo onda će mo se međusobno iskrvariti i nestati u kovitlacu strahota u kojima će nestati mnogi narodi i države!Ovo je drevni prostor i starosjedioci,roditelji mnogih naroda,ovdje su se i opet će rodile mnoge stvari,ovdje je sjeme i ono treba ponovo proklijati,probiti se kroz korov!A ja se kladim i da hoće!Da iz ovoga gorja bu svanula zorja,da vesela i sretna bu svaka hiža i klet,kak veli i jen stari i šumeći glas!A tebi svaka čast!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *