Hrvatski ministar odbrane NAJAVLJUJE NOVU „OLUJU“: „Mi smo spremni!“

Hrvatski ministar odbrane NAJAVLJUJE NOVU „OLUJU“: „Mi smo spremni!“

29 maja 2019

Hrvatski ministar odbrane Damir Krstičević izjavio je danas da će se „Oluja“ dogoditi svakome ko se usudi da uradi nešto loše protiv Hrvatske.

– Svakome će se dogoditi Oluja ko se usudi da napravi nešto loše protiv Hrvatske. Mi smo snažni, jaki i spremni odgovoriti na sve izazove – rekao je Krstičević.Govoreći o dešavanjima na KIM, on je rekao da se Hrvatska nalazi u „nestabilnom okruženju“.

Podsetimo, operacija Oluja je vojna akcija kojom su za vreme rata u Hrvatskoj, početkom avgusta 1995., snage Hrvatske vojske i policije uspostavile hrvatsku kontrolu nad zapadnim delom tadašnje Republike Srpske Krajine. U akciji je učestvovao i V korpus Armije BiH iz bihaćkog džepa, koji je tom prilikom uspostavio nadzor nad tadašnjom Autonomnom republikom Zapadnom Bosnom.

– Živimo u nestabilnom okruženju. Naš zadatak je razvoj i modernizacija Hrvatske vojske. Verujte mi, mi smo potpuno spremni – rekao je Krstičević.

Odluka o akciji „Oluja“ doneta je 31. jula 1995. godine na Brionima, kada je na sastanku sa tadašnjim vojnim vrhom hrvatski predsednik Franjo Tuđman izjavio: „Tema naše današnje rasprave je nanošenje takvih udaraca da Srbi praktično nestanu sa ovih prostora…Imamo podršku Nemačke, NATO-a, a delimično i Amerike – stvar je hitna!“

Prema konačnoj presudi operacija Oluja nije bila udruženi zločinački poduhvat u cilju proterivanja Srba iz Kninske krajine. Oslobađanjuća presuda izazvala je euforiju u Hrvatskoj, a hrvatski gradovi su se utrkivali u dodeljivanju titule počasnog građanina Anti Gotovini.

 

KOMENTARI17 komentara

 1. mrzim sve hrvacko says:

  AAAAAAAAAAAAAAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAAHHAAHAHHAAAAA, KOČOPERE SE KOPAČI PO KONTEJNERIMA :)))))))))))))))))) MORA DA JE GENERAL-KONOBAR DAMIR PROČITAO MOJ PREKJUČERAŠNJI KOMENTAR U KOM SAM NAPISAO DA RAPIDNO SMANJANJE KROMANJONSKOG STANOVNIŠTVA I STARENJE (46 GODINA U PROSEKU IMAJU!) NE MOŽE DA BRANI TE DUGE GRANICE KOJE IMAJU, A TEK ŠTA ĆE BITI KAD PADNU ISPOD 2,5 MIL. A TO JE ZA CCA 5-6 GODINA, A I BRŽE AKO BANKROTIRAJU ? PENZIONERI ĆE DA ODBRANE KROMANJONIJU ??? HAAAAAHAAAAAAHAAAAAHAAAAAHAAAAAAAAA. KROMANJONCI NIKAD NISU IMALI DRŽAVU I NEĆE JE NI IMATI !

  • Veliki brat says:

   Smiri se, popij apaurin! Nije zdravo mrziti.

 2. Željko says:

  Susjedi, prije par dana sam vidio veliku kolonu HV koja od Županje ide na istok Hrvatske ka Vinkovcima i Vukovaru i priča se da ukoliko bude ikakvih problema sa implementacijom mira u BiH da će Hrvatska u par sati zauzeti Brčko Distrikt BiH!

  • Ivana says:

   Ne srami se Željac kaži i Vojvodinu s Mačvom a Baranju ste maznuli pod Titom i glupim izdajnničkim srpskim generalima kao šza i danas nesrbi vode Sebiju u propast.

  • Dulle says:

   Hajde dođite!

  • mrzim sve hrvacko says:

   Susedu, ja vas mogu uputiti na pregršt videa na YT u kojima je snimljeno da ste '90-ih mnogo puta slomili zube SVAKI PUT kada ste prešli reku Savu i zakoračili na teritoriju Republike Srpske. Susedi, ovo nisu '90-te a ni rane '40-te, sada Rusi pokazuju u Siriji i Ukrajini šta će da vam rade skupa sa kaubojima i nemcima ako pokrenete nešto slično; zaboravite NATO, neće vas ameri braniti ako se zaigrate, da ne prođete kao Hercegbosna što je prošla tj.NESTALA. Susedi, vi ste prama MMF najzaduženija ex republika bivše juge a prema Worldmeter.com najstariji narod sa prosekom od 46 godina a Srbija 39,5. Susedi, vi počinjete da priznajete da ste pali ispod 4 miliona ali vaš pravi broj za sada je samo 3,2 mil.od čega 1,5 mil.krezubavih KROmanjonskih penzionera i 1 mil.bednih kopača po kontejnerima sa tendencijom bankrota a Agrokor, 3.Maj,Uljanik ,Brodotrogir su odlična najava njega posle predstojeće loše turističke sezone. Susedi, vi se jako veselimo skorom KRO-bankrotu i još većem broju emigranata KROmanjonaca i KROmanjonskih kopača po kontejnerima :-))) Susedi, vi ste '92. preplivali ledenu Savu...savetujemo vas da pogledate vojnu paradu u Nišu ako to niste, da se obavestite o srpskom novom oružju i da vežbate preplivavanje reke Drave.

  • Republika Srpska says:

   -----'91.u ex-bejha, KRO-ata je bilo skoro 800.000 (ati su konji, btw), u Republici Srpskoj vas više nema, proterali smo vas preko Save ko pacove, a u federbosni ste sada na manje od 300.000 starkelja, NESTAĆETE za maksimalno 15 godina. -----'91.u AP Vojvodini bilo vas je oko 100.000, sada ste pali na 20.000 starkelja, za 15 godina NESTAĆETE u potpunosti. ------Hercegbosnu ste imali i PROPALA je. ------KROmanjonija tj.tuđmanija iliti kaubojska konjušnica je '91.imala 4,7 mil.od kojih 3,7 mil.KROmanjonaca, sada je tamo 3,2 mil.stanovnika od kojih samo 2,7 mil.KROmanjonaca, od kojih 1 mil.kopača po kontejnerima. ------Vama hitno treba infuzija, socijalna služba, plastični kuk i proteza, ali bez obzira vi ćete da i u KROManjoniji NESTATI za 15-20 godina.

   • Željko says:

    @Republika Srpska Operacija Južni potez bila je posljednja operacija HV-a i HVO-a tijekom pobjedonosnog niza operacija nakon kojih je u potpunosti izmijenjena strateška situacija na prostorima Hrvatske i BiH. Bila je logički nastavak mjesec dana ranije izvedene operacije Maestral. Provedena je od 8. do 15. listopada 1995. Njome su hrvatske snage stigle tek 20 km od Banje Luke, zauzevši i HE Bočac koja je opskrbljivala Banja Luku strujom.Cilj joj je bio: "staviti pod kontrolu putove Banja Luka - Čađavica; Mrkonjić-Grad - Banja Luka; postaviti topove tako da se može gađati Banja Luka; pomoći 5. i 7. korpusu Armije BiH na rijeci Sani i Ugru južno od Skender Vakufa." Stožer: general Ante Gotovina, general Rahim Ademi!! Povukli smo se nakon naredbe NATO!Dakle NATO je spasio Srbe od totalnog vojničkog poraza!!

    • RASPUCHIN says:

     Nije tačno da je operacija "Južni potez" bila vaša posljednja operacija. Posljednja operacija je bila "Drina 95". Ostalo bi se moglo uzeti kao djelimično tačno. Stali jeste zbog toga što vam je naredio NATO ali ne navodite zbog čega su to uradili. A istina je da su to uradili iz čistog straha od reakcije sa istoka. A ko je bio u pitanju to sami potražite. Ili možda već znate ali vam ovakva priča odgovara kako bi je podvaljivali neobavještenima? Dakle , nije NATO spasio Srbe od poraza nego neko drugi kojeg su se oni bojali a koga nisu mogli kontrolisati kao što su kontrolisali izdajnike u Beogradu , prvenstveno izdajnike u redovima JNA.

     • Željko says:

      TZV. JNA nije postojala 1995. nego vojska (krnje) Jugoslavije! TZV. JNA je službeno prestala da postoji 1992.!

      • RASPUCHIN says:

       Ne galamite Željko. Bar ne na mene. Galamiti možete na svoje ukućane. Tu maglu , o postojanju i nepostojanju "tzv. JNA" , možete prodavati nekom drugom. To bi bilo isto kao kada bi rekli da su ustaše prestale postojati 1945. g.. Ili , možda , da su već 1944.g. prelaskom u partizane , sve ustaše koje su prešle (a mnogo ih je bilo , jako mnogo) automatski postali anti-fašisti. Do tada su bili Antini fašisti (misli se na Pavelića) a onda preko noći nestali. Malo se pravite ludi a niste. Da , JNA je postojala dugo poslije te "službene '92-ge" a na žalost još uvijek postoji u glavama Brozovih pitomaca iz reda Srpskog naroda.I oni su vam pomogli i vi to jako dobro znate. Kao što znate da i Borislav Mikelić nije slučajno došao (poslan) u RSK te 1994.g. nego je došao sa zadatkom. Znate i to da taj isti Mikelić nije finansirao tzv. pobunu nego je bio klasična lopovčina koja je bila poslije ucijenjena. Vašu priču možete prodavati drugosrbijancima a ja sam , ipak , urbani Srbin iz "lijepe njine" i fantastično vas poznam i mnogo bi Vam toga još mogao reći.

  • hrvacki svinjar-stvenik says:

   A oćete li da jedete vojne konzerve koje prozvodi Agrokor, vozite brodove made ih 3. Maj, Uljanik i Brodotrogir ? ;-)

 3. petrovgrad says:

  Mrtav konj ne mo\e da prdne. Hrvatska je obi;an mrtvac, bez ljudskog potencijala. Pukli su u čabar, nema od njih ništa.

 4. deda mraz says:

  Ovi primitivci sto su nemacka kolonija postali moraju milosevica,seselja,vucica i djukanovica tj. komunisticki sljam ljubiti u guzicu jer zahvaljujuci njima su postali ko neki faktor i neki pobednici a u stvari to vise i vrabci na grani znaju da su oni pomogli ustasama i izdali Srbe zajedno sa usljivim komunistickim generalima.

 5. Kulak says:

  Seća li se ratni zločinac damir krstičević staraca,žena i dece koje je masakrirao u Mrkonjić Gradu?

  • RASPUCHIN says:

   Naravno da se sjeća i vjerujte da bi on to , sa velikim zadovoljstvom , ponovio. Jedino ne znam da li bi "Nole" i njegov tatko i tada mantrali o ljubavi i zajedništvu na "ovim prostorima". Da li bi i tada čestitali "kockastima" na pobjedi?

  • Karital says:

   Ja se ne sećam dece, već se sećam ranjenog srpskog vojnika kojeg je spasio.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *