Хрватски министар полиције Орбана и Вулина назвао „Милошевићевим пионирима”

Hrvatski ministar policije Orbana i Vulina nazvao „Miloševićevim pionirima”

20 septembra 2015

Zagreb, 21.10.2012 - Izvanredna konferencija Ranka Ostojica zbog napisa u medijima o nelegalnom prisluskivanjuVlast u Hrvatskoj, koju je početkom prošle sedmice zahvatio izbeglički talas i to u trenutku predizborne kampanje, svaku priliku koristi da pošalje poruku svojim glasačima, opoziciji, ali i da optuži vlasti susednih država, osim BiH, da su saveznici HDZ-a i njegovog lidera Tomislava Karamarka.

Potpredsednik vlade i ministar unutrašnjih poslova Ranko Ostojić poručio je danas u Opatovcu da im Mađarska, kroz koju je prošlo najmanje pola miliona ljudi, što, neregistrovano, što registrovano, neće deliti lekcije.

Mađarsko otvaranje granice sa Srbijom objašnjava kao verovatni rezultat, kako je rekao, pritiska Srbije na Mađarsku, nakon što je Hrvatska zatvorila granične prelaze prema Srbiji (izuzev Bajakova).

“Ta država (Srbija) očito nije imala drugog izbora nego da pregovara s Mađarskom. Umesto da (izbeglice) šalju nama, pa mi u Mađarsku, sada će to rešiti direktno sa svojim prijateljima”, rekao je Ostojić, prenela je Hina.

Za Ostojića su, Karamarko i srpski ministar Aleksandr Vulin saveznici mađarskog premijera Orbana.

”To je ista ekipa, iste reči protiv hrvatske vlade koriste sva trojica”, tvrdi Ostojić.

Ostojić ne priznaje Štab za pomoć izbeglicama, koji je formirala predsednica Kolinda Grabar Kitarović i naziva ga “štabom za histeriju”, a dolazak Karamarka u Tovarnik okarakterisao je kao novo “podmetanje noge” vlasti.

Karamarku je poručio da treba da se obrati, kako je rekao, svojim prijateljima Orbanu i Vulinu, koje je nazvao “Miloševićevim pionirima”, te da zajedno sa njima, kako je rekao, promoviše histeriju.

“To je ista ekipa. Ti bi silom, žicom i oružjem pokušali da reše stvar”, kazao je Ostojić na konferenciji za novinare u Opatovcu.

Ogradivši se od Orbana, Vulina i Karamarka, Ostojić je rekao da su saveznici aktuelne hrvatske vlade papa Francisko i nemačka kancelarka Angela Merkel.

(Tanjug)

KOMENTARI3 komentara

  1. Batina says:

    Kakvi saveznici vlade takva i drzava.

  2. miroslav says:

    Meni licite na titove pionire,mislim na ex-ju.Orban?Ne verujem da je bio na toj strani.

  3. miodrag says:

    ostojić???????? NEZNAM DA LI U HRVATSKOJ POSTOJI IME OSTOJIĆ KOJI JE KOREN ANALOGNOG PREZIMENA? Kovertiti su najgori soj ljudi, oni uopšte i nisu ljudi . Oni su polumetamorfoza, zaustavljena usred transformacije od životinje ka čoveku, stid ih je zbog toga .pronalaze različite putave prikrivanja te sampsvesti koja ih izjeda kao rak ranu. O S T O J Aaaaaaa, fde ti je obraz. izgubio si nekde u trnsformaciji. Koje si ti stvorenje? I hrvati te se stide, VERUJ MI! OD semena od kojeg si začet ne možeš pobeći, bez obzira koliki si smrad. Ali ništarije se uopšte ne računaju , oni ne postoje. Pozdravi isto seme MILANOVIĆA, negde ste u prebegu izgubili ćajkaču.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *