Хрватски министар прети Србији

Hrvatski ministar preti Srbiji

21 jula 2016

miro kovac 23Hrvatski šef diplomatije Miro Kovač izjavio je da bi se Srbija suočila sa oštrim sankcijama ako bi uhapsila nekog građanina Hrvatske.

On je za Dnevnik Nove TV dodao i da Srbija što pre mora da krene u izmenu Zakona o univerzalnoj jurisdikciji.

Kovač je i pre nekoliko dana novinarima rekao da će Srbija morati da suspenduje Zakon o univerzalnoj jurisdikciji i sarađivati s Haškim sudom i sve odluke primenjivati i uvažavati, ponoviši zahteve koje je hrvatska strana iznosila kao uslov da saglasnost za otvaranje poglavlja 23 i 24.

“Smatram skoro nemogućim da bi srpska Vlada imala hrabrosti učiniti tako nešto jer bi morala računati na kontramere. Jedna od tih mera je apsolutna blokada pregovora u procesu pristupanja EU“, naglasio je Kovač.

On je rekao i da će blokirati bilo kakve optužnice koje Srbija aktivira.

“Vreme je da Srbija počne razmišljati o tome da postoje zapovednici srpskih snaga koji su bili uključeni u agresiju na Hrvatsku, pa neka njih istražuju“, zaključio je Kovač.

Hrvatska nema snagu da blokira Srbiju ni nekoliko meseci, a kamoli decenijama kako najavljuju pojedinci, kaže profesor FPN u Zagrebu Dejan Jović.

KOMENTARI13 komentara

 1. Batina says:

  Ima da platite za sva zlodjela i ono sto su vasi didovi ucinili. Osveta stize. Baja idi spremaj se za dom.

 2. milovan says:

  Ovaj Miro je u predizbornoj kampanji.Meni bi bilo drago,kada bi Kurvati mogli blokirati Srbiju na putu u tu nedodjiju zvanu EU.Mirova prica je samo za po kuci i nista vise,nazalost.! Ti kao i ovi nasi vlastodrsci uzivate slobodu,taman kao i vasarska mecka Bozana.

 3. zrle says:

  nadan se da ću sresti negde ovog žvalju u zagrebu da mu se zahvalim u ime srbskog naroda...da mu pružim ruku i kažem...žvaljo srbine hvala ti ....mislio sam da je karamarko žvaljo svih žvalja dok se ovaj majstor žvaljavosti nije pojavio

 4. Pera says:

  Samo vi blokirajte! Zahvalicemo vam se kada ode i MMF, ajde ako mozete I to da nam sredite.

 5. Dražen Jovan Petrović says:

  Ovaj Miro Kovač rođen je u Splitu, a otac mu je doseljenik iz Zapadne Hercegovine, iz Podzavelima kod Posušja, potomak ustaša poraženih u 2. svjetskom ratu. Da je odgojen na fašističkoj i ustaškoj ideologiji znamo od ranije, a sada znanje utvrđujemo. Na stranu njegovo ustaško porijeklo, ali ovo je njegov čisti blef. U međunarodnoj politici Hrvatska je niko i ništa. Nema niti će ikad imati bilo kakvu snagu.

 6. Aleksandar V. Pavlovic says:

  Kada bi nas kako mogli blokirati, ali da to bude za vjeki vjekov! Blokirajte odma', da nam jednom i uistinu budete braca! Nista nam bratskije palo ne bi od EU blokade!

 7. James says:

  Svi znamo da su usrase nastale mesanjem majmuna i papige

 8. Biogradlija says:

  Ne preti samo ovaj ustaški sin iz Zagreba. Srbiji i Srbima još jače preti hrvatska lobistica Sonja Biserko koja se kočoperi u sred Beograda. Napada svim sredstvima Srbe i Srbiju, a njoj je u Srbiji med i mleko.

 9. Nuclear Vlasta says:

  POGLEDAJTE! Irodovi sinovi (Sons of Herod) Film „Irodovi sinovi“ je dokumentarno-analitička priča o genocidu nad srpskim narodom u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj. https://www.youtube.com/watch?v=L_SL2XG4A2g Nemojmo se čuditi zašto se boje čak i ovozemaljske pravde!

 10. kengur says:

  sta hrvatska ima da preti pogotovo ovaj ministar izgleda kao SS oficir a ne ministar

 11. Krajina says:

  Baja bjezi i kupuj camac dolazi dan da se poravnaju racuni za Jasenovac za oluju eto dolazi sunce kontra oluji...

 12. Kulak says:

  Ovaj pokatoličeni Vlajo iz Ercegovine nešto opasno počeo prijetiti Srbiji zadnjih dana.Kao da sluti vlastiti kraj,pa poput ranjene beštije zadnjim trzajima pokušava zadati još koji udarac.

 13. Aleksandar says:

  Liči na duševnog bolesnika koji je pušten kući na vikend.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *