ХРВАТСКИ НАРОД БЕСАН НА СВОЈУ ВЛАДУ! Ево шта је разлог

HRVATSKI NAROD BESAN NA SVOJU VLADU! Evo šta je razlog

20 oktobra 2019

Hrvatski građani plaćaju najveći PDV u Evropskoj uniji: stopa PDV je 24 odsto, a prihodi od njega u 2017. iznosili su čak 13,2 odsto BDP, što je znatno više od proseka EU, koji iznosi 7 odsto BDP.

Jedino Mađarska ima veću stopu PDV (27 odsto), ali i kod njih su prihodi prikupljeni od tog poreza manji nego u Hrvatskoj i iznose 9,5 odsto BDP.U Hrvatskoj prihodi od PDV snažno rastu i prošle godine premašili si 51 milijardu kuna. U poređenju s drugim zemljama EU, Hrvatska i tu znatno odskače – na primer, u Irskoj prihodi od PDV čine 4,5 odsto BDP, u Španiji 6,5 odsto, Velikoj Britaniji 6,8 odsto itd.

Građani se nadaju da će vlada smanjiti PDV, ali i strahuju da će ipak izvrdati uz izgovor kao što je da im treba novac za povećanje plata u javnom sektoru. Oni koji kažu da PDV ne treba smanjiti jer i tako neće doći do pada cena verovatno smatraju da je svaki novac koji ne završi u državnom budžetu, odnosno u rukama političara, bačen novac, a to je bolje ne komentisati.

(Indeks)

KOMENTARI7 komentara

 1. Kosovac says:

  I to je neki PDV, 24%. Pa naši to mogu dostići samo da puknu sa dva prsta. A kada raja počne da se buni, oni će reći: „Šta je, šta se bunite, pa tako je i u Hrvatskoj“. …..Iz kataloga čarobnih reči, omiljenih kod naših novinara, …..pa tako je i u …..celoj Evropi, Americi, Bolonji, …..".

 2. petrovgrad says:

  Dobra je to vlada, samo neka bude istrajna i ostaće Hrvatska nama Srbima.

  • doktrina soka says:

   A sta ces istorija se dokazano ciklicki ponavlja.

 3. Kulak says:

  U Srbiji se sluša rock i pop,a u hrvatskoj turbo-folk i cajke.Glavni je problem hrvata što oni misle da su jedno,a zapravo su nešto sasvim drugo.

 4. guma says:

  Samo šišaj ovce, treba da se namakne para za isplatu milion penzija onim parazitima "braniteljima"...

 5. padre says:

  Samo neka se oni nadaju, nego šta je sa Srbima, treba jih malo okriviti!

 6. Portopranco says:

  Već prije par godina hrvatska bi bankrotirala da im ruske banke Sberbank i VTB Bank nisu upumpale 1,5 milijardi dolara u posrnuli Agrokor tajkuna Ivice Todorića.Zašto su Rusi to uradili izgleda da je jedino njima jasno. Uglavnom, hrvati im od tih golemih kredita do danas nisu vratili ni jedan jedini cent.Za Agrokor je bila vezana hrvatska poljoprivreda, trgovina, razni kooperanti i brojne izmišljene agencije kojima je hrvatska rodijačko-banditska ekonomija preplavljena.Da je sve to propalo, nekoliko desetina hiljada ljudi ostalo bi bez posla što bi za hrvatsku bilo katastrofalno.Uglavnom, Rusi su ih spasili, a ja se pitam zašto? Nisu valjda zbog ono malo Srba što je još ostalo tamo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *