HRVATSKI NAUČNIK: Sloveni i Iliri su jedan te isti narod

HRVATSKI NAUČNIK: Sloveni i Iliri su jedan te isti narod

10 фебруара 2014

71ab1197965a26d2e4379f8b23c36ebb_lPiše: Domagoj Nikolić

Bjesomučna propaganda nam stalno puni glavu o tome kako smo u ovu našu zemlju došli u stoljeću sedmom i kako nikakve veze nemamo s narodom koji je ovdje živio prije toga. To je, prije svega, krivo, a nakon svega, ključno pitanje naše slobode.

Ako ne znamo tko smo, ni kako smo dospjeli tu gdje jesmo, onda se ne možemo izvući iz stanja porobljenosti i bratoubilaštva koje stalno žare naši porobljivači. Dakle, budući smo izgubili par hiljada godina na međusobno ubijanje, satiranje i izluđivanje, nemamo više vremena za gubljenje. Stvari postavljamo na svoje mjesto čime gradimo osnovu za slobodarsko djelovanje:

1) Naša genetika je u ogromnom djelu prisutna na našem području od prije famoznog sedmog stoljeća. Oko 30% naše genetike je tu najmanje 12,000 godina, zatim sličan dio od 3-5 stoljeća prije Krista i tako dalje. Nema nikakvog genetskog dokaza o nekakvoj masovnoj seobi u 7. Stoljeću niti postoji suštinska genetička razlika između takozvanih etničkih skupina koje su sada zaokružene na lažan način.

2) Ne postoji narodna predaja koja govori o našem dolasku niti o nekakvoj pradomovini iz koje smo došli. S druge strane, postoje predaje o pradavnoj prošlosti, zatim o ilirskim kraljevima, kraljici Teuti, rimskim carevima i dalje.

3) Ne postoji ni antropološka ni etnološka razlika između Ilira i slavenskog življa. Naše narodne nošnje su identične ilirskima: kape, šubarem, jačerme, kumparani, opanci, dalmatike, sve je to identično ilirskom načinu odijevanja. Građa i stas, narodni običaji, vjerovanja, sve je također isto ili vrlo slično. Ne postoji takve razlika između takozvanih etničkih skupina ili naroda na Balkanu, postoji većinom religijska razlika, ali su tako manifestirane različitosti i dalje površinske.

4) Ne postoje arheološki dokazi o masovnom dolasku u 7. stoljeću. Ne postoji nikakav diskontinuitet u odnosu na prethodna razdoblja. Na primjer, srednjovjekovni način pokapanja u gomilama identičan je ilirskom – pretpovijesnom.

5) Ni jedan od naših izvora i povjesničara ne govori o našem dolasku prije XIX. stoljeća kad je ta predstava nametnuta. Dukljanin priča o dolasku Gota i Bugara koji govore istim jezikom kao i mi. Dakle, Vinko Pribojević, Andrija Kačić Miošić, Mavro Orbin, Juraj Križanić, Dukljanin  i drugi se slažu da na je na ovom prostoru postojao i postoji kontinuitet. Mi smo jedni narod koji vlastite izvore o sebi drži nepouzdanima i to samo zato što se ne slažu s intrerpretacijama naših zavojevača. To je stalni izvor podjela i užasa.

6) Naši susjedi, osobito Talijani, stalno nas zovu Ilirima ili Slavima. Vidi starije talijanske rječnike, vidi kod Enza Betizze, itd. Posebno je zanimljivo da je papinski zavod Svetog Jeronima (koji je također naši, inače je čitava stvar apsurdna) bio nazvan slavenskim, pa ilirskim i tek onda hrvatskim imenom i to kada je trebalo uništiti istinu o našem slavenskom kontinuitetu i narodnom jedinstvu u XIX stoljeću. Marmont ustanovljava Ilirske provincije, Marija Tereza ima ‘Ilirsku kancelariju’ itd.

7) Papa Ivan X priznaje na drugom splitskom saboru da su Dalmatinci primili kršćanstvo u apostolsko vrijeme, čime ostvaruju pravo na misu na narodnom jeziku, dakle slavenskom. Dakle, samo se nama dozvoljava misa na narodnom jeziku, a za to nema nikakve logike ako ta misa nije bila prisutna od prapočetka kršćanstva.

8) Ogromna većina, gotovo svi toponimi su slavenski, a među onima koji to nisu, najveći dio je jezično krivo interpretiran zbog toga što je porijeklo riječi u našem jeziku pogrešno shvaćeno, opet zbog podmetnute priče o našem navodnom dolasku.

9) Grčki i rimski panteon rastumačivi su isključivo preko slavenskog ključa. Slav između ostalog znači ključ (slavina), kao i sclavus, clavus – ključ. Dakle, upotrebljava se svaki ključ osim onog pravog.

10) Postoji kontinuitet naše kulture od vinčanske, preko eturske pa sve do danas. Etursko pismo slično je vinčanskom, a jezik je naš, slavenski!  Dakle, mi Slaveni nismo došli u Europu, nego smo iz nje tjerani i iz nje stalno potiskivani, kao na primjer iz Njemačke, Austrije, Madžarske, Rumunjske, Italije, Grčke i tako dalje.

Samo na gornjim osnovama možemo na razložan način interpretirati povijest ovih krajeva i Europe u cjelini. Pričom o dolasku Slavena, i to raznih, našem narodu je slomljena kičma, jer, ako smo tikva bez korijena, onda nam ova zemlja ne pripada, na nju nemamo pravo, nalazimo se na tuđem i moramo tuđinu služiti. Čim pristanemo na takvu sliku o sebi, svaki užas koji nas zadesi je samo logička progresija te podvale.

Istina je posve drugačija: mi smo jedan narod, svi balkanski Slaveni su jedan jedinstveni narod i ovo je naša zemlja na na koju imamo svo pravo i odgovornost. Bez prihvaćanja samog sebe nećemo vlastitu slobodu i blagostanje. Od našeg jedinstva toga ovisi stabilnost, sudbina te ispravna prošlost i budućnost Europe i svijeta.

Drugi fatalni udarac koji smo primili je podvala o našem pokrštavanju o čemu će biti više riječi u idućem članku.

(Srpska istorija)

KOMENTARI7 коментара

 1. blago says:

  a kako se zove imenom i prezimenom taj hrvatskoi naučnik?

 2. Dragoslav says:

  Taj naučnik se zove Domagoj Nikolić. Piše ti to odmah na početku teksta. Imao sam sreću da ga lično upoznam.

 3. Mile says:

  Bravo! gospodine hvala bogu, da neki ( sada Hrvat) moze da kaze istinu.Vi ste sigurno u svadji sa laznom povijesti i doktrinom Rimokatolicke crkve koja je isprala narodu mozgove pa se osjecaju kao drugi narod koji je odnekud dosao. Traganjem za identitetom je mukotrpno, kada trebate dokazati i osporiti LAZ. Vatikansko -rimski popovi zbog svoje duhovne vlasti i dalje zive na falcificatima i lazima, a njihovi podanici se zadovoljavaju njihovom podvalom i nemaju smjelosti naucnim dokazima i dokumentima suprostaviti im se.

 4. drzook says:

  Pojam "slaveni" javlja se mnogo kasnije. Narod o kome je u tekstu reč sebe nazivaju rasenima ili serbima. Prodorom Huna u centar zajedničke teritorije ovaj narod postaje razdvojen, a vremenom pokrajne oko ove Hunske dobijaju nazive pre svega u značenju da se stanovnici razumeju, govore istim jezikom. Na severu je Slovakija, na jugu Slavonija na zapadu Slovenija. Na istoku su narodi ostali povezani pa nije bilo potrebno smišlajti neki "naziv".

 5. tigar says:

  Bože ovi Hrvati su jadni,ni istorije,ni imena,ni prezimena,samo krađa od drugih,pa dokle više,pokažite grob samo jednog hrvatskog kralja,dopravde ima jedan koji je govorio jezikom koji razumete,Aleksandar Karađorđević,on vam pomože da imate ono što nikada nebiste imali,zato da ste pametni vi biste podizali spomenik njemu u svakom gradu,a ne ovim zločincima iz sramne vaše povjesti!

  • Mikajlo says:

   Zasto sad napade hrvate? Covek je dobro rekao i opet ga napadas. Mislim da ne treba napadati po svaku cenu.

   • Marko Kuč says:

    Tako je - ne treba napadati po svaku cenu, nema smisla. No, koliko su nam Hrvati dužni, to nebo nije videlo. Verujem da se slažeš. Situacija je da su oni očajni i da samo trže nove prilike - ovo je još jedna od mogućih podmetačina - frka nam je, odseljava se velikli broj Hrvata iz zemlje, ostasmo bez ljudi, pa..., mi smo jedno, kako da nismo, oduvek smo bili jedno...sve liči na pokušaj podvale 1918. Mi sebi ne smemo dopustiti da nasponovo uvlače u tvorevine koje nisu naše, već zajedničke. Iz tog zajedništva smo samo ranjeni, izmcvareni, osakaćeni izlazili, ili još bolje, oni su nas kao napuštali kada više ne bi ostalo šta da nam zlo učine. Zaključak: veliko poštovanje, bivša braćo, znamo mi istoriju, pamtimo je i bićemo spremniji u ovom veku više nego ranije da zaštitimo i unapredimo svoje interese. Mnogo ste se, poštovana bivša braćo, krvlju našom okupali: gde ćeš većeg dokaza za ovo od fotografija koje su užasnule i samo rukovodstvo nacista u drugom svetskom ratu. Bolje je da budemo na pristojnoj udaljenosti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u