ХРВАТСКИ НОВИНАР ДОМАГОЈ МАРГЕТИЋ, ПОНОВО ШОКИРАО ХРВАТЕ: Усташки монструми у Хрватској већ сутра могу почети да убијају Србе, а онда и све остале!

HRVATSKI NOVINAR DOMAGOJ MARGETIĆ, PONOVO ŠOKIRAO HRVATE: Ustaški monstrumi u Hrvatskoj već sutra mogu početi da ubijaju Srbe, a onda i sve ostale!

16 avgusta 2015

Margetic 343Piše: Domagoj Margetić

U Kninu je održano nešto što je u svakom slučaju završilo kao pomahnitali, zaslijepljeni, nacionalnistički – ustaški dernek. I to pod formalnim ili neformalnim pokroviteljstvom države, Kolinde Grabar Kitarović i kojekakvih institucija, u konačnici i za korupciju optužene kninske gradonačelnice. Zgodno društvo.

No, svi smo mogli izabrati ne otići na taj njihov šovinistički dernek, mogli smo izabrati ne slušati patetične isprazne fraze soboslikarice u fušu, mogli smo izabrati ne gledati podizanje spomenika šefu ratnog režima koji je najodgovorniji za ratne zločine, pretvorbeno privatizacijsku pljačku i ratno profiterstvo. Ali, imamo li pravo okrenuti glavu i izolirati se od tog njihovog neoustaškog vampirskog bala, od njihovih krvoločnih ubilačkih pokliča, imamo li pravo okrenuti glavu pred činjenicom da šefica države derneči s onima koji pozdravljaju „starim hrvatskim pozdravom“, ustaškom krilaticom „Za dom spremni!“. Nije trebalo dugo nakon Kolindinog povratka iz Izraela da se vidi kako su njene riječi izgovorene u Yad Vashemu i tijekom posjete Jeruzalemu obične naučene, prigodnjačke političke fraze. Čim se vratila u svoje stado, završila je s onima koji pozdravljaju i kliču ustaškim pozdravima.

Pročitajte još:

DOMAGOJ MARGETIĆ: Dinkić je oštetio Srbiju za više stotina miliona evra

HRVATSKI NOVINAR DOMAGOJ MARGETIĆ ŠOKIRAO HRVATSKU: Gadi mi se moja Hrvatska, ruke su joj krvave do lakata od ubijanja Srba!

Međutim, usprkos tome što je masa Glogoškom tijekom njegovog govora klicala: „Ubij, ubij, ubij Srbina! Srbina! Ubij Srbina!“, policija nije reagirala. Nije identificirala one koji pozivali na ubojstvo, kao što nije podnijela prijave niti protiv organizatora skupa.

Dakle, policija je pružala zaštitu neoustašama i onima koji pozivaju na ubojstvo Srba! Drugačije si ne znam racionalno objasniti razloge zbog kojih policija nije primjenila zakone u ovom slučaju, i zbog čega nije privela one koji su uzvikivali pozive na ubojstva Srba.

Zato sam danas i Državnom odvjetništvu, točnije uredu Dinka Cvitana i Ravnateljstvu policije, ali i kabinetu ministra Ranka Ostojića uputio i prijavu zbog ovog događaja, ali i nekoliko pitanja na koja sam zatražio odgovore.

„Što će i hoće li išta Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske i DORH poduzeti po pitanju ovih poziva na ubojstva? O kojim se moguće kaznenim djelima radi? Hoće li DORH i MUP naložiti da se prema video snimkama provjere identiteti osoba koje su pozivale na ubojstva, te protiv njih poduzeti određene radnje? Hoće li protiv organizatora skupa i odgovornih osoba biti pokrenuti zakonom predviđeni postupci radi ne poduzimanja mjera kako bi se spriječilo počinjenje ovog kaznenog djela? Hoćete li poduzeti mjere i protiv odgovornih osoba koje su tijekom poziva na ubojstvo govorile na govornici okupljenima, ali nisu reagirali niti pokušali spriječiti počinjenje ovog kaznenog djela? Hoćete li ispitati okolnosti pod kojima MUP i Policija nisu po službenoj dužnosti reagirali na ovakve pozive na ubojstva i nisu podnijeli prijave niti pokrenuli postupke protiv odgovornih?“, pitanja su na koja sam od DORH-a i MUP-a zatražio žurne odgovore.

No, ostaje i pitanje političke odgovornosti HDZ-a, Tomislava Karamarka, Josipe Rimac i konačno Kolinde Grabar Kitarović za ovo ustašenje i pozive na ubojstva. Oni su, naime, praktički glavni organizatori paralelnog derneka u Kninu, koji je više nalikovao na neki ustaški miting, i stoga i moraju snositi i osobnu i kaznenu, ali i političku odgovornost za ono što se u Kninu dogodilo. S druge strane, Ranko Ostojić, napokon, mora odgovoriti postoji li paralelna mafijaška struktura koja mu kontrolira policiju, a koja bi bila subordinirana Karamarku i njegovim ljudima. Pa bi to onda objasnilo zbog čega se u ovakvim slučajevima ne reagira, jer naprosto MUP ne kontrolira ni na koji način policiju, koju pak kontrolira netko treći?

Neposredno prije nego što sam ovu kolumnu poslao za objavu, stigao mi je mailom i odgovor Policijske uprave šibensko-kninske na postavljena pitanja.

„Nastavno na Vaš upit obaještavamo Vas da obzirom da je ovo javno okupljanje sukladno odredbama Zakona o policijskim poslovima i ovlastima audio-video snimano i fotografirano, pregledom tih snimki ćemo utvrditi da li postoji osnovana sumnja da su, osim do sada procesuiranih, počinjeni i drugi prekršaji, temeljem čega ćemo poduzeti zakonom propisane mjere i radnje iz naše nadležnosti“, kažu iz šibensko kninske policije. Međutim, kako sam ih dodatno pitao, postavlja se pitanje radi li se ovdje tek o „prekršajima“, ili prema novom Kaznenom zakonu i o nekim od kaznenih djela?

„Upravo me to i zanimalo, da li ćete skandiranje „Ubij Srbina!“ kvalificirati samo kao prekršaj, ili ćete takve pozive kvalificirati i kao neko ozbiljnije – kazneno djelo, obzirom na aktualne odredbe kaznenog zakona koje imaju više takvih kvalificiranih kaznenih djela?“, dodatni je upit koji sam kao odgovor na njihovo očitovanje poslao PU šibensko kninskoj.

Svakako, nije dobro da policija u ovakvim slučajevima djeluje samo nakon pritiska nas novinara i javnosti, pogotovo obzirom na činjenicu da sve znaju, sve imaju snimljeno i registrirano, ali bez pritiska javnosti nisu odlučili primijeniti zakonske propise.

Nakon odgovora policije, primio sam i službeni odgovor Državnog odvjetništva Republike Hrvatske, koji su, iako sam im uz pitanja poslao i videosnimku skandiranja „Ubij Srbina!“, očito odlučili ignorirati ove pozive na ubojstva Srba.

„S obzirom na zakonom određenu nadležnost, upućujemo Vas da se sa svojim upitom obratite nadležnoj policijskoj upravi vezano za postupanje na navedenom događaju odnosno jesu li zabilježeni elementi prekršaja ili kaznenog djela za koje se progon poduzima po službenoj dužnosti te je li o istome izviješteno nadležno državno odvjetništvo“, odgovorila mi je Martina Mihordin, glasnogovornica DORH-a. Tako da se postavlja pitanje postupa li DORH u ovom slučaju protuzakonito, obzirom da i nakon što sam im dostavio snimku spornog događaja i podnio prijavu elektronskom poštom, uz postavljene upite, nisu odlučili zatražiti od policije i mjesno nadležnog državnog podvjetništva pokretanje nikakvog postupka vezano uz skandiranje „Ubij Srbina!“. U takvoj zemlji, u kojoj DORH i policija ignoriraju pozive na ubojstva, više je nego očito da su takve manifestacije fašizma dopuštene i da ih se institucionalno tolerira.

Na kraju, kako neoustaše uvijek naglašavaju da „Za dom spremni!“ nije ustaški nego „stari hrvatski pozdrav“, znači li ovaj masovni poziv na ubojstvo Srba u Kninu da je u ovih dvadeset godina nakon „Oluje“ i „Ubij Srbina“ postao „stari hrvatski pozdrav“, koji je izričaj domoljublja, a ne fašizma?! Uostalom, ovo se društvo ne može oprati od činjenice da su jučer stotine, ako ne i tisuće, mladih i starih skandirali „Ubij Srbina!“. To je stravični monstrum koji očito skriveno čuči negdje u sjeni moderne hrvatske države i samo čeka ponovnu priliku da izađe u mrak. Ako ga pustimo. Ako ih pustimo! Ako im dopustimo da kliču „Ubij Srbina!“. Ako pred njihovim zločinom mržnje okrenemo glavu, mi smo ništa drugo nego pomagači u njihovom sličinu i pomagači tih zločinaca mržnje da u ovom društvu i zemlji postanu dominantna politička snaga. Uostalom, to je ta većina koja je izabrala Kolindu Grabar Kitarović. To je taj njen „narod“ kojem je patetično urlikala koliko ga voli.

Okrenemo li glavu, oni će se u sumrak pretvoriti u ustaške monstrume koji će prvo ostvariti svoju zakletvu „Ubij Srbina!“, a onda će krenuti ubijati sve druge s kojima se ne slažu.

Nije to više situacija za okretanje glave pred nekom marginalnom fašistoidnom skupinom. To su organizirani neoustaše koji hrle na vlast prikriveni u demokrate.

Zločinci mržnje. To je njihov jedini pravi identitet.

(Seebiz.eu)

KOMENTARI12 komentara

 1. Milan says:

  Sasvim je nešto drugo kada se skandira ubi ustašu ili ubi četnika. Kada se skandira ubi Srbina ubi Hrvata ili ubi Slovenca, to znači da se poziva na etničko uništenje što je jednako genocid. Ustaše ili četnici mogu biti politički protivnici iz dela naroda ili nacije kao u slučaju četnika i to bi bilo kazneno delo zločina, itd. Znači pozivom da se ubije Srbina se pozive na genocid. Pametnom dosta!

 2. mija says:

  "Na kraju, kako neoustaše uvijek naglašavaju da „Za dom spremni!“ nije ustaški nego „stari hrvatski pozdrav“, znači li ovaj masovni poziv na ubojstvo Srba u Kninu da je u ovih dvadeset godina nakon „Oluje“ i „Ubij Srbina“ postao „stari hrvatski pozdrav“..." U srpskoj javnosti je strogo zabranjeno nazvati Albance Šiptarima. Na pitanje zašto je to zabranjeno, kad oni sami sebe tako nazivaju, odgovoriće vam da Albanci naziv Šiptar doživljavaju kao uvredu i tu svaka diskusija prestaje. Iako nikom u Srbiji nije jasno zašto je za Albance uvredljivo da ih nazivamo onako kako oni sami sebe nazivaju, većina nas to striktno poštuje. Svejedno nam je kako ćemo ih nazvati. Ako to njima nešto znači, neka im bude. Hrvatska zastava, himna, pozdrav, sve je preuzeto iz NDH, bez obzira na osećanja Srba, ili upravo zato da se kod njih izazovu negativna osećanja, strah, otpor, mržnja. Nakon što je time i masovnim zločinima obavljen posao gotovo potpunog istrebljenja Srba sa prostora Hrvatske, ovi simboli i krilatice su postale nedovoljne da se zločin dovrši, pa je uvedena nova "Ubij Srbina!" Ovim poredjenjem nisam hteo da se hvalim demokratskim dostignućima Srbije, nego da naglasim da je normalno da vlast i većinski narod imaju u vidu osećanja manjinskog. Utoliko pre što je u Hrvatskoj Srbima oduzeto pravo konstitutivnog naroda, što ih je učinilo obespravljenom manjinom, koja je posle strašnog pogroma u 2. s. ratu imala mnogo razloga za zabrinutost i strah. Mislim da Hrvatskoj nema pomoći. Ona je moralno i civilizacijski izgubljen slučaj.

 3. Dux says:

  Au, ala se Domagoj nameračio na ove bolesne ustaše-svaka mu čast, čovek ima herca!!!!!!!

 4. Dux says:

  @Milan Upravu si-složio bih se sa tvojom konstatacijom. Urlanje na ''ubij Srbina'' je nešto mnogo ozbiljnije od ''ubij četnika ili ubij ustašu''!!! Ove bolesnike bi trebalo isterati do kraja, a čini mi se da Domagoj ima hrabrosti da to uradi. Ovde jedna veća grupa (neofašisti) poziva na ''čišćenje jedne nacionalnosti'' što u bliskoj budućnosti bi moglo da dovede do većeg problema, ukoliko se ti divljaci ignorišu! Neko treba da stane ovim idijotima na vrat. Ali problem je u tome što to vladajuća bagra u Hrvatskoj javno podržava-samim tim što ih ne kažnjava!!

 5. tinman19 says:

  Domagoj Margetić je nebitan. Sigurno dobiva velike pare od nekoga za naručene članke.

 6. Za Srbiju says:

  Jasenovac je stanje duha kod hrvata. Ništa novo. Mene "zadivljuje" da nema reakcije Helsinškog odbora za ljudska "prava" ili neke zapadne nevladine organizacije, što u hrvatskoj, a što u Srbiji. Sasvim je jasno da te organizacije isključivo piju srbsku krv i da Srbima ne daju pravo na život. Javno i otvoreno. Gde su biserko, kandičke i slične drolje da osude širenje mržnje i netrpeljivosti prema Srbima. To im nije u opisu radnog mesta. Zamislite šta bi ove spodobe radile da su Srbi pevali "Ubij hrvata"!

 7. Sale says:

  Danasnja Hrvatska je obnovljena nacisticka NDH...to ne vide jos samo budale...

 8. Borbe says:

  "Hrvati su satanisti i sa njima nema pomirenja" - Dragan J. Vucicevic, Z. Cvijanovic, D. V.Stankovic https://www.youtube.com/watch?v=HdOtgynG-vE

 9. beli orao says:

  Samo napred,bando ustaska! Nemojte ni slucajno da zaboravite da samo u Zemunu ima preko trideset hiljada Hrvata.Mislite li,bando ustaska,da ce oni biti postedjeni kao i devedesetih godina? Zaboravljate da se blizi kraj NATO_u i EU?Spasili su vas devedesetih godina a kad oni propadnu,ko ce sada da vas zastiti od onoga sto ste odavno zasluzili? Lepo je rekao dr,Vojislav Seselj : ODIGRANO JE SAMO PRVO POLUVREME.Nastavak sledi. Samo napred,BANDO USTASKA. KOLJI SRBINA ALI NECES VISE DZABE.

 10. tinman19 says:

  Ustaše su mit. Ustaše ne postoje.

 11. Momcilo says:

  Tinman 19, ocito je to broj tvojih godina ili je rijec o jos jednom "hrvatu" (Srbinu katoliku), koji je zaboravio svoje korijene. Ustase su bile stvarne od 1935. (pripreme za genocid nad Srbima), tokom 1941.-1945. na Balkanu, a citavo vrijeme 1945. do danas, ustaska emigracija je aktivna. Prema tome, sjedi i nauci nesto o stvarnosti. Danasnja RH se razlikuje id prijasnje NDH samo po tome sto (jos) nema javnih natpisa o zabrani ulaska Zidovima, Srbima i psima u odredjene objekte.

 12. tinman19 says:

  Srbi su pravoslavci a ne katolici. Srba katolika nema.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *