ХРВАТСКИ НОВИНАР ДОМАГОЈ МАРГЕТИЋ ШОКИРАО ХРВАТСКУ: Гади ми се моја Хрватска, руке су јој крваве до лаката од убијања Срба!

HRVATSKI NOVINAR DOMAGOJ MARGETIĆ ŠOKIRAO HRVATSKU: Gadi mi se moja Hrvatska, ruke su joj krvave do lakata od ubijanja Srba!

22 aprila 2016

margetic 544

Hrvatski novinar-istraživač i bivši političar Domagoj Margetić, povodom proslave 20. godišnjice operacije Oluje uputio je otvoreno pismo “pobednicima” u kojem im je poručio samo jednu reč – FUJ!

Pismo Domagoja Margetića prenosimo u celosti i na originalnom jeziku na kom je napisano (unapred se izvinjavamo svima, ali zbog autentičnosti pisma nismo ga prevodili na srpski):

“A dok slavimo ratove, o kakvom to miru govorimo? Dok su nam zločini državni praznici, a zločinci nacionalni junaci, o kakvom mi pomirenju i s kim govorimo?

Pobjednici slave pobjede. A slobodni ljudi su jednostavno – slobodni. Slobodnima ne trebaju ni pobjede niti pobjednici, ne trebaju im masovne pompozne, bahate proslave tuđe nesreće. Ne razumiju pobjednici taj stav kontra njihove pobjede. Jer pobjednici su nekako, po definiciji, taoci svojih pobjeda. Ili su pobjednici – ili nisu ništa. Zato ta potreba veličanja njihovih pobjeda. Jer ako im uzmeš tu njihovu „pobjedu“, ne ostaje im više ništa. I nisu više ništa, ako nisu pobjednici. A slobodnima ne trebaju pobjede da bi bili nešto, ne treba im ta iskompleksiranost pobjedonosnim sindromom. Dok gledam te njihove perverzne pripreme za slavljenje još jednog od tolikih, nebrojenih, balkanskih pobjedničkih mitova, prisjetio sam se jedne moje kolumne iz 2010. godine: „Diferencijacija pameti – Odričem se Hrvatske!“.

A u ovih se pet godina, nažalost, nije promijenilo ništa zbog čega bih požalio što sam se tada odrekao zemlje, koju mi eto nameću kao domovinu. Kao što mi žele nametnuti svoju pobjedu. Kao što mi žele nametnuti, žele mi narediti zahvalnost što su nas „oslobodili“. Kakva ultimativna glupost! Tko uopće koga može ičega ili ikoga osloboditi?! Ne razumiju pobjednici da nas nisu „oslobodili“, nego su nas raspametili, razbaštinili ono malo ljudskosti koja nam je bila preostala, razbaštinili su nas one tri vrijednosti kroz koje smo odrastali i odgajani – sloboda, bratstvo i jedinstvo. Nije mi jasno kako ti naši suvremeni pobjednici misle da eto smiju paušalno to vrijednosti proglašavati jugonostalgičarskim floskulama! Jer kakve su tek floskule njihove priče o pobjedama, o oslobođenju, o nekakvoj nacionalnoj i apsurdnoj državnoj slobodi, kako nama tek neprihvatljivo zvuče te njihove floskule o domovinskom ratu, o svemu tome na čemu oni inzistiraju da im tko zna kako budemo zahvalni.

Pročitajte još:

HRVATSKI ISTORIČAR, HRVOJE KLASIĆ: Hoćemo li učiti decu da smo ubijali srpske civile i decu?

VEDRANA RUDAN: Slavićemo „Oluju“ uz zločinačke generale i Tompsona, a proterali smo 300.000 Srba i počinili mnoge zločine!

A ja, ovako slobodan, i oslobođen od svega, jednostavno ne razumijem na čemu i kome to bih trebao biti zahvalan. Nemaju što za jesti, nemaju čime školovati djecu, rade za crkavicu kojom ne mogu platiti niti osnovne mjesečne troškove života, rade a ne primaju plaću, oduzimaju im domove, blokirani su, nezaposleni, ali slave ratove! Još uvijek ih je moguće manipulirati i natjerati da mašu zastavama, da se kunu u grbove, da slave ratove za tamo nekakve „nacionalne interese“. Podilaziti tom njihovom kolektivnom ludilu za mene bi bila izdaja tog mojeg disidentstva kao osobnog životnog opredjeljenja, kao mojeg izbjeglištva savijesti pred njihovom pobjedničkom histerijom. Zamislite rulju koja slavi tamo nekakav „dan zahvalnosti“, a da pritom kao hipnotizirani nisu u stanju razmisliti na čemu to imaju biti zahvalni?

Na čemu biti zahvalan u zemlji u kojoj su ratni zločinci – heroji; u kojoj su ustaški kapelani – sveci; u kojoj su pljačkaši i ratni profiteri – ugledni tajkuni i biznismeni. Zar da demonstracijom ludog naroda pokazujemo koliko smo zahvalni ratnoprofiterskoj eliti što nas je opljačkala i otela nam sve, a mi još pjevamo, mašemo zastavama i plješćemo onima koji su nam to učinili? A ljuti ih kada im kažem – lud narod. No, ne vidim kako bih drugačije sam sebi mogao racionalizirati i argumentirati to njihovo ponašanje.

Oni su nas kao „oslobodili“, a žele mi uskratiti slobodu da kažem što mislim o tom njihovom „oslobođenju“, o toj njihovoj pobjedi. Ako vi imate pravo slaviti, imam vam pravo i moralnu obvezu reći – za mene ta vaša pobjeda, za mene Oluja, i proslava te vaše „pobjede“ i rata nije ništa drugo nego proslava ratnih zločina i ratnog profiterstva. I ništa više. Želite nam zabraniti da i nakon dvadeset godina stvari nazovemo pravim imenom. Zločine zločinima! Pljačku pljačkom! Želite nas kolektivno, prisilom na šutnju, u ovim dvadeset godina pretvoriti u svoje suučesnike u tom ratnom zločinu, pljački, kriminalu i ratnom profiterstvu.

Priznanje te vaše pobjede, za mene bi bio jedini konačni poraz.

Jer ako je to što vi ovih dana slavite – sloboda, onda ću glasno vikati – JEBEŠ SLOBODU! JEBEŠ SLOBODU! Ali vama ne dopire do mozga, niti nakon svih ovih godina, da sloboda i pobjeda nemaju baš puno toga zajedničkog. I upravo ta suštinska suprotstavljenost pobjede i slobode, ta sukobljenost slobode sa svakom pobjedom i svakim pobjednikom, otkriva o kakvom se ovdje ludilu radi. To je ta točka diferencijacije na kojoj se razilazimo – razlika između pobjednika i slobodnih. Vama toliko nejasna i neprimjetna. Vaša se pobjeda toliko razlikuje od moje slobode, upravo po tome što ćete vi zauvijek ostati zarobljenici svojih pobjeda. U jednom ste doduše, u pravu. Ta vaša pobjeda ima ime. Štoviše, više imena. Ta vaša pobjeda ima upravo onoliko imena – koliko je pobijenih i protjeranih u ime te vaše pobjede. Gadi mi se to vaše krvavo slavlje. Neka slave oni koji su na krvi, leševima i ruševinama profitirali. A vi koji im na paradama mašete zastavama i euforično kičete iz svojih gladnih usta, obični ste suučesnici tog njihovog gotovo neprekinutog krvavog, lešinarskog pohoda.

Ne pišem ovo da bih išta promijenio. Svjestan sam da je to nemoguće. Ali u vremenu dominantnih luđaka, možemo se barem distancirati i diferencirati od gomile koja im skandira.

Zato si uzimam lobodu javno reći – Oluja je zločin u kojem su jednu pobijeni, drugi protjerani, treći popljačkani. A vi mi sad pokušajte racionalno objasniti što se tu točno ima slaviti?

A dok slavimo ratove, o kakvom to miru govorimo? Dok su nam zločini državni praznici, a zločinci nacionalni junaci, o kakvom mi pomirenju i s kim govorimo? Protjerali ste organizirano oko 380 tisuća građana ove zemlje i to nazivate pobjedom? I nisu li te militantne proslave vaših pobjeda upravo jasna poruka onima koje ste protjerali da im slučajno ne padne na pamet vraćati se, da za njih ovdje više nema mjesta, da ovo nije njihova zemlja? Jer tko bi se normalan vratio u zemlju u kojoj je dan tog etničkog čišćenja državni praznik?

A tko ste vi, bijedo, da govorite i određujete što je čija zemlja, i što je kome domovina? Fuj!

Svojim ratnim pobjedama pokušavate nadomjestiti umrlu savijest, ako ste je ikada imali. Samo onima bez savijesti može biti tako lako pobjeđivati. I samo onima bez savijesti može biti tako lako slaviti takve pobjede i pobjednike.

Gadi mi se i ova država, i ovo društvo, i ova masa. Ne mogu vam dovoljno uopće uprizoriti koliko vas iskreno prezirem ovako kolektivno lude. Negdje u podsvijesti očito vam je jasno da ne postoji kolektivna sloboda, pa ste možda zato pobjegli u svoje kolektivno ludilo i proglasili ga slobodom, poput onih luđaka zatvorenih po ludnicama koji se proglase isusima, i tko zna kakvim povijesnim, stvarnim ili izmišljenim likovima.

Eto – to je ta vaša sloboda. Jedna velika masovna ludnica koju ste proglasili državom, i kolektivno ludilo koje ste proglasili nacionalnom slobodom. Zato se još jednom mogu samo odreći Hrvatske i uz sav taj prijezir i gađenje viknuti s ulice: Fuj! Vi ćete ionako nastaviti uživati u svojem ludilu, jer kao i svakom luđaku, vama samima sa sobom, tako ludima je baš savršeno dobro. Bez obzira što vas pljačkaju, bez obzira što nemate za život.

Samo, eto, ostaju žrtve te vaše pobjede. Žrtve kojima još uvijek nismo rekli obično, ljudsko, od srca – oprosti. Žrtve kojima ne dopuštamo niti da budu obilježena imena, jer se bojite ako negdje ispišemo imena tih žrtava ta će vaša pobjeda dobiti taj krvavi, lešinarski, prljavi identitet ratnog zločina. I ma koliko bježali od toga, vašu će pobjedu tada proganjati imena kojima ste ispisali taj svoj pobjednički pohod.

Zato za kraj samo mogu reći Oprosti, molim te – svakoj žrtvi tih pobjeda, ako su pobjeđivane i u moje ime. Oprosti. I moje je krivnje puno u tome. Jer kao mnogi, možda, nisam učinio dovoljno da pružim otpor toj njihovoj pobjedi. Oprosti. I samo se mogu bez riječi nakloniti onima koje ste pobijedili.

Nemate pojma koliko ste nas porazili tom svojom pobjedom”, napisao je Margetić.

(Telegraf.rs, foto: Kurir)

KOMENTARI109 komentara

 1. Zapadnjak says:

  Do ovog Margetićevog obraćanja javnosti otvorenim pismom samo je još gosp.Mandić smio stisnuti petlju i baciti u lice svu bijedu i jad velikoj hrvatskoj pobedi tzv. oluji.U današnje dane kada nam desetine tisuća djece luta šitom EU i diljem svijeta mi stvarno kao da smo na teškim drogama,kao da ne vidimo šta se događa oko nas,u selima našim,na poljima,u gradovima gdje se orgija po cijele noći a novine su pune skarednih fotografija sodome i gomore umjesto slika iz pogona tvornica i sa blagorodnih polja,vinograda i škola.Dogodio nam se takav strahovit default da se od njega nećemo moći oporaviti pa i da cijelokupnu Hrvatsku restartujemo i instaliramo novi program,virus je toliko jak,toliko je u svim porama društvenog i političkog života da je prosto,kako Margetić kaže,nemoguće ga oprati.Da se šaka avanturista i proustaških kriminalaca nije ubacila u vakuum tranzicije i slabosti bivše Jugoslavije,danas bi svaki ćovjek na ovom Balkanu ako ništa drugo poštivao tuđe i nebi bio gladan,ponižen,i kao u doba najcrnjeg kolonijalizma bačen kapitalističkim zverima da se na njemu iživljavaju,zato,bravo Margetiću,lakše je biti "heroj" s puškom u ruci nego naoružan perom i istinom.

 2. cane says:

  Bez komentara i dubok naklon.

 3. Dux says:

  Svaka čast majstore!!!

  • Alojzije Blaženi says:

   Nataša Kandić napravila operaciju i pretvorila s eu muško.

   • Brana says:

    evo europski korektnog odgovora: m`rš u tuđmanovu guzicu ološu raspadnuti.

 4. mija says:

  Margetić je čovek koji izvanredno misli, piše i govori. Čovek iskren i izuzetno hrabar. U sredini kakva je hrvatska nije lako biti hrabar, nije lako reći tačno šta misliš. I kod daleko bezopasnijih tema moraš pažljivo birati reči da ne bi bio izvrgnut osudama i pokudama. On ovako o svemu govori već godinama, o kriminalu, o ratnom profiterstvu, korupciji u vlasti i svemu čega se dotakne. Takav je čovek. I svaka mu čast, jer je takvih malo, ne samo u Hrvatskoj, nego i u svetu. Margetićevo iskreno izvinjenje žrtvama oluje je dirljiv gest, ali mislim da je on poslednji čija bi to dužnost trebalo da bude. Oni koje elementarni moral obavezuje na takvo izvinjenje nikad se neće izviniti. Videli smo Gotovinu i njegov trijumfalizam kad je izašao iz Haga neokrnjenog ugleda, čak sa oreolom heroja-mučenika. Nije mu palo na pamet da je i pored oslobadjajuće presude ipak nekom nešto ostao dužan. Tako to obično bude: oni koji imaju savesti ne čine drugima ništa nažao i izvinjavaju se u tudje ime, a oni koji nemaju, čine zverstva i ne osećaju ni trunku kajanja. To čini razliku izmedju ljudi i zveri. Ne razumem priredjivačevo izvinjenje na početku zbog toga što nije tekst preveo na srpski(?). Šta tu ima da se prevodi?

  • Alojzije Blaženi says:

   Domagoj Margetić i Vedrana Rudan su nama ono što su Nataša Kandić i Sonja Biserko vama. Ende.

   • Ivan says:

    Stime sto oni govore istinu a Kandicka itd lazu i izmišljaju

    • Alojzije Blaženi says:

     Nataša Kandić i Sonja Biserko govore istinu, a ovaj Margetić i ona alapača Vedrana Rudan lažu čim zinu.

     • Mirqu says:

      A šta je ovaj novinar slagao, mislim da ti istina baš ne prija. Ja ne znam racionalniji odgovor za proterivanje srbskog stanovništva sa svoje zemlje. Gde je završila njihova pokretna imovina, dal su im zapaljene I srušene kuće do temelja. Zašto ne mogu da se vrate Na svoju zemlju? Ovo je jedan od retkih civilizovani Hrvata, koji daje civilizovani odgovor!

 5. Goran says:

  Ima nas u HR svih nacionalnosti koji ovako gledamo na stvari , ,,pogotovo u Istri

  • Usro Čavoglavonja says:

   Pa znam da u Istri mnogi tako gledaju na stvar, ali se Istra i dalje raseljava masovno kao i pre, s tim da karma pomalo stiže i vas pa i vi bežite gladni i žedni iz "lijepe vaše domovine", sad kad je sasvim očito da projekat NDH 2 nije uspeo kao ni NDH 1, i da vam je Oluja donela samo prokletstvo i kopanje po kontejnerima...vi ste svi tamo tihi u pogledu Oluje iz prostog razloga, ne zato što ste opredeljeni za pravdu i moral, nego što čekate da postane očito koja strana hleba je namazana marmeladom; sad je očito da projekat NDH 2 nije privredno uspeo i da je ta država neodrživa usled dugova i demografskog i privrednog kolapsa...džaba su ameri pomogli u uništavanjanju srpske PVO i teškog naoružanja da bi gotovini bilo lako napasti kninske starce, sad znate i vi da proterivanje Srba nije rezultiralo ekonomskim blagostanjem, kako se pričalo, da su Srbi smetnja vama za sve, i čim ih proterate, bićete momentalnoi primljeni u EU i postaćete bogati...sad i sami znate da su vas lagali.U Istri, koja navodno gaji multikulti i antifašizam (kolko ste imali boraca u NOB-u :-? 4 ili 5 ? :-))), nema ni 1 jedinog Srbina zaposlenog u opštini ili drugom javnom servisu,a IDS, dakle istrijani, vladaju istrom, ne HDZ. A da se ne priča o tamošnjim vrlinama i koliko su istrijani poznati po altruizmu, je li i koliko su "pomagali" Srbe na onoj ljudskoj, ličnoj bazi...

 6. Dux says:

  @ Goran Mi Srbi znamo da svi koji žive u Istri, su dijametralno suprotnog razmišljanja i stava nego neki pojedini BESKIČMENJACI (Splićo, Zeljko) inferiornog intelekta!!! Pozdrav :) P.S Dodao bih još samo da ovo što je Domagoj Margetić rekao se isto tako odnosi i na neke Srbe političare i tajkune, koji su (apsolutno) iskoristili građanski rat 90tih zarad propagiranja o ''mitovima, hrabrostima, i nekakvim slobodama kako bi danas, kao i pojedini Hrvati-kontrolisali ceo kapital na ovim prostorima!!! Svi smo MI KRIVI-I SRBI, I HRVATI I MUSLIMANI-SVI DO JEDNOG, zato što nismo imali petlju i volju da se suprotstavimo PODJEDNAKO ISTIM POLUPISMENIM POLITIČKIM GAMADIMA I PARAZITIMA (MILOŠEVIĆU, TUĐMANU I IZETBEGOVIĆU) koji su nas običan narod i NAVELI NA OVU NEOPISIVU TRAGEDIJU!!! DA JE KOJIM SLUČAJE POSTOJALA IKADA PRAVDA (KAO ŠTO I NIJE) SVA TROJICA BI ZAVRŠILA OBEŠENA U SVOJIM GRADOVIMA, JAVNO I NA TRGOVIMA!!!!!! NAŽALOST, Rumuni su izgleda u tom dobu ispali i najpametniji kada su ELIMINISALI TIRANINA ČAUŠESKUA I NJEGOVOG AKREPA O ŽENTURAČE, PUTEM STRELJAČKOG VODA!!

  • Usro Čavoglavonja says:

   Šta ti ustvari znaš ??? Jel živiš u istri ???

 7. slav says:

  Ko što reče Njegoš, malo slobodno rečeno. Kad se amer demokratije laća, rezultati mu smrde nečovještvom...

 8. Ankica says:

  Svaka cast ovom coveku za hrabrost! Kao sta Mija kaze, nije lako ziveti u takvoj zemlji i govoriti istinu. Ona je odavna sustavno zabranjivana. Nazalost, kako neko rece: u svakom ratu prvo strada istina. Malih, obicnih ljudi i postenih poput njega ima svugde, zato nikako ne mozemo generalizovati. Zao mi je sto se Admin izvinjava zbog 'neprevedena teksta' - uf boga ti, jos ce da me uveri da Domagoj pise i govori nekim stranim jezikom, a ne jezikom Srba, Zrtava tzv. oluje.

  • Alojzije Blaženi says:

   Upravo suprotno. Vi govorite hrvatskim jezikom otkako ga je Vuk Karadžić zamijenio umjesto srpskog kojeg je odbacio.

   • Usro Čavoglavonja says:

    prvi put to čujem, probaj da plasiraš tu tvoju "istinu" u svet, ova ideja ti je nešto novo, lepo si ti to smislio, jedino mnogo nasmejava :-)))

    • Alojzije Blaženi says:

     Mnogo toga ti prvi put čuješ. To je zato što si primitivac i neobrazovan. Uzmi u ruke Vukovu knjigu "Narodna srpska pesmarice" i sve će ti biti jasno. P.S. probaj ne počinit samoubojstvo kad pročitaš što je Vuk napisao o "srpskom" jeziku. Ne želim te imati na savijesti. :-D

 9. Bernard says:

  Ja sam iz mjesovitog braka (otac Hrvat, majka Srpkinja) i dobro poznajem karakteristike oba naroda. Naravno da ne mogu generalizovati ali je cinjenica da u Hrvatskoj vlada jednoumlje, daleko gore i opasnije nego u Srbiji. Zato su ovakvi glasovi razuma melem za moje usi i bude nadu da postoji bar zrno ljudskosti u tom izopacenom drustvu uspostavljenom na mrznji i zlocinima. Pred raspad Jugoslavije ziveo sam u Svedskoj i sretao Hrvatsku emigraciju kojoj je jedini cilj bio (ne birajuci sredstva) ostvarivanje tisucljetnog sna. Video sam kakvi su to ljudi, bez imalo ljudskosti. Vec tada sam poceo shvatati sta ce se dogoditi - cekali su da Tito umre a onda, planski i podmuklo napravili sve da do rata dodje. Znaju to u Hrvatskoj ali malo ko ima hrabrosti da to kaze kao Domagoj ili Vedrana. Sad polako dolazi na naplatu sve ono sto su cinili tokom ovih 25 godina. Ucili su djecu da je ubijanje Srba normalna stvar. Da je paljenje kuca i pljackanje osvajanje slobode. Od koga? Od ljudi koji su pokusli bas od toga da se odbrane. Bravo Domagoj, ljudina si.

 10. rade says:

  Sa lanca su tamo puštene zveri u ljudskom obliku, kojima je rečeno da mogu slobodno, bez posledica, da kolju i pljačkaju Srbe (verujem i po kojeg sunarodnika neistomišljenika), jer, zaboga - oni se brane!!! A priče o tome da je neko "Hrvat i katolik!" gube svaki smisao.

  • Alojzije Blaženi says:

   Zvijeri koje su počinile genocide u Srebrenici ostatku BiH te stravične ratne zločine u Hrvatskoj su ti o čijim zločinima i krivnji trebaš misliti. Zapamti to!

   • Usro Čavoglavonja says:

    srebrenica nek je i 8000, Jasenovac 800 000, ZAPAMTI TO, I RAČUNAJ NA NAPLATU USRO, JER AMERI VAS KAO I HITLER DOVJEKA NEĆE BRANITI, A KAD POČNEMO DA NAPLAĆUJEMO SA KAMATAMA, HOĆE LI OD VAS NEKO ŽIV OSTATI? POSEBNO ZATO ŠTO STE SVI DOKAZANE LJIGE, KAO ŠTO I OVDE DOKAZUJEŠ.

    • Alojzije Blaženi says:

     hahaha 800.000 pobijeno u Jasenovcu? HAHAHAHAHAHA I kome ti pajdo prijetiš, pa rasturili smo vas ko zvečke 16 puta u 100 godina. Idući put vas možemo jedino dokrajčiti, budete li nam i dalje ić na živce.

     • Milan says:

      Hah ti si pokatolicen Srbin pa mrzis :D

     • Historia magistra vitae est says:

      "Zovu Hrvate Jasenovčani i neće im dati mira, do broja ispunjenja" rekla je majka jednog mučenički stradalog dečaka u Jasenovcu. Bog je sa onim ko je u duši blažen,jer ga Bog poznaje, a ne ko se proglašava blaženim da bi zatro i poslednju česticu savesti.Pošto smo mi svesni da ste vi pokatoličeni Srbi, socijalno autodestruktivni do te mere da ste proizveli "Oluju", mi plačemo zbog "Oluje" znajući da je urađen veliki broubilački pogrom. Još je teže kada vidimo da ste u velikom neznanju, ne shvatajući svu opasnost i težinu situacije. G.Margetić je dao analizu/sa emotivnim nabojem/ društva i države Hrvatske iz spoznaje da će sledeći stepenik biti nestajanje i deoba Hrvatske, kao što je učinjeno sa SFRJ. Ali, vama Alojzije ništa ne znači grafit:"Džaba ste krečili." Svi završe u jami, ali ne idu svi u Raj."Ovo zaista bijaše Sin Božiji" , taj citat , s obzirom na saoimenovanje, trebalo da vam je poznat, kao i priča o Longinovom koplju.

 11. Andreja says:

  Hvala na ovom tekstu! Bravo Domagoj i jos jedno veeliko hvala!!!

 12. mister Tucoprc says:

  DOMAGOJU, SVE ŠO SI SAŽETO MOGAO DA KAŽEŠ JE UPRAVO ONAJ FUJ I ODYEBI NDH-2. TO JE DOSTA I SVE JE REČENO.

 13. Boanerges says:

  I ja se mogu sloziti sa svakom rijeci koju je Domagoj napisao. Hrabar je to i pravdoljubiv momak. Dok sam ovo citao, izgledalo mi je kao da mi svaku rijec cupa ravno iz srca. Covjek ne moze ostati hladan na ove iskrene misli, a da mu ne zadrhti glas citajuci i ne pusti suzu za svaku onu nevinu osobu znanu i neznanu, za svako ono ukradeno i unisteno djetinjstvo koje nikada vise vratiti se nece. A sto da kazem svima vama moja braco, moji prijatelji, moji susjedi? Isto ono sto je i on rekao. Primite moje iskreno izvinjenje. U moje ime Vas nitko nije smio ponizavati i vrijedjati, u moje Vas ime nitko nije smio ubijati, u moje Vas ime nitko nije smio tjerati iz Vase zemlje i sa Vaseg kucnog praga. Zao mi je najiskrenije, ako Vam to uopce vise ista znaci. Ali mene kao i mnoge, oni za misljenje nisu pitali. Tada su i prijetili i branili kao i mnogima da ga javno iznosim. Ali bas zbog svega toga, svjesnosti o vlastitoj neslobodi, kojom su me oslobodioci 'oslobodili' nisam vise mogao gledati kako nestajem iz postojanja. Fasizam ne voli pravdoljubive ni istinoljubive ljude. Odrekao sam se zemlje za koju sam mislio da joj dozivotno pripadam i otisao u bijeli svijet jer nisam mogao vise biti dio tog masovnog ludila, te masovne bolesti zvane 'sloboda'. Sloboda, da me svi drugi narodi uvijek s pravom mogu smatrati genocidom zbog nacije kojoj pripadam. Ne hvala! Kada me netko i pita za porijeklo, sram me je reci da sam iz Hrvatske, jer ljudi znaju, ljudi stvarno znaju i povezuju Hrvatsku, ne sa slobodom vec sa fasizmom. A ja nisam fasista. Zato uvijek kazem: ja sam iz bivse ( a nije trebalo da bude bivsa ) Jugoslavije. Uostalom, ja sam i rodjen u Jugoslaviji.

 14. Jovana says:

  Muka mi je od politicke korektnosti, sad neki Azor Ahai? trazi da se Srbi izjasne za svoje zlocince. Pa nisu Srbi proterali 250 hiljada Srba iz Krajine sa svoje sopstvene zemlje! Nisu Srbi restaurirali NDX? Zabog miloga pa dokle vise da se izvinjavamo? Mene jeste stid zlocina koje su Srbi pravili diljem Hrvatske i Bosne ali ljudi zvanicna politika Hrvatske je bila proterati Srbe! od koga su se oni branili u tom njihovom domoviskom ratu, od svojih sunarodnika Srba koji su ziveli u Hrvatskoj. Pa kako oni mogu biti agresori! Agresori su oni koji napadaju iz vana braco Hrvati!

  • Alojzije Blaženi says:

   "Sestro", kadi ti netko pokušava oteti dio tvoje zemlje onda ne da ćeš ga protjerati, već ćeš mu i glavu otkinuti. Pozdrav.

  • N.N says:

   kurvati,Jovana kurvati. ''braca'' kurvati tj.degenerisani kompleksasi ispranih mozgova

 15. zdenko says:

  SVAKA CAST DOMAGOJU POSTENOM HRVATU NAZALOST MALO IH JE DANAS U HRVATSKOJ.DANASNJA HRVATSKA JE ZALUDENA BOLESNA BEZE OD SLAVENSTVA U PRAVU JE SLOBODA I POBEDA NEMAJU SLOBODE IZGUBILI SU JE PRESEDNICA MASON VATIKANA DRZI IH U TOJ PROSLOSTI U KOJOJ ZIVE MLADI LJUDI BEZE IZ TE DRZAVE NEMAJU BUDUCNOST DOBRO NAPISANO UZELI SU IM SVE KRVNICI DRZE IH GLADNI KRIVICU SU BACILI NA NARASTAJE OVE DECE KOJA TRPI NJIHOV ZLOCIN JER KAKO DRUGO SE RADOVATI NEKOM TKO JE 600 GODINA ZIVEO S TOBOM JEO PIO I BRANIO TU ISTU HRVATSKU JOS 1647 OD TURAKA DA NIJE ONDA BILO SRBA NE BIH BILO HRVATA AUSTRIJANACA I TKO ZNA KOLIKO BIH NACIJA BILI TURCI. MEDUTIM OLUJA JE NJIHOV VECNI KRST TAJ ZLOCIN IH JE ZAROBIOO I USTVARI PROGONITI CE IH DOK SU ZIVI SVE NJIH OD GOTOVINE PA NADALJE.TO JE NAROD KOJI JE IZGUBIO SLOBODU I U TAMNICI JE EVROPSKOG FASIZMA I BANAKA TKO CE IH OD TOGA SPASITI NITKO I SVESNO SU ISLI U TO U TO ROPSTVO TO PROKLETSTVO TU TAMNICU IZ KOJE NIKAD NECE IZACI JER BEZE OD SLAVENA I VECNO IDU U PROKLESTVO KOJE SAMI IZABERU I IZABRALI SU TE SRECAN IM PUT U PAKAO U KOJEM VEC JESU

 16. MickoNY says:

  Zbog ovakvih ljudi ,a ima ih ih jos puno u Hrvatskoj, mi bi mogli voleti tu zemlju i taj narod,kao nekad braca, sada komsije. Iako znam da ih ima jos puno puno,samo retki se usude da progovore i dignu glas protiv kolektivnog ludila....sto je u neku ruku i razumljivo... i uvek su glasniji oni ludji,oni ratoborniji...pokvareniji. Sto rece Ivo Andric dodje vreme kad pametan zacuti , budala progovori , a fukara se obogati. U svakom slucaju veliko postovanje za hrabrost i iskrenost gospodina Margitica .

 17. Slobodanka Nikolic says:

  Dobar dana, moj komentar je: ne razummem o kakvom prevodu sa hrvatskog sada pa i vi govorite?! Mi se apsolutno dobro razumemo na ovim prostorima ex-Jugoslavije, i to, naravno, bez prevodioca. I jos se izvinjavate! svasta!Tekst je odlican! O "Oluji" normalni ljudi isto misle.

 18. Borbe says:

  '''MickoNY Says: avgust 4th, 2015 u 6:48 pm Zbog ovakvih ljudi ,a ima ih ih jos puno u Hrvatskoj, mi bi mogli voleti tu zemlju i taj narod,kao nekad braca, sada komsije. Iako znam da ih ima jos puno puno,samo retki se usude da progovore i dignu glas protiv kolektivnog ludila….sto je u neku ruku i razumljivo...''' Ovo je krivo. 90 % Hrvata slavi oluju. Vide ju kao oslobađanje hrvatskog teritorija. Hrvata koji misle kao Margetić ima možda 5 % Možda. OPREZ OPREZ OPREZ ludi Srbi ! Opet je krenula priča ''Zbog ovakvih ljudi ,a ima ih ih jos puno u Hrvatskoj, mi bi mogli voleti tu zemlju''. Ovako naivan narod kao Srbi ne postoji nigdje na svijetu. Opet bi oni prijateljstva pa i da se vole sa Hrvatskom. Tu stanem i nemam više riječi.

 19. zaharijus says:

  Izgleda da svako ima svoju "Natašu Kandić",

  • Alojzije Blaženi says:

   Nataša Kandić barem tu i tamo kaže pokoju istinu.

 20. Momcilo says:

  Zaharijus, ne slazem se.... Natasa Podmukla Kandic je placena da blati srpski narod i sluzi se podmetanjima tzv. Zapadnih sila. Zastupa tezu o navodnom srebrenickom genocidu iako mnogj neovisni strucnjaci kao Edvard Herman i utjecajan islamski duhovni vodja Imran Hosein, otvoreno govore da nije bilo genocida. Naravno da su Srbi podjzeli kaznjavanje Oricevih mudzahedina i napravili odmazdu, ali ono sto Natasa Rospija Kandic "zaboravlja" da spomene jest 3326 srpskih civila pobijenih tjedan dana prije srebrenickog "genocida". S druge strane, sve sto je spomenuo ovaj covjek moze da se argumentira sa tonama dokaza. On nema nikakvu zastitu. Prije godinu dana napadnut je ispred ulaza u stan i razbijena mu je glava. Ustaska policija "ne moze naci pocinitelja", a sigurno se "trude iz petnih zila".

 21. ljubomir says:

  Pozdrav svim normalnim ljudima,imam 30 godina, ne znam da mrzim,mir svima. Pozdrav za ceo Balkan,pojedinci neka ga duvaju!!!!! https://youtu.be/sB1ke-LdGFI

 22. Vojkan says:

  Problem je sto bilo ko od ovih "pobednika" o kojim prica, nece smeti ni da procitaju ceo tekst, zato sto su to sto jesu, besramna stoka :) Naravno, tekst je pravo u metu, Domagoj je pravi covek.

 23. Petar says:

  Bravo za poštenog i čestitog čoveka od nadam se njemu sličnog !

 24. Petar says:

  Bravo za hrabrost,poštenje i dušu !!!

 25. miroslau says:

  To vam se desava zato sto tada niste slusali Ivana Zvonimira Cicka,koji je bio vise nego pametan da shvati i kaze.NEMOJTE PROTERIVATI SRBE,BOLJE OTVORITE HRVATSKE BANKE TAMO U KRAJINI,INACE GUBIMO HILJADE PORESKIH OBVEZNIKA.NISU HRVATI RAZUMELI.BANKAR MILOSEVIC JESTE I USTVARI DOBIO RAT KOJI HRVATI DANAS OSECAJU PO DZEPU,A LISNICA VECINI PRAZNA .ZATO VAM VASE VLASTI I PRIREDJUJU KRUHA I IGARA.OD OLUJE DO OLUJE.

 26. Mitovi na srbijanski says:

  Nema odurnijeg čovjeka od dvoličnog čovjeka,ustvari kad bi vi znali kako je pisao i pričao taj Domagoj prije samo 5-g želudac bi vam se okrenuo vjerujte. To dvolično smeće je isto ko i nedojebana Rudanica koja nemože zaraditi lovu nikako pa su sad pali na najniže grane ljudskosti da pričaju totalno drugačije nego prije samo 5-g a sve za LOVU Osobno VIŠE CJENIM SRBIJANCA KOJI JAVNO PLJUJE PO ONOME KOJE MU SE GADI NEGO OVO DVOJE LJIGAVACA !

 27. LASER says:

  Bravo Margetiću,svaka ti čast...

 28. mija says:

  @Mitovi Ma šta kažeš?! Zar je moguće da bilo koji Srbijanac zaslužuje da ga bilo koji Hrvat makar malo ceni zbog bilo čega? :)

 29. Batina says:

  Spremte se spremte, za dom, cetnici skoro dolaze, po svoje.

  • Alojzije Blaženi says:

   HAHAHAHAHAHAHAHA

   • Sumadinac says:

    SACUVAJ ME BOZE KUGE I KRVATA.

 30. Dragan says:

  Bravo za Domagoja.Cestito govori pravi hris4cain.Sramno je ista vise komentaeisat.Pametni rasudjuju svoj zavjet dat Tvorcu zivota.Radujem se takvom peru u bozijoj ruci.Pozdrav od Radovica .

 31. Dux says:

  @ Mitovi na Srbijanski Nemoj samo ti Hrvatinac da nas žališ :-) To bi bilo tragikomično!! Žali samo roditelje koji nisu imali da ti plate školovanje pa da znaš da ''Srbi-janci'' ne postoje! Mi Srbi smo svugde isti, da li živeli u Srbiji, Hrvatskoj ili na Marsu!! Za Margetića i njegov tekst-sve čestitke!

 32. KOSTA says:

  „Odajmo poštu prognanima i stradalima“, poziva ovih dana srpski javni servis građane, da se zaustave u saobraćaju i trube u znak sećanja na pogrom. Od kada se pošta odaje onima koji još uvek hodaju po zemlji? Još jedna cirkuska predstava za narod. Da li su u dubokoj podsvesti marketing majstora u vladajućim strukturama izbeglice iz „Oluje“ pale za stepenik niže i zvanično proglašene mrtvima za srpski establišment? Igrom sudbine, mnogo je onih koji danas sede na najodgovornijim mestima, a pre dvadeset godina bili su potpora režimu , koji je najpre zatvorio vrata na Rači, a potom preusmerio kolonu ka Kosovu, da ne bi napravili ružnu sliku u prestonici i tako podbunili Beograđane.

 33. Radoman Matovic says:

  Hvala za hrabrost, utesno je u ljudskom i hriscanskom smislu sve sto ste naveli u tekstu. Ceo Balkan je pod secikesama i prostacima. Pobednici su svi koji slobodu dozivljavaju kao Domagoj!

 34. pera says:

  Gospode,a pomislih ...nema vise ljudi.Hvala Domagoju sto se nije odrekao srca i pameti !

 35. Jasmina says:

  Srećna je majka što te rodila. Čuvaj se, sine. Nisu ti u ovim vremenima još poželjni oni koji misle svojom glavom. Svako dobro želim.

 36. Boče says:

  A kako bi ga preveli na srpski?! Da vam je do srpskog, ne bi mi ovaj tekst prepisali latinicom. A svi znamo da i Hrvati pričaju srpski, ijekavski sa primesama slovenačkog.

 37. Apis says:

  DUX, VAS ODGOVOR USTASI KOJI SE POTPISUJE MITOVI SRBIJANSKI JE CISTA 10! OSTALI KOMENTARI SU VELIKO ODUSEVLJENJE NAIVNIH SRBA ZEDNIH PRAVDE I ISTINE. ZABORAVLJAJU DA 90% HRVATA CELO STOLECE ILI KOLJU ILI CEKAJU PRILIKU DA KOLJU SRBE. STA MI ONDA ZNACI NEKI MARGETIC KOJI JE SEBI NAPRAVIO OGROMNU PROMOCIJU.

  • Aljoša Jovanović says:

   sramoto!

 38. Ostoja Rajic (@ostojar) says:

  Gospodine Margetiću, danas sam plakao, jer su zločinci zaklali sina od moje sestre. Imao je 18 godina. Kome je on bio kriv?

 39. Ry says:

  Kolega Apis Moram Vas ispraviti...Oni o kojima pišete su danas bili u Kninu i nikako ne čine 90% hrvatskog naroda. Običan i nezadojen narod tamo nije otišao, niti je razmišljao o odlasku. Kako je prije dvadeset godina rekao Simo Rajić, da su naši narodi na ovim prostorima uvijek teško živjeli i bili tlačeni od neprijatelja izvana, najlakše je bilo izazvat kavgu između domicilnih i tako im onemogućiti bolji život i spoznaju gdje ustvari stoji neprijatelj. Dok budala ima i na jednoj i na drugoj strani,oni NIKAKO nisu i predstavnici naroda na koji se pozivaju, pa ma koliki im bio broj

 40. Borbe su tek počele says:

  ''Oni o kojima pišete su danas bili u Kninu i nikako ne čine 90% hrvatskog naroda. Običan i nezadojen narod tamo nije otišao, niti je razmišljao o odlasku.''' Nije sav hrvatski narod danas fizički otišao u srpski Knin jer ne mogu svi stati a i put je dug. Ali ovo je važnije: 90 % Hrvata, običnih Hrvata iz Hrvatske, podržava agresiju na Krajinu 1995 i vide u tome oslobođenje Hrvatske. Koliko daleko idu u ustašluku, da li je to samo "Oslobodili smo Hrvatsku" dakle prva faza ustaštva ili je zadnja "Ubi Srbina" ne zanima ni jednog normalnog čovjeka ili Srbina. Što se tiče stvaranja koljača, ustaša, evo dešava se sljedeća stvar koje nije bilo ni 1941: Evo snimke na intermagazinu gdje i klinci od 9-10 godina viču ubi Srbina.

 41. Apis says:

  Ry ja cenim i postujem dusu moje srpske braće ali kod većine je naivnost i neozbiljnost dominantna strana. Naivnost je to da se mozemo pobratiti sa hrvatima koje R.K. Crkva intezivno podstice da mrze i ubijaju Srbe. Meni je pun k. price kako nisu svi jednaki i koliki je procenat dobrih ako u toj nakaznoj drzavi imaju Jasenovac, Gradisku, bezbroj jama punih srpskih kostiju i jos im oluja drzavni praznik. Neozbiljnost je kad neki Srbin kaze da im oprasta. Mog strica ubijenog u Jasenovcu mnogo pre nego sto sam ja rođen ne moze niko da oprasta u moje ime. Zivot moga strica nemam pravo da ni ja oprostim. Oprost moze dati samo Bog koji nam je zivot dao sve drugo je neozbiljna prica i vređanje prezivelih.

  • Alojzije Blaženi says:

   "Mog strica ubijenog u Jasenovcu mnogo pre nego sto sam ja rođen ne moze niko da oprasta u moje ime. Zivot moga strica nemam pravo da ni ja oprostim. Oprost moze dati samo Bog koji nam je zivot dao sve drugo je neozbiljna prica i vređanje prezivelih." Isto tako nitko nema pravo držati odogvornima one koji se nisu ni rodili kada je postojao Jasenovac, Stara Gradiška i ostali logori.

   • Slava Rodu says:

    Ali mogu biti oodgovorni Tompson i hor od 30-40 hiljada /tisuća / hrvata koji u transu pevaju "Jasenovac i Gradiška stara..." Ipak to je suština vaše svesti.

 42. Dux says:

  @ Ry Moram vam reći da ste apsolutno upravu!!! Bravo!!!! Nema te količine (pa ma kolika ona bila) nenormalnih, nepismenih, lakozavodljivih, neobrazovanih, zatucanih, primitivnih ljudi, koja može predstavljati CEO NAROD (pa ma koji on bi-Srpski ili Hrvatski)!!! Svakom normalnom čoveku je to van pameti!!! Pre 2 godine, sam otišao u Hrvatsku posle nekih 25 godina!!! Kada sam došao tamo u jedno malo mesto, kolima srpskih registracija, seo sam da popijem pivo. Prelep, topao sunčan dan! Pejzaš kao na razglednici!! Posle nekoliko minuta tako sedeći, uživajući-prišao mi je jedan gospodin starijih godina. Potpuno spontano! Nikada ga pre do tog momenta nisam video. Predstavio se i pitao da li bi mogao da sedne. Rekao sam da nije nikakav problem. Naručio je pivo, i tako smo sedeli i ćaskali-nekih dobrih pola sata!!! Saznao sam da je po struci bio stolar, po nacionalnosti Hrvat. Radio je dosta dugo i u onoj Jugoslaviji, i u inostranstvu a i nekoliko godina u Hrvatskoj, pre nego što se penzionisao. Kada je našem razgovoru, polako došao kraj-ja sam se ustao sa nekakve drvene klupe, na šta je i on ustao i kako smo jedno drugom pružali ruku za rastanak, i rukovali se, kazao mi je sledeće: ''Znate gospodine, rat je vrag. Zlo ovog cjelog sveta i svakog čovjeka može napravit i nečovjekom ako to dozvoli, ali ja ipak mislim da smo se mi mogli lepo dogovorit tada, zar ne?????''. Odgovorio sam mu, uz osmeh: ''Da je bilo takvih ljudi kao što ste vi tih 90tih na obe strane-ne bi nas nikad niko zavadio!!'' Jedno veoma lepo sećanje u Hrvatskoj-na koje iskreno sa vremena na vremena pomislim uz isti taj osmeh! Pozdrav

 43. Borko says:

  Ovo je prvi put da na jednom mestu pročitam toliko umnih, inelektualnih stvari. Svaka čast za tekst, svaka čast za komentare. Naša društva (u Srbiji, Hrvatskoj, BiH) trebamo oprati od nečistih ljudi,od ljudi koje nije briga prosto dušan narod, koji po travi gaze sa većom pažnjom nego po nama. Sve ste već rekli tako da nemam šta dodati više. Neka vam je prijatan svaki dan.

 44. Vanja says:

  Grandiozan tekst vredan svake pohvale. Svaka cast !

 45. vilma says:

  Margeticevi su korijeni,nesumnjivo,pravoslavni, srpski. Stradali od unijata. Izreci istinu, danas je sokantno. Kako smo zaglibili u laz, u mrak, u zlo.. Fuj je najtocniji opis onoga sto nas okruzuje..

 46. slobodan says:

  Alooooo,pa gdje ste bili 91 dok su lepa sela lep gorela????

 47. rale says:

  Hrabar i pošten čovek.

 48. Predrag says:

  Budimo LJudi.

 49. Daamir says:

  Pa jebote, ima li ko normalan od vas u Srbiji, dobro da se lozite na Hrvate, al ako u sve ovo sto ste rekli i vjerujete jadna vam majka. Dajte malo izujte opanke i krenite u svijet. Pozdrav Cedomiru Jovanovicu, jedinom normalnom srpskom politicaru...

  • Aljoša Jovanović says:

   Čeda je kao i svi ostali - policičar - svi su pravljeni u istoj kancelariji. Na žalost u nas političara nema, samo su policičari, kao i kod vas. Sve je to napravljeno, ne postoji zasebno.

 50. miodrag says:

  Takvih srba kao što si ti , MAZGOVE, Srbija odbacuje u kontejner. Mati te je okotila na groblju nečastivih Ne pominji više srpstvo jer te Srbija prezire. Smradu!

 51. marija dubravac says:

  IZDAJNIK Ni jedna rana toliko ne vrijeđa Ko rana ljuta dobivena s leđa. Svaki će bol uminuti, stat, Al' neće onaj koj' ti zada brat, Koj' jučer s tobom isti jeo kruh, A danas vragu prodo obraz, duh. Na čelenku si crven djeno znak, Umjesto sunca prijatelj mu mrak. Kad srebro džepom preglasno zvecne, Glas pradjeda ga iz groba pecne: ''Sinko nesretni, ne bud izdajica, I tebe rodi majka Hrvatica. Kaj se, o kaj, griješio si dosti, Grob će ti vijekom prevrćati kosti.'' Marija Dubravac Brisbane

  • Mone says:

   Ti sto tako pricas trebao se da u kondkomu zavrsis. Svaka cast ovom divnom hrvatu

 52. Sale says:

  Konacno neko od njihovih da istinu kaze...Od svih bivsih Srba,najgori su hrvati...

 53. Alojzije Blaženi says:

  Ako mu se gadi zemlja u kojoj živi, može slobodno spakirati kufere i otići u svoju dragu Srbiju. Ionako je srpski isprdak.

  • N.N says:

   Alojzije mislis kurvati su srpski isprdci? Pa jeste isto kao i cokalije Fyrmanci. Hahaha

  • Ivan mazuranic says:

   E Ambrozije se toliko primio da mi je zao decka a pogotovo njegovog tatu koji ce morati umesto kruha kupovat novu tastaturu posto je mali Ambrozic zapalia od zara jer u njemu tece junacka vrela krv povjesnih hrvatskih vladara koji su vladali konjima a ne ljudima posto se prica po svijetu da ih je ima vise od ljudi

 54. Dzigi says:

  Srbi su jedini narod koji je dozvolio drugima upotrebu svog jezika i na kraju da ga ti drugi preimenuju.U Svicarskoj se prica francuski,talijanski i njemacki,jesam smotan prica se svicarski,u SAD se prica engleski ma ne sadski,u Kanadi se prica engleski i francuski ma ne kanadski.Bosna nikad nije imala jezik koji se zove bosanski a sada ima tri jezika.U HR slave zlocin oni koji neznaju razliku ljevo desno crno bjelo a ima i onih koji se prave da slave kako ih nebi sikanirali a svi ostali normalni ljudi se mane corava posla,a mnogo zalosno sto 97%persona na proslavi u kninu noc prije saljeva alkohol iz srbije uz turbo folk jer mu je jeftinije kupiti u BiH Jelen pivo no neko hrvatsko a isto tako rodio se pred pocetak NATO agresije na SR Jugoslaviju.Ajde sad vi meni recite ko je tu lud ko zbunjen a ko normalan. I da,kojim jezikom ja napisao ovaj svoj komentar. Lip pozdrav,

 55. radi says:

  Covek pise sto je tacno i ovo treba procitati svih 25 miliona jugoslovena sa dubokim postovanje drugu domogoju da te bog cuva molicuse za takve ljude.

 56. Stavan says:

  ZA SVAKU POHVALU...RAZUMAN COVEK, COVEK KOJI NE MOZE DA TRPI NEPRAVDU A POGOTOVO(OLUJE)ZLOCINACKI PODUHVAT KOJU PRETVARAJU U NACIONALNI PRAZNIK POBEDE POVAMPIRENIH KRSTASA HRVATSKE.

 57. miodrag stević says:

  VI, TZV.SRBI , ŠTO SE RUKAMA KAO U DEVOJKE NUDITE DA STE SRBI - JEBITE SE! VI STE KURVE IMPLIKANTNE I NADOBUDNE. PRED KIM VI HOĆETE, MAJMUNI POLUPISMENI , PRIMATI , ŠOŠONI, DA SE DOLAZUJETE , USRANCI JEDNI , KVAZINACIONALISTIČKI? KOGA VI TO MISLITE DA PREVARITE VAŠOM "APOLOGIJOM I APOTEOZOM SRPSTVA, VI KOJI SEDITE KUĆI, NAGNUTI NAD ISTROŠENIM TASTEROM,ISKRIVLJENI, ZABALAVLJENI OD MRŽNJE - NEZNAM SAMO PREMA KOME, JER KAD JE IZBILO TO MASOVNO LUDILI U ZEMLJI JUGOSLAVIJI, VI NISTE BILI NI U FIKCIJI,BRABONJCI JEDNI, KURVE , SAMOPROKLAMOVANI SRBI. OD KOGA NAS TO VI BRANITE, PIČKA VAM MATERINA SMRDLJIVA. GDE STE , KUČKE BILE, SADA ZA VREME IZBORA? OPET STE SEDELI I BAULJALI GLUPOSTI O VELIKIM SRBIMA, DOK VAM JE TZEMLJA GORELA U OPASNOM KOVITLACU VATRE, NEUGAŠENE KOJU JE ZAPALIO VUČIĆ, NAJVEĆI KVISLING U ISTORIJI ČOVEČANSTVA. GDE JE VAŠE NACIONALNO OSEĆANJE BILO, OVIH DANA, LOBOTOMIRANI KVAZIMODE? SLUŠAJTE OVAMO ŠTA ĆU VAM REĆI PUŠIKAROVIĆI! DOSTA MI JE VAS POJEDINACA, ČIJA SE IMENA NE BRIŠU SA SAJTA. MAJMUN DO MAJMUNA, KROMANJONAC DO KROMANJONCA. KOME TO VI PRODAJETE MUDA ZA BUBREGE, BAGRO SMRDLJIVA. DA VAS VIŠE NISAM ČUO, DA ME VI BRANITE NIŠTARIJE, SRPSTVO JE UVEK BILO POJAM ZA LJUDSTVO, SA MA KOJE STRANE DOLAZILO. ZA VAŠE RAVNANJE - JOŠ DOK NISTE BILI NI FIKTIVNI JUGOSLAVIJA JE BILA ZEMLJA SLOBODE, MIRA, PROSPERITETA I PONOSA, UPRAVO ZATO JER JE BILA UJEDINJENA SA OSTALIM NARODIMA JUĆNIH SLOVENA. BILI SMO MOČNA EKONOMSKA I VOJNA SILA.MI, KOJI SMO U NJOJ ŽIVELI IMALI SMO TU PRIVILEGIJU DA BUDEMO TI SREĆNICI, ZA RAZLIKU OD VAS NIŠTARIJA KOJI STE SE ISPILILI U DUBINI SMRADA BALKANSKOG OPJENI MRŽNJOM I NETRPELJIVOŠĆU NAKLJUKANI NEKAVOM ISTORISKOM PROŠČOŠĆU KOJU NI SAMI NE POZNAJETE. SKINITE MI SE VIŠE VI GEGULE PRIUČENE, DILEJE GEDJOVANSKE.

  • Baja says:

   Svaka cast care,lijepo si im nakitio pa neka se pickice misle!!!

  • Mone says:

   Blago onom ko rano poludi - Miodrag toliko si jeftin, nemam reci

  • Milan Savić says:

   Toliko mržnje u Vama gosn Miodraže da nemam riječi. I naš Patrijah Pavle je rekao da se djelimo na ljude i ne ljude. Vjeruj mi ima i Hrvata domaćina i pravih i iskrenih ljudi, a opet i nas Srba ima loših i zlih ljudi. Kada se sve stavi na vagu isto je to. Vi Miodraže nemate svoj lični mir i vjerovatno postoji još forua gdje ste pisali i širili sve najgore riječi. To je problem u Vama a ne u globalnom svijetu. Kada bi vam neko ponudio platu od 2500 evra ne bi tako pricali , vec bi se smejali i svi bi Vam bili dobri. To je problem, našeg društva, jer nezadovoljstvo u čovjeku rađa globalno nezadovoljstvo. Svaka čast Vama napisati i sjetiti sde svih tih riječi, eto mene ste ostavili bez teksta. Ima li neko da mi kaže kako postoji model da sarađujemo i Hrvati i Bosanci i Srbi, da opet stvorimo SFRJ sa dobrim i lepim životom. Da pokažemo onima koji su nas rasturili kako opet postojimo. Ili ćemo javno da se vređamo.

 58. dr.rema says:

  Margetiću sam Bog te čuva među tim krvopijama.

 59. Dusko says:

  A sta kao u Srbiji nije potrebna hrabrost reci da smo i mi pocinili mnogo zlocina i da nismo ni malo nevini....

 60. Tandrčak says:

  Svaka tebi čast, prijatelju. Imaš i u glavi i medju nogama. Respekt!

 61. mate says:

  Vec godinu dana citam i iscitavam pismo i komentare. Sem mog slaganja i istomisljenistva sa svim recenim dodati nemam sta. Mozda da konstatujem da na istinu Domagojevu nikakove reakcije nema od onih kojima se on obrati.

 62. Baja says:

  Ala vam Miofrag Stevic objasni ko ste i sta ste vi srbijanci, svaka mu cast za ovaj text.

 63. Yugoslavia u srcu says:

  Miodraze iako vam je komentar pun gneva, moram reci da vas i kao srbin u potpunosti razumem. Na zalost primecujem vise srba kojih me je sramota nego hrvata kojih bi me bilo sramota da sam hrvat. Jasno mi je o cemu govorite. Na svu srecu kroz godine i sam sam se uverio da na obe strane postoje sasvim normalni ljudi koji svhataju da su ti ratovi uglavom otpocinjali na lokalnom nivou a da su dovedeni na globalni nivo od strane politicara i medija kojii su uspesno nahushkali mase u rat. Shvatam da su srbi kao ja u manjini ali iskreno vam kazem da sam ranih devesetih bio punoletan niko, ama niko me nebi natero da uzmem pusku i idem u rat sa mojom bracom hrvatima, sa kojima sam vec tada imao toliko lepih secanja. Nek me vode na vojni sud i proglase deseterom i pre bih lezao na golom otoku ili gde vec decenije nego sto bi za nekog isao da ratujem. Svi moramo imati na umu da se istorija pise i svara u sadasnjosti i da ako su nasi narodi slozni i iole koriste mozak i srce, nikakvi politicari ili medije nas nece izmanipulisati da ratujemo za njih. Dosta je bilo otkopavanja ratnih sekira i rana iz proslosti, maltene smo dosli dotle da se svi trebamo ugledati na omladinu naravno ne na onu "ispranu" dogadjaima proslosti. Stvorimo zajedno bolju buducnost za nasu decu, pomozimo im da razviju sopstvenu svest koja ce im pomoci, kad kucne cas, da sami procene sta je ispravno ciniti, i da je narod uvek veci, bitni i jaci od bilo kojih politacara ili medija kojima nikad ne treba verovati. Zauvek cu pamtiti doba Yuge i u podsvesti nadati da ce se mozda jednog dana tako nesto vratiti.

  • Aljoša Jovanović says:

   ..ali nije bila po volji Ka Ubojimai sa Anglima, pa Nemcima našli su dovoljno marioneta na terenu da stvari dobro obave, da nas sve trajno zatruju mržnjom, da nas rasparčane prožderu i uklone kao bilo kakav faktor koji odlučuje. Blagostanje u Jugi je bilo nepodnošljivo kao pojam za zapadne predatore, gde je samo rob dopušten.

 64. Svetislav says:

  Odlicno i argumentovano receno g. Domagoj Margeticu! Napokon neko pametan u kurvatskoj da govori kako jeste pravo stanje u drzavi tatarsko avarskih ubica!

 65. beki says:

  zalosno je to sto po pravilu agresivni su dominatni i akd ih je manje. oni se lako dogovore oko zajenickog tudjeg plena...jer vidite sama organizacija bande je recimo do 10tak ljudi, al kao sto znate znaju da godinama terorisu citave gradove...ostaje tajna sto se odmah ovi drugi ne organiujz da sprece teror nad njima..

  • Aljoša Jovanović says:

   ti si mlad, ili ne pamtiš: zašto, kad je ovde bilo bombardovanjenas, nigde zlikovca, nigde limuze sa crnim staklima? promisli malo. kako su potpisali predaju u Kumanovu, policija se vratila na ćoškove i odmah počela da nama meri ko vozi preko 50 na sat. Za 1 dan se sve zlo vratilo. Šljam i zlo ovde imali su i imaju zaštitu države i sistema. Čim nema države i čim svako može sebe da štiti simetričnim sredstvima, oni nestanu, jer su hrabri a znaju da će dobiti istom merom - zakon koji ih štiti u bombardovanjunas je suspendovan. Paradoksalno, ako želimo mir i neki red, treba da iznajmimo NATU i sluge da nas malo bombarduju - panduracija nestane u mišje rupe, a s njima i sve ovo zlo - ulice se operu, grad odiše mirom i čistotom.

 66. bitch.please.gtfo says:

  kada margeticu hvalospjeve pisu srbi i cetnici, onda znas koliko je sati.

 67. Milan Savić says:

  Jedan gore reče da su u Srbiji Nataša Kandić i Sonja Biserko a kod komšija u Hrvatskoj Domagoj Margetić i Vedrana Rudan. To je žina istina, i ne znam za koga rade ti ljudi. Očito među normalnom rajom nema mržnje i vlada potpuni mir i poštovanje. Ja iz beograda odem u split ili Dubrovnik kod mojih drugara sa BG tablama i ništa, dođu oni kod mene u Bgd sve normalno. Znači mi smo se pronašli u svemu samo ne ratu i prošlosti. A to savjetujemo i svima. Meni su hrvati ubili djeda 95, pa šta sad ja da na sav glas dižem bune i mržnje protiv hrvata. Pa bio je rat i stradanje, to je valjda tako. Ili nas Bog iskušava u našem grehu. Grešni su oni koji pozivaju na rat, provokacije, mržnju, i sva drtuga zlodjela. Grešna je njima duša i nikada se neće smiriti. Dajte da se jede dalmatinska jagnjetina, da se jede livanjski sir, da pečemo leskovački rostilj, bosansku pitu, rakiju šljivu...i sve te ljepe gurmanske specijalitete koje su nekada krasile SFRJ. Pustite se politike. Ajd pozdrav,

  • N.N says:

   Milan Savic moze,moze ali prvo da mi srbi naplatimo kurvatima za jasenovac,staru gradisku,za koncertracione logore za srpsku decu,za oluju...sve da im naplatimo u paketu a to vreme dolazi budi uveren. A posle mozemo tek pricati o pomirenju. A to sto si ti pickica pa lizes dupe kurvatima koji su ti zaklali dedu dovoljno govori o tebi kakva si gnjida.

 68. ivan knezović says:

  Margetiću ,imaš slobodu i možeš biti ogorčen toliko da si u stanju tu ogorčenost unovčiti.

 69. Sale says:

  Samo slepci jos ne vide da je devedesetih obnovljena NDH...Od svih bivsih Srba,najgori su hrvati...vatikanski zombiji...

 70. dejan says:

  ALOJZIJE BLAZENI SAYS GUBI SE BOLESNICE S OVO G SAJTA I IDI LECI SE U PSIHIJATRIJU GDE JE TEBI I TAKVIM MESTO BUDALO BOLESNA O TVOJIM ISITNAMMA OVDE NE TREBA KOMENTYRATI

 71. Smejem se, a plakao bi says:

  Citao sam Domagojeve tekstove, od 91-e, pa hippo afera pa ono zadnje u ZG i svaka mu je istinita

 72. da da says:

  99,99 posto hrvata podržava slavljenje oluje i isti procenat negira jasenovac i ostale logore gde su poubijali milion Srba,a od tog broja 80 hiljada dece do 14 godina starosti...skim bi vi da se mirite???? Srbi pamet u glavu,ustaša je uvek ustaša.

 73. Sava says:

  Svaka cast dragi prijatelju,rasturi nas banda zlikovaca iz sva tri naroda da vise i ne postojimo kao ljudi vec idemo kroz "zivot" kao senke,zivi mrtvaci.Mi nemamo vise ni Hrvatsku,ni Srbiju ni Bosnu,to su drzave ratnih profitera i zapadnog olosa.ko smo mi?Niko,zivi zombiji koji se bore svaki dan da prezive.Hvala bogu ni sekun nemam proveden u ratu,pretpostavljao sam o cemu se radi,vikao,urlao protiv namestenog rata,"moj narod" me smatrao blesavim antisrbinom a ja sam se stideo takvih "Srba' hvala Bogu pobegli ste iz ove ludnice,ja nisam imao tu srecu.Svaka cast i Vama i nasem Domagoju i svim Domagojima diljem nase bivse napacene zemlje.

 74. Voja says:

  Ja kad čitam komentare o Srbiji i Hrvatskoj kao gramofonska ploča kad se pokvari. Ajmo zameniti ploču za nešto novo. Ajmo okrenuti list. Zbog budućnosti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *