ХРВАТСКИ ПОРТАЛ ИЗНЕО НЕВЕРОВАТНУ ТЕОРИЈУ у вези Шешеља и паљење заставе

HRVATSKI PORTAL IZNEO NEVEROVATNU TEORIJU u vezi Šešelja i paljenje zastave

19 aprila 2018

(foto: youtube)

Index.hr smatra prilično čudnim da u 21. veku, uz svu dostupnu digitalnu tehnologiju nema ni snimka, ni fotografije incidenta koji se dogodio u zgradi punoj ljudi.

Skupština Srbije saopštila je danas za Index.hr da ne postoji video snimak incidenta koji je napravio lider radikala Vojislav Šešelj tokom posete hrvatske parlamentarne delegacije, koju je predvodio predsednik Sabora Goran Jandrokovićem.

„U vezi sa vašim zahtevom obaveštavamo vas da ne postoji video snimak navedenog incidenta. Video nadzor tog dela Narodne skupštine Republike Srbije ne pokriva mesto gde su bile postavljene zastave, jer se nalazi u mrtvom uglu u odnosu na postavljene kamere“, piše u odgovoru Narodne skupštine za ovaj hrvatski portal.

Portal podseća da je o incidentu javnost obaveštena saopštenjem SRS.Navodi se da je upravo iz radikalskog saopštenja krenuo, kako kažu, celi diplomatski skandal, koji je rezultirao time da hrvatska delegacija predvođena predsednikom sabora Gordanom Jandrokovićom, poznatim pod nadimkom Njonjo, prekine dvodnevni posetu Srbiji samo šest sati od njenog početka.

Portal, naime smatra prilično čudnim da u 21. veku, uz svu dostupnu digitalnu tehnologiju nema ni snimka, ni fotografije incidenta koji se dogodio u zgradi punoj ljudi s obzirom na to da je u srpskoj Skupštini bio radni dan, i u koja je bila još više nego inače puno novinara zbog dolaska hrvatske delegacije.

„Baš niko nije snimio ili fotografisao Šešeljevo navodno gaženje hrvatske zastave“, piše Index.

Novinari Indexa kontaktirali su više kolega iz Hrvatske i Srbije koji su juče bili u Skupštini toekom posete hrvatske delegacije i ni jedan od njih nije video navodno gaženje hrvatske zastave niti uspeo naći bar jednoga svedoka koji bi – nzavisno od Šešelja – mogao da ispriča šta se zaista dogodilo sa hrvatskom zastavom.

Portal navodi da u medijima nema ni direktnih citata ili barem izjava pripadnika skupštinskog obezbeđenja, koji bi morali da intervenišu u takvoj situaciji.

“Oni po Šešeljevoj verziji njega nisu uspeli da zaustavei, dok po drugoj verziji jesu, ali ključno je da nema od njih nikakve javne potvrde navodnog divljanja lidera radikala“, navodi Index.

 

KOMENTARI3 komentara

  1. Ilija Krneta says:

    seselju je si li srbe spremijo za rat kaad izazivas ko i 90 ih rat jaoj srbima de su manjina po hrv, i kosovu i dalje ko te primijo u vladu da srbe izdajes i tamanis ima li srba u SRBIJI ako nema nide vise

  2. Srđan46 says:

    Prvo predsednik ničim izazvan ispriča priču o navodnoj izjavi nekih opozicionara da su za republiku Vojvodinu, navodnoj jer to niko nigde nije izjavio. Bar ne ti koje je prozvao. Onda Hag donese presudu nafilovanu pričama o ugnjetavanju hrvata u Vojvodini. Zatim Šešelj kao uradi ovo što je uradio. Sada će verovatno hrvatska zajednica u Vojvodini da zavapi za pomoć pa će onda...pa ćemo onda valjda shvatiti da se onaj sa početka priče sprema da posle Kosova preda i Vojvodinu. Kao i uvek kada izjavi da taj film nećemo gledati a ono ispadne najava za premijeru filma u njegovoj režiji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *