ХРВАТСКИ ПРЕДСЕДНИК БЕСАН ЗБОГ КУПОВИНЕ РАФАЛА: „Бацили смо 200 милиона на авионе“

HRVATSKI PREDSEDNIK BESAN ZBOG KUPOVINE RAFALA: „Bacili smo 200 miliona na avione“

4 decembra 2021

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović ponovo je oštro kritikovao kupovinu francuskih avion tipa „rafal“.

Milanoviće je konstatovao da je Hrvatska povećanjem tenderske cene za nedelju dana izgubila 200 miliona evra.„Nije normalno da cena ’rafala’ opet raste i zato nisam hteo da učestvujem u tim pregovorima. To su radili ljudi iz Ministarstva odbrane i ovo je jako ozbiljna stvar, to je poskupelo praktično 20 odsto. Sad ispada da su i dalje jeftiniji od američkih, ali više nisu toliko jeftiniji“, rekao je hrvatski predsednik, koji je već duže vreme u javnom sukobu sa ministrom odbrane Mariom Banožićem.

Kriminalom i nemarom je ocenio to što, kako je rekao, „ni lopatu nisu zakopali“ za hangare za dva dobijena helikoptera tipa Black Hawk.

Ne zna, kaže, kako je moguće da se tako nešto događa.

„Kako je moguće da se nije iskoristila praktično ni jedna lipa od evropskog fonda za obnovu. Grad Zagreb nešto radi, ali državni nivo – ništa“, rekao je Milanović na konferenciji za novinare, preneli su hrvatski mediji.

Predsednik je rekao da će pozvati novinare da vide ta, kako kaže, Potemikova sela od hangara.

To, dodao je, nisu čak ni Potemkinova sela, jer ona bar imaju fasade.

„Milijarda i milijarda i 200 miliona evra nije isto, to je razlika od 20 odsto. Za sedam dana smo izgubili 200 miliona evra“, rekao je.

Kritikujući Ministarstvo odbrane i hrvatsku vladu, Milanović je kazao da oni nisu u stanju da kupe krevete i pisoare javnom nabavkom, prenosi Sputnjik.

KOMENTARI2 komentara

  1. Ovcoizovani covid idiot says:

    Ma dobro,bice sve dobro :-)))

  2. da da says:

    Puno je to para za islužene avione.Poenta je da hrvatska nema para za te avione,već ih dobija za džabe,a 1.2 milijarde eura je predstava za javnost.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *