ХРВАТСКИ ПРОФЕСОР ИЗЈАВОМ РАЗБЕСНЕО ХРВАТЕ: Хрватска има „синдром злостављаног детета“!

HRVATSKI PROFESOR IZJAVOM RAZBESNEO HRVATE: Hrvatska ima „sindrom zlostavljanog deteta“!

21 maja 2016

jovic_04Profesor Fakulteta političkih nauka u Zagrebu Dejan Jović mešanje Hrvatske u evropski put Srbije naziva „sindromom zlostavljanog deteta“, jer je i sama Hrvatska imala problem pri ulasku u EU, prenose agencije.

I Srbija bi isto tako…

– Hrvatska je imala probleme pri ulasku u EU, sada nastoji da se tako ponaša i prema drugima. Čini mi se da je za neke nacionaliste to jedini razlog što su prihvatili EU integracije – izjavio je Jović u intervjuu za RTS.

On  smatra da bi i Srbija postavljala uslove i blokirala da je u poziciji Hrvatske.

– Glavno pitanje je da li je to u interesu Hrvatske. To je kontraproduktivno za Hrvatsku, jer je vrlo verovatno da neće izdržati pritisak – zaključuje ovaj profesor.

Govoreći o negodovanju dela hrvatske javnosti povodom pokušaja revizije istorije i revitalizacije ustaških zločina, profesor ističe da je hrvatska podeljena zemlja.

– Civilno društvo je na braniku demokratske vrednosti. Tačno je da u socijalističkoj Jugoslaviji i u nacionalističkoj Hrvatskoj stvoreno mnogo mitova, ali oni moraju kritički da se preispitaju – smatra Jović.

Napominje da je ključno na koji način se ti mitovi preispituju i ako se to radi zbog toga da bi se rehabilitovala ekstremna nacionalistička i fašistička ustaška politika to je ogroman politički problem.

KOMENTARI20 komentara

 1. Miki says:

  Samo napred, mi ni necemo u eu. :)

 2. PORTAL iz BUDUCNOSTI says:

  Stvarno, pa ne posustajte sad sa blokiranjem Srbije, taman kada nam je ekonomski krenulo. Dovukli smo neke arape da nam grade beograd, kineze da nam cuvaju celicane, nemce za uzgoj stoke i preradu hrane, rusi i ameri moraju da se utrkuju na cijoj cemo biti strani, a nama preostaje samo da se brinemo kada ce nam se pridruziti Makedonija i Bosna(ili bar pola Bosne). Nego, koliki je dug Hrvatske? Kako to da jos nije bankrotirala? Nista se vi ne brinite, doci ce vreme za rastavljanje hrvatske. Jos cete vi doci kod nas i moliti za neku zajednicku drzavu! Samo sto cemo vas ovaj put u potpunosti predati italijanima, nemcima i austrougarskoj. Mi cemo samo Baranju primiti pod svoje skute! Toliko. Hvala na paznji!

  • VLADIMIR PUTIN says:

   ZABORAVIO SI NA SRPSKI DUBROVNIK,KOJI JE IZDAJNICKIM AKTOM BRITANSKOG AGENTA KNEZA PAVLA KARADJORDJEVICA PREDAT 26 AVGUSTA 1939 GODINE POD PRITISCIMA VELIKE BRITANIJE,TADASNJOJ FORMIRANOJ BANOVINI HRVATSKOJ!!! SRPSKI DUBROVNIK NIKADA NIJE BIO U ISTORIJI,NIJE BIO HRVATSKI,NEGO GRAD SRBA RIMOKATOLICKE VEROISPOVESTI!!! SRPSKI CAR DUSAN SILNI NEMANJIC JE POSETIO SRPSKI DUBROVNIK 1334 GODINE.TADA JE SRPSKO POLUOSTRVO PELJESAC POKLONIO SRBIMA RIMOKATOLICIMA U DUBROVNIKU!!!DUBROVNIK I PELJESAC SU BILI TADA U OKVIRU SRPSKOGA CARSTVA!!!

   • PORTAL iz BUDUCNOSTI says:

    Dubrovnik moze, cisto da ih malo nerviramo! Sandu Raskovic cemo poslati da bude gubernator buduce Dubrovacke oblasti!

   • Sveti Alojz says:

    Dubrovnik nikada u povijesti nije bio srpski, niti u sastavu Srbije, ali jeste bio i je hrvatski i u sastavu Srbije. ;-)

    • Daba says:

     Kako to znate, nemate odakle pročitati jer ste spalili se knjige,1999. Sada učite falsifikovanu nemačku istoriju.

   • zig says:

    Dubrovnik je bio prvenstveno katolicki grad, Dusan je prodao Peljesac i grad Ston uz uslov da se pravoslavni zivalj na njemu ne dira. Svestenstvo takodje, cim je peljesac presao zvanicno u ruke Dubrovcana odmah su poceli sa terorom, proterivanjem i katolicenjem .

  • Sveti Alojz says:

   Hvala lijepa, Hrvatima ne trebaju Srbi ni zajednička država sa Srbima. Dvaput smo se prevarili, trećeg puta neće biti. Samo vi stojte dobro i što dalje od nas.

   • doktrina soka, says:

    @SvetiNista se vi niste prevarili niti ste vi ista odlucival,a ni sad ne odlucujete samo blejite,nebi li Srbi iz inata usli u Nato,i idi kod Pape u Rim da ti objasni za sta ste vi njima trebali a i jos cete trebati ,Staljingrad vas cekaa ponovo.Jadransko balticka uspravnica i malo Afganistana da pokupite one tone metaka sto ste poslali tamo.Ma morate sve da poberete sto ste posejali.

 3. dalma says:

  zašto vi srbina jovića nazivate hrvatom?

 4. mile says:

  RH je dobila befel od srpske političke elite za ulazak u EU iako nije ništa ispunila iz Bečkih sporazuma o sukcesiji,a sada se pravi ''velika'' kao članica EU, i niko nije naivan da misli da je to autentično hrvatsko, ona samo izvršava posao gazde da on ne bi isti prljao ruke,ta i RH i RS su ''meke kolonije''.

 5. Paštrović says:

  A ko to garantuje da i ova Rimo-katolička gnjida "Sveti Alojz" nije porijeklom čistokrvni Srbin? Samo se prešaltaš na Vatikan, i eto ti Hrvatine kakvu samo sanjati možeš. Zato što bi žarko željeli da nestane i posljednjeg pravoslavnog ili kakvog drugo Srbina, oni ne posustaju da jednog dana sebe nazovu Srbima. Ali, mi današnji Srbi treba da budemo istrijebljeni bez izuzetka. To tako mora, rekoše svi "sveti oTci" uglas! Kakva to sila gura ovakve da stalno vise po srbskim portalima... ako mene niti jednog trenutka ne ufati mrvica želje da provirim na bilo što njihovo. Osim da "njušnem" Vedranu, a ona... ko to zna?

  • Hitler Velicanstveni says:

   @pastrovic haha u pravu si! Nama Hrvatima treba nas teritorij koji je privremeno okupiran i vi smrdijanci ga zovete srbija! Bit ce on vracen velikoj gospodarskoj Hrvatskoj a vas cigani vlaski cemo istrebit kao u Jasenovcu a djecu pokatolicit i tako cemo stvoriti Balkan bez barbara i genocidasa srba! Sjeme cemo vam zatrt pogani cigani vlaski! Hahaha

   • zig says:

    Znaci, evo ga jos jedan pokatolicen Srbin koji zamenom teza, ...cemo istrebit u Jasenovcu a djecu pokatoliciti.... Srbe naziva ....barbara i genocidasa Srba !!!?? Vidi, ti Srbine vise ne trebas da se vracas matici, zlikovce ne primamo .

 6. Kulak says:

  Ovo što se događa u Zagrebu je KATOLIČKA TALIBANIZACIJA. Pod vodstvom Karachmarka, a uz logistiku katoličkog klera želi se izgraditi rigidno šovinističko i do srži klerikalno društvo.

 7. Boban says:

  Dvaput ste spašavali svoje dupe krijući se iza srba pa kada ste se prodali drugima,srbima ste zaboli nož u leđa. Treći put nećete. Kad pukne EU, ne znam kome ćete se prikloniti. Vi ste produkt fašističke ideologije koju finansira Vatikan i davno bi ste bankrotirali da nije fašista iz Vatikana. Ali ne zaboravite da svaki izvor presuši pa će i taj. A možda će i oni promeniti politiku pa ćete morati da platite ceh za zadnjih 70 godina. Sve može da se vrati sem vreme,a vremena imamo na pretek. Budimo strpljivi i sačekajmo da vidimo kako će se odvijati stvari u narednih 5-10 godina.

 8. jeremija says:

  Da, dobili su sindrom zlostavljanog deteta jer su zlostavljani u Jasenovcu.

 9. Sveti Sava says:

  To Jovicu Srbendo. Opste je poznato da Jovic dolazi po upute u Beograd.

 10. Beli Orao says:

  Da sam nedeljama kopao po frazama ne bi bolje izrekao i izrazio se kao ovaj profesor Srbin ( katoličke veroispovesti)!!!

 11. Mlax says:

  Nema trece Jugoslavije jer je nece imati ko ni praviti.Za 30 godina ce polovina Srba I Hrvata raditi na zapadu a u maticama ce ostati partijski satrapi I paraziti nesposobni za zivot a kamoli gradnju neke nove drzave.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *