ХРВАТСКИ РАСИЗАМ: Бранитељи прекинули фестивал српских ојкача у Петрињи (ВИДЕО)

HRVATSKI RASIZAM: Branitelji prekinuli festival srpskih ojkača u Petrinji (VIDEO)

8 juna 2015

upad-ahspovacaPravo srpsko slavlje, prekinuli su „branitelji pravaši“ (pripadnici Autohtone hrvastke stranke prava A-HSP). Naime, u subotu se u Petrinji održao Prvi festival ojkače u organizaciji Srpskog kulturnog društva Prosvjeta iz Zagreba, a koji je finansirao sam grad Petrinja.

Na festivalu su nastupila kulturna društva s područja Banovine, BiH, ali i iz Beograda. „Pravaši“ su zbog ovog festivala i zbog nastupa „četnika pereobučenih u narodne nošnje“ izrazili svoje negodovanje, a na Fejsbuku su objavili:

„Petrinja kao vekovni Hrvatski grad, natopljen krvlju hrvatskih branitelja, danas ‘ugošćuje’ četnike preobučene u narodne nošnje iz Beograda i ostalih srpskih zemalja na tzv. festivalu ‘ojkača’ u 18 sati u Hrvatskom domu. Petrinju su branili ljudi koje je vole bez obzira na opredeljenost i nacionalnost, a ovi koji danas dolaze su rušitelji i ubice ovog grada. Ojkače su na Banovini simbol zla i uništenja, a građani Petrinje ga danas sami plaćaju. To je festival nemoći i nepravde. Očito neko iz vladajuće garniture nema razumevanja. Oprostiti da, ali zaboraviti nikada.“

„Pravaši“ se nisu zaustavili samo na statusu. Oni su uleteli su na festival i prekinuli ojkače pesmom „Oj Hrvatska mati“. Pogledajte šta se tačno dogodilo!

(Dnevno.hr)

KOMENTARI3 komentara

  1. Istoricar says:

    "Inače, pesma "Oj Hrvatska mati" kojom je prekinut deciji festival srpske tradicionalne muzike je plagijat srpske rodoljubive pesme "Oj Srbijo, mila mati" koju je 1860. g napisao i objavio u novosadskom književnom časopisu "Slovenka", Luka Sarić; takođe, pesma je pod imenom "Oj Srbijo!" ušla u školski program Kraljevine Srbije još pre Prvog svetskog rata, a tokom Drugog svetskog rata bila je himna okupirane Srbije".

  2. Ako bi se lagali says:

    -D -D Da ne vjeruješ ??!!

  3. zeljko says:

    Ako bi se lagali to je bolesna nacija nije u pitanj u samo hsp pa glasali su za kolindu hdz bolesnicu 60 % gradana hrvatske

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *