ХРВАТСКИ СЦЕНАРИО ЗА ДОНБАС: Зашто то није изводљиво?

HRVATSKI SCENARIO ZA DONBAS: Zašto to nije izvodljivo?

20 decembra 2020

U Donbasu je primena „hrvatskog scenarija“ nemoguća, rekao je general ukrajinskih oružanih snaga Viktor Nazarov u tokom svog televizijskog gostovanja.

„Oni daju primere šta je trebalo učiniti, kako je Hrvatska uradila protiv Srbije, kada su, kao što se sećate, imali rat. Morate da shvatite jedno: iza Srbije, Jugoslavije, koja je bila odmah pored nje, nije bilo Ruske Federacije. Da, možda su je podržavali koliko su mogli, pomagali, ali nisu joj bili fizički iza leđa. A iza Hrvatske bio je NATO, moćna oružana sila“, rekao je Nazarov.Prema njegovim rečima, pokušaj frontalnog napada u Donbasu bio bi veoma rizičan zbog velikih gubitaka.

„Jednostavno, bio bi rat samo da se uništi borbeni potencijal, definitivno ne u našu korist“, dodao je general.

Podsećamo, od početka oružanih sukoba u Donbasu, administracija bivšeg predsednika Ukrajine Petra Porošenka je u više navrata imala konsultacije sa hrvatskim državnim i vojnim vrhom u vezi sa njihovim iskustvima u operacijama Bljesak i Oluja, u kojima je izvršeno etničko čišćenje zemlje od srpskog stanovništva.

U kontroverznom puku „Azov“ učestvbovali su i dobrovoljci iz Hrvatske, a interesantno je da je taj puk kasnije bio integrisan u Ministarstvo unutrašnjih poslova Ukrajine.

(Pravda)

KOMENTARI4 komentara

 1. Gardista says:

  Ustase ili vecina Hrvata su medjuljudski olos ili otprdak pravoslavlja, koji dokazuje Vatkanu da su njihovi. Da Vatikan nije bio umesan 90tih, pravoslavci bi imali svoje mesto u Hrvatskoj, tj na svojim vekovnim ognjistima.

  • Ivana says:

   Iza hrvata ustaša je uvek vatikan i katolibanska evropa vekovni neprijatelji Srba i Srbije. Da njih nije bilo Srbi bi bili 95% stanovništva Jugoslavije. Ali Vatkan i Nemačka Vučićevi veliki prijatelji rade pokolje Srba uredno pod Austrougraskom pa od 1914.1918 pa od 1941.1945 pa od 1991-1995 i za sve pokolje i genocide nad Srbima su nagrađeni članstvom u eu. Dok ta ista fašističko-nacistička eu Srbiju blokira i ucenjuje pa mater vam vašu neće Srbi u eu nego vaši petokolonaši koje stipendirate po Srbiji vodite ih kući.

 2. milorad3 says:

  Šta hrvati predlažu? Trećinu pobiti, trećinu proterati,trećinu nasilno prekrstiti i asimilovati.Interesantan plan, da sam na ruskom vrhu spremio bih jednu VELIKU za zagreb,jer ta crna bratija podjedanko mrzi ruse kao i nas srbe možda čak i GORE jer su rusi neosporno veliki za malu jadnu ustašku hrvatsku, a to je sasvim dovoljno da pacijenti u zagrebu udaraju celu noć glavom u zid bolnice, pardon parlamenta.

 3. Pravda says:

  nije hrvatski no ustaski.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *