ХРВАТСКИ СЦЕНАРИО ЗА ДОНБАС: Зашто то није изводљиво?

ХРВАТСКИ СЦЕНАРИО ЗА ДОНБАС: Зашто то није изводљиво?

20 децембра 2020

У Донбасу је примена „хрватског сценарија“ немогућа, рекао је генерал украјинских оружаних снага Виктор Назаров у током свог телевизијског гостовања.

„Они дају примере шта је требало учинити, како је Хрватска урадила против Србије, када су, као што се сећате, имали рат. Морате да схватите једно: иза Србије, Југославије, која је била одмах поред ње, није било Руске Федерације. Да, можда су је подржавали колико су могли, помагали, али нису јој били физички иза леђа. А иза Хрватске био је НАТО, моћна оружана сила“, рекао је Назаров.Према његовим речима, покушај фронталног напада у Донбасу био би веома ризичан због великих губитака.

„Једноставно, био би рат само да се уништи борбени потенцијал, дефинитивно не у нашу корист“, додао је генерал.

Подсећамо, од почетка оружаних сукоба у Донбасу, администрација бившег председника Украјине Петра Порошенка је у више наврата имала консултације са хрватским државним и војним врхом у вези са њиховим искуствима у операцијама Бљесак и Олуја, у којима је извршено етничко чишћење земље од српског становништва.

У контроверзном пуку „Азов“ учествбовали су и добровољци из Хрватске, а интересантно је да је тај пук касније био интегрисан у Министарство унутрашњих послова Украјине.

(Правда)

KOMENTARI4 коментара

 1. Gardista says:

  Ustase ili vecina Hrvata su medjuljudski olos ili otprdak pravoslavlja, koji dokazuje Vatkanu da su njihovi. Da Vatikan nije bio umesan 90tih, pravoslavci bi imali svoje mesto u Hrvatskoj, tj na svojim vekovnim ognjistima.

  • Ivana says:

   Iza hrvata ustaša je uvek vatikan i katolibanska evropa vekovni neprijatelji Srba i Srbije. Da njih nije bilo Srbi bi bili 95% stanovništva Jugoslavije. Ali Vatkan i Nemačka Vučićevi veliki prijatelji rade pokolje Srba uredno pod Austrougraskom pa od 1914.1918 pa od 1941.1945 pa od 1991-1995 i za sve pokolje i genocide nad Srbima su nagrađeni članstvom u eu. Dok ta ista fašističko-nacistička eu Srbiju blokira i ucenjuje pa mater vam vašu neće Srbi u eu nego vaši petokolonaši koje stipendirate po Srbiji vodite ih kući.

 2. milorad3 says:

  Šta hrvati predlažu? Trećinu pobiti, trećinu proterati,trećinu nasilno prekrstiti i asimilovati.Interesantan plan, da sam na ruskom vrhu spremio bih jednu VELIKU za zagreb,jer ta crna bratija podjedanko mrzi ruse kao i nas srbe možda čak i GORE jer su rusi neosporno veliki za malu jadnu ustašku hrvatsku, a to je sasvim dovoljno da pacijenti u zagrebu udaraju celu noć glavom u zid bolnice, pardon parlamenta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u