ХРВАТСКИ ШОВИНИЗАМ: За истицање српске заставе казна 30 евра!

HRVATSKI ŠOVINIZAM: Za isticanje srpske zastave kazna 30 evra!

23 juna 2015

Zastava_620x0 srbija srpskaJedan 32-godišnjak iz Gajine kažnjen je novčanom kaznom od 30 evra, jer je u jednom ugostiteljskom objektu u Donjem Lapcu, u istočnoj Lici, istakao zastavu Srbije, što je kažnjivo po hrvatskom Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira, saopštila je danas Ličko-senjka policijska uprava.

Portparolka policijske uprave Maja Brozičević izjavila je Hini da je zastava istaknuta u nedelju uveče i da je prekršilac platio odmah kaznu od 129 kuna (17 evra) i još 100 kuna (13 evra) za troškove postupka.

Hrvatski zakon predviđa da će se svako ko „istakne zastave strane države bez opšteg poziva društveno-političke organizacije, ili bez odobrenja organa uprave nadležnog za unutrašnje poslove biti kažnjen novčanom kaznom za prekršaj“.

KOMENTARI2 komentara

  1. nemanjic says:

    Baš me interesuje da li bi ga kazili da je istakao recimo nemačku zastavu?

  2. Apis says:

    nemanjic Says: jun 24th, 2015 u 12:06 am Baš me interesuje da li bi ga kazili da je istakao recimo nemačku zastavu? ------------------------------------------------------------------------------ Hrvati mrze i sami sebe ali švapsko debelo crevo je zaštitni bedem hrvata i oni ljube prozorce svog bedema.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *