HRVATSKI VANDALI: Ispisali slovo „U“ i uništili retrovizore na automobilu sa BG tablicama

HRVATSKI VANDALI: Ispisali slovo „U“ i uništili retrovizore na automobilu sa BG tablicama

7 januara 2014

splitU ponedeljak uveče u Splitu su vandali na haubi automobila beogradskih registracija izrezali slovo ”U”. Ukradena je i prednja tablica, porazbijani retrovizori. Vlasnik vozila inače je Splićanin, dugogodišnji oficir Hrvatske ratne mornarice.

Ovo je već ne zna se koji slučaj napada i oštećenja automobila s beogradskim registracijama u Splitu. Supruga penzionisanog oficira koja je na papiru i vlasnica automobila uputila je i otvoreno pismo splitskom gradonačelniku Ivi Baldasaru u kojem ističe da mu piše kao ”do nedavno ponosna hrvatska državljanka”.

U pismu kaže da na parkiralištu gde se dogodio incident ne može da bez huliganskog napada prođe bilo koji automobil koji nema splitsku registraciju. I ovog leta je, uz beogradski automobil, razbijen i jedan iz Rusije.

Vlasnica automobila je zgrožena i na ponašanje policija koja nije želele da izađe na lice mesta, već je vlasnici vozila poručila da uplati taksu od šest evra zbog ”izgubljene tablice”.

Inspektor kod kojeg je u policij došla da prijavi oštećenje na vozilu samo se smeškao kada je čuo da je reč o beogradskim tablicama.

”Čemu se smeškao. Nama? Sebi? Sistemu u kojem radi”, napisala je vlasnica vozila splitskom gradonačelniku.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *