ХРВАТСКИ ВАТЕРПОЛИСТА ТРАЖИО ДА ИГРА ЗА СРБИЈУ

HRVATSKI VATERPOLISTA TRAŽIO DA IGRA ZA SRBIJU

27 oktobra 2020

TEK kada je Srbija otvorila vrata talentovanom vaterpolisti Marku Raduloviću, u Hrvatskoj su shvatili da su ostali bez bisera.

Nova zvezda Radničkog, koji je ponikao u riječkom Primorju, zapala je za oko i selektoru Srbije Dejanu Saviću, tako da je mladi golgeter protekle nedelje prvi put bio na pripremama olimpijskih pobednika.– Poziv me mnogo motiviše, jer je to nagrada za sav uloženi trud i rad poslednjih meseci. U Kragujevcu smo trenirali mnogo, obratili pažnju na individualne stvari i to je, ne samo meni, nego i mojim saigračima donelo šansu da se dokazujemo selektoru – ističe Radulović.

Marko je rođen u Rijeci 6. januara 2001. Kako sam kaže vaterpolo je počeo slučajno da trenira sa šest i po godina. Već sa osam je igrao i to sa starijim dečacima. Napredovao je brzo, kao 14-godišnjak je zaigrao za prvi tim Primorja. Bio je i član mlađih selekcija Hrvatske. Svi se nadaju da će krenuti stopama Vladimira Vujasinovića, koji je, takođe, ponikao na Kantridi.

– Za mene je još rano da se govori, jer nisam ništa ostvario konkretno, ali nadamo se da ću uspeti – kaže Radulović.

Za odluku da konkuriše za srpsku kapicu najzaslužniji je selektor mlađih selekcija i trener Radničkog Uroš Stevanović, ali i nezainteresovanost Hrvata…

– Za mlađe selekcije „barakuda“ igrao sam i na SP. Međutim, dve godine me tadašnji selektor mladih Kreković nije pozivao. Kada sam 2018, prešao u Vojvodinu čekao sam još godinu dana. U međuvremenu me je pozvao Stevanović da nastupam za Srbiju. Kako me niko nije zvao iz HVS ja sam se dogovorio sa Urošem i stvar je bila rešena. Da nije bilo Stevanovića, cela ova priča ne bi ni bila pokrenuta. On je zaslužan za sve, mnogo mi je pomogao, ne samo što se tiče vaterpola – objašnjava Radulović.

Marko je u Srbiji igrao za Vojvodinu, Šabac, a sada je član Radničkog.

– Svojevremeno mi je bivši hrvatski reprezentativac Igor Hinić rekao da vremena u sportu nisu kao nekad i da je teško zadržati se duže u nekom klubu, što zbog finansija, rada, igranja u Evropi. To je normalno dok se ne pronađe sredina koja te zadovoljava. U Radničkom mi je izvanredno i nadam se da ću ostati što duže, jer osećam da sam napredovao poslednjih meseci – ističe Radulović.

KOMENTARI5 komentara

 1. KrompirovaZlatica says:

  Čovek je srBin a to što je igrom sudbine rođen na teritoriji hrvatske - e za to je najveći i jedini krivac ak.

 2. Avangard-Kinzal says:

  Pa on nije Hrvat nego Srbin iz KROmanjonije. Problem za KROmanjonce je što je ovim poslao poruku da je u Srbiji bolje za poslovanje i život te će se napuštanje KROmanjonske bedne tvorevine sve brže dešavati, kako prema EU tako i prema Srbiji i Republici Srpskoj. A kad se KROmanjonija pretvori u pustinju jednostavno ćemo je podeliti sa Talijanima.

  • persida says:

   U medjuvremenu ce Srbija biti azilantski Pakistan i Avganistan. Ne raduj se tudjem zlu, pogledaj gde smi mi, Srbi.

   • Zapadnjak says:

    Govori u svoje ime persida,stavi prst na čelo ili negde drugo i zapitaj se"gde si ti persida"?

  • Veliki brat says:

   Radulovići su Vlasi, a ne Srbi. Ime Radul je čisto rumunjsko, odnosno vlaško.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *