ХРВАТСКИ ВАТЕРПОЛИСТА ТРАЖИО ДА ИГРА ЗА СРБИЈУ

ХРВАТСКИ ВАТЕРПОЛИСТА ТРАЖИО ДА ИГРА ЗА СРБИЈУ

27 октобра 2020

ТЕК када је Србија отворила врата талентованом ватерполисти Марку Радуловићу, у Хрватској су схватили да су остали без бисера.

Нова звезда Радничког, који је поникао у ријечком Приморју, запала је за око и селектору Србије Дејану Савићу, тако да је млади голгетер протекле недеље први пут био на припремама олимпијских победника.– Позив ме много мотивише, јер је то награда за сав уложени труд и рад последњих месеци. У Крагујевцу смо тренирали много, обратили пажњу на индивидуалне ствари и то је, не само мени, него и мојим саиграчима донело шансу да се доказујемо селектору – истиче Радуловић.

Марко је рођен у Ријеци 6. јануара 2001. Како сам каже ватерполо је почео случајно да тренира са шест и по година. Већ са осам је играо и то са старијим дечацима. Напредовао је брзо, као 14-годишњак је заиграо за први тим Приморја. Био је и члан млађих селекција Хрватске. Сви се надају да ће кренути стопама Владимира Вујасиновића, који је, такође, поникао на Кантриди.

– За мене је још рано да се говори, јер нисам ништа остварио конкретно, али надамо се да ћу успети – каже Радуловић.

За одлуку да конкурише за српску капицу најзаслужнији је селектор млађих селекција и тренер Радничког Урош Стевановић, али и незаинтересованост Хрвата…

– За млађе селекције „баракуда“ играо сам и на СП. Међутим, две године ме тадашњи селектор младих Крековић није позивао. Када сам 2018, прешао у Војводину чекао сам још годину дана. У међувремену ме је позвао Стевановић да наступам за Србију. Како ме нико није звао из ХВС ја сам се договорио са Урошем и ствар је била решена. Да није било Стевановића, цела ова прича не би ни била покренута. Он је заслужан за све, много ми је помогао, не само што се тиче ватерпола – објашњава Радуловић.

Марко је у Србији играо за Војводину, Шабац, а сада је члан Радничког.

– Својевремено ми је бивши хрватски репрезентативац Игор Хинић рекао да времена у спорту нису као некад и да је тешко задржати се дуже у неком клубу, што због финансија, рада, играња у Европи. То је нормално док се не пронађе средина која те задовољава. У Радничком ми је изванредно и надам се да ћу остати што дуже, јер осећам да сам напредовао последњих месеци – истиче Радуловић.

KOMENTARI5 коментара

 1. КромпироваЗлатица says:

  Човек је срБин а то што је игром судбине рођен на територији хрватске - е за то је највећи и једини кривац ак.

 2. Avangard-Kinzal says:

  Pa on nije Hrvat nego Srbin iz KROmanjonije. Problem za KROmanjonce je što je ovim poslao poruku da je u Srbiji bolje za poslovanje i život te će se napuštanje KROmanjonske bedne tvorevine sve brže dešavati, kako prema EU tako i prema Srbiji i Republici Srpskoj. A kad se KROmanjonija pretvori u pustinju jednostavno ćemo je podeliti sa Talijanima.

  • persida says:

   U medjuvremenu ce Srbija biti azilantski Pakistan i Avganistan. Ne raduj se tudjem zlu, pogledaj gde smi mi, Srbi.

   • Zapadnjak says:

    Govori u svoje ime persida,stavi prst na čelo ili negde drugo i zapitaj se"gde si ti persida"?

  • Veliki brat says:

   Radulovići su Vlasi, a ne Srbi. Ime Radul je čisto rumunjsko, odnosno vlaško.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u