ХРВАТСКИ ВОЈНИ АНАЛИТИЧАРИ: Шта ће се десити ако Америка нападне Русију на копну?

HRVATSKI VOJNI ANALITIČARI: Šta će se desiti ako Amerika napadne Rusiju na kopnu?

8 decembra 2020

Vojni analitičari procenili su šanse za uspešan američki napad na kopno Rusije.

Stručnjaci hrvatskog izdanja Binkov’s Battlegrounds modelirali su situaciju u kojoj Vašington objavljuje rat Moskvi, pod uslovom da to može učiniti samostalno, bez uključivanja NATO saveznika i nuklearnog arsenala.Stručnjaci veruju da će se Sjedinjene Države suočiti sa mnogim problemima koji će započeti u fazi izbora rute do Rusije. Dakle, ako američka vojska odluči da napadne Rusku Federaciju preko Poljske, Nemačke ili Crnog mora, onda će prvo morati da se obračuna sa tim zemljama i Turskom.

Napominje se da će Varšava i Berlin verovatno protestvovati protiv takvih akcija SAD, a Ankara će definitivno odbiti da pusti američke brodove.

Posmatrači su analizirali još jedan scenario, koji je povezan sa invazijom iz vazduha. Naglasili su da su SAD u vazduhoplovstvu superiornije od Ruske Federacije, ali čak i raspoložive snage, prema autorima, verovatno neće biti dovoljne za pobedu. Istovremeno, glavni problem američkih pilota biće efikasni ruski PVO sistemi.

Analitičari naglašavaju da se većina vazduhoplovnih baza Pentagona nalazi u Evropi. Rusija će ovo iskoristiti za uništavanje američke letelice na prvi znak vojne agresije na nju.

Vojni stručnjaci se slažu da će sukob pojedinačno sa Ruskom Federacijom rezultirati velikim gubicima za Sjedinjene Države. Međutim, uz učešće svojih saveznika, vojna agresija Vašingtona može imati sasvim drugačiji scenario, naveli su hrvatski stručnjaci.

(Pravda)

KOMENTARI23 komentara

 1. Erulian says:

  Rat sa rusijom uz učešće evropskih saveznika trajaće 10 minuta za saveznike a za sad se ne zna.Ako još imaju iluzije da će se Rusi, nakon agresije Karla Velikog, Napoleona, Tevtonaca,Lenjina, Hitlera i Gorbačova, braniti kao do sada na svojoj teritoriji, onda su to i zaslužili. Ruska odbrana će biti ognjena zemlja Germanija, spaljeni London na potopljenom ostrvu, izbrisana Poljska , Švedska, Norveška, Užarena Rumunija i Bugarska.kanečno!Malo će mesta ostati za žive.

  • doktrina soka says:

   Ova opcija bi bila super,konacno bi se svet resio zlih naroda koji kroz istoriju samo zlo stvaraju.Ovi koji bi preostali ziveli bi 1000g u miru i blagostanju. Svidja mi se ovaj scenario. A i Putin je rekao sto da ostanu drzave i narodi u zivotu ako Rusije ne bi postojala. Hrvatski vojni analiticari inace imaju analitike koje im gospodari daju u ruke da citaju,(CNN)kao sto su im pomogli da imaju lijepu njihovu ali bez hrvata,isto je i sa KiM.

 2. Miraš says:

  Zadnji pasus. Zašto visokoumni vojni stručnjaci iz Hrvatske nisu razmotrili još i ovu varijantu > evropske članice NATO-a napadaju Rusiju, ali bez učešća SAD?

  • Kosovac says:

   @ Miraš, …..Tako je, vidiš i mi ostali komentatori imamo takva zapažanja. Litvanija, Letonija, Estonija, Poljska, Ukrajina, Bugarska, Rumunija. Sve države koncentrisane u okruženje Rusije. I koje ne žale da daju i svoj život. Naravno tu spada i Hrvatska, da ne kvari tradiciju iz II svetskog rata. Sada se pitamo, zašto bi uopšte Wašington ginuo, kada već ima dosta dobrovoljaca?

   • Kulak says:

    A milogorci?

    • Kosovac says:

     @ Kulak, …..Da, i Milogorci (Montenegrini, Monteprkno). To su Ustaše pripravnici.

 3. I Love persida says:

  Pa to će prvi saznati sami amerikanci šta će im se desiti. Nego zar i u Hrvatskoj plaćaju te dangube koje nazivaju vojnim analitičarima? Kada bi vojni analitičari bili iole u pravu onda bi cela vojna strategija svih vojski bila i previše lako predvidiva. Ponekad je dovoljno da duva jak bočni vetar pa helikopteri da izgube svo svoje dejstvo, da ne pričamo o tajfunima i cunamijima. Braćo ljudi, sve je u Božijim rukama, a On nam savetuje da ljubimo jedni druge u Hristu.. Naravno, ljubite i neprijatelje svoje, jer jedino tako od njih možete da učinite prijatelje, a pomirenje je opet Hristu koji je Očeva ljubav, i ljuba naša..

  • doktrina soka says:

   Persida te su cipele davno poderane,jednom neprijatelj uvek neprijatelj. Doslo vreme ciscenja,tko prezivi bice mu super, nece vise imati neprijatelje da ih ljube. To sa Crkvama zaboravi,popovi su po naredjnju zakljucali crkve od naroda,fala im bar smo ih se resili po njihovom naredjenju. Ova korona je dobro dosla CAR JE GO. Svatko je pokazao gde mu je mesto. Opet dobra Puinova, moje je da vas predam Bogu a on neka sa vama radi sta zeli.

  • Rista says:

   Ovaj...izvini ali malo sam se zbunio pa da pitam...Mislim to za neprijatelja. Stalno podvlačiš ljubi, ljubimo, ljubi me...i tako to. A jel moš ja malo da probam neku dublju ljubavnu igru? Bar kolko mogu. Najslađe je mislim... neprijatelja naguziti. I to je volenje. A? Šta kažeš?

   • Kosovac says:

    @ Rista, …..Ovaj navalio na persida kao mutav na telefon. Uopšte nije jasan, on kao da ne zna da persida ne veruje u Boga.

    • Mile says:

     Ma drži se čovek gesla: Ljubavlju ćemo pobediti. Kud češ veći poraz za zlicu Persidu? Ona misli poraziće nas svojim zlom, kad ovamo dasa nudi ljubav.

    • I Love persida says:

     Suprotnosti se privlače, ali bez vere, nade i ljubavi sve gubimo, čak i persidu, a od ovo troje ljubav je naj jača, tako govori Sveto Pismo, ko sme da sumnja kada mi to i podsvesno znamo. Mržnja na mržnju uvećava samo zlo, a ljubav je ublažuje.

   • I Love persida says:

    Pa da, u stvari ne pričam, tj. ne pišem ja to po ljudskom razumu već je to zapisano u reči Božijoj, a ja prihvatam to kao zdravo i korisno, možeš i da ih naguziš, ali, realno, šta onda ti da očekuješ za uzvrat? Eto šta kažem, a što se tiče persidine vere u Boga ona mi je sasvim poznata, ona ne voli ješe u ruše i još dosta toga joj je preko glave i mrsko, ali šta da radim kada ja volim njen način izražavanja, a iza toga stoji osoba naravno, i opet svima nama treba ljubav..

 4. E.Lirsch says:

  Kaka 'e bre ovo PAPAZJANIJA.

  • Portopranco says:

   Mogli su "hrvatski stručnjaci" naškrabati i da će Amerika udariti na Rusiju preko Patagonije,s tim de će im trupe prvo biti istrenirane u Lesotu i Burundiju,dok bi završna bojeva gađanja bila izvršena u Južnom Sudanu,a nakon toga bi uslijedilo iskrcavanje trupa u Prvić Šepurinu s dominantnim pravcem prodiranja u Lećevicu,Muć i Sratok.

 5. petrovgrad says:

  To je taktika. Prvo višegodišnje sankcije, qudska prava, NVO, vojna intervencija i po mogućnosti da izazovu građanski rat. Taj film su Rusi gledali kod nas.Ameri nisu smeli kopneno da napanu SRJ, a hoće Rusiju. Malo morgen. Ameri će pokušati neki blic krig sa udarnim jedinicama iz Hrvatske, Ukrajine, Crne Gore, Litvanije, Poljske, Bugarske... Ti borci će prvi da pazare.

  • doktrina soka says:

   Ta ti je dobra,tko cacka mecku ne prolazi dobro,izgleda da su strune u Rusiji dobro zategnute,samo sto ne odapnu strelu.

 6. Rista says:

  Pametni analitičari vojni. Vidli da ako fališ neku silu, dobiješ mesto ambasadora vrlo lako. Ne ciljaju oni na Ameriku, mada može biti, ali više na Nemačku.

 7. Miki says:

  Cuj hrvatski strucnjaci hahaha oni se u to razumiju ko mara u onu stvar.

  • Morlak says:

   da su hrvati imali "stručnjake" bilo koje vrste, sem koljača, ne bi im državu stvarali nemci i Amerikanci u 21. veku.Al opet im ndh vazda ispadnu privremene ( povremene).

 8. Kulak says:

  Pismo piše pavelića ante,Ameriko udariću na te! Sa svojijeh sto i dvaest ljudi,Amerika ima da se čudi! Tako me i ovaj cirkusantski tekst podseća na ono kad je 1941. ustaški režim ante pavelića objavio Americi rat.

 9. Dražen Jovan Petrović says:

  Lupetanje hrvatskih vojnih analitičara sličnih ubogom dementnom starkelji Milojku Pantiću.

 10. Krle says:

  Ja mislim da ti Americki brodovi i avioni koji budu napali Rusiju i ako uspeju nesto da urade, nece imati gde da se vrate kuci. A da ne napomenem da slucaju napada Rusija odmah dobija zajebanog saveznika Kineze.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *