HRVATSKI ZLOČINAC U SRBIJI: Branimir Glavaš postao vlasnik PP „Ratkovo“

HRVATSKI ZLOČINAC U SRBIJI: Branimir Glavaš postao vlasnik PP „Ratkovo“

5 decembra 2013

OS-GLAVAS-KOS1_330322S1Hrvatski novinar Domagoj Margetić izjavio je da je Branimir Glavaš, osuđeni ratni zločinac, vlasnik Poljoprivrednog preduzeća „Ratkovo“ iz ovog mesta.

Prema njegovim rečima, Glavaš je među najvećim zemljoposednicima u Srbiji jer je na njegovo ime uknjiženo čak 150.000 hektara u našoj zemlji.

Domagoj je izjavio da iza osječke firme „Žito grupa“, koja je postala vlasnik PP „Ratkovo“, stoji kapital Glavaša. On je izjavio i da su Hrvati u procesima privatizacije srpskih poljoprivrednih preduzeća postali vlasnici oko 250.000 hektara oranica u Vojvodini.

Većinski vlasnik Poljoprivrednog preduzeća „Ratkovo“ iz Ratkova kod Odžaka je hrvatska firma „Novi agrar“ iz Osijeka, stoji u Agenciji za privredne registre.

Manjinski vlasnik, sa svega 3,6 odsto udela je domaća firma „Alfa žito“, u vlasništvu Borislava Lilića, koji je bio prvobitni kupac celog „Ratkova“, a potom je većinski udeo prodao hrvatskom preduzeću.

Narednih dana u „Novostima“ opširnije oko privatizacije PP „Ratkovo“.

KOMENTARI5 komentara

 1. Jovan says:

  Ovog preprodavca se mora privesti obavezno na psihijatrijski pregled,. jer nije normalan. Moraju dati misljenje tri nezavisna psihijatra,pa kada se ustanovi da nije normalan, ne moze donositi odluke\, tada seponistava kupoprodajni ugovor. Posle ga treba trajno hospitalizovati u psihijatrijsklu bolnicu. SRAM TE BILO BOPRISLAVE LILICU!!!!!!!!!!!!!!!!!! DA BOG DA,DA TE CRNA ZEMLJA NE PRIMI!!!!!!!!!!!

 2. BERMET ALEKS says:

  GOSPODO POLITIČARI : P R O D A L I S T E NAS PLEME DA VAM SE ZATRE.

 3. Zlatko Ivanović says:

  Super, sada će na ulazu pisati: Za dom, spremni!

 4. Krle says:

  Svaka čast onima koji su sprovodili privatizaciju.Za nagradu ja bi im dao VEŠANJE U CENTRU RATKOVA uz himnu lijepe njihove.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *