ХРВАТСКО РУКОВОДСТВО ОПЕТ ПРЕТИ: „Хрватска је спремна на нове Олује“

HRVATSKO RUKOVODSTVO OPET PRETI: „Hrvatska je spremna na nove Oluje“

5 avgusta 2019

Ministar odbrane Hrvatske Damir Krstičević izjavio je danas da je hrvatska vojska spremna na nove „Oluje“.

„Svima koji danas imaju pretenzije na našu zemlju i koji planiraju napraviti nešto protiv Hrvatske, poručujem da je hrvatska vojska danas spremna na nove „Oluje“. Nikome ne pretim, tuđe ne želim, ali smo spremni da branimo našu zemlju“, istakao je on na prijemu ratnih zapovednika na kninskoj tvrđavi, povodom 24. godišnjice operacije „Oluja“, u kojoj je proterano 250.000 Srba iz Hrvatske.On je rekao da je „operacijom „Oluja“ politika i ideja Velike Srbije potpuno poražena“, da su oslobođena okupirana područja, gde je agresor pokušao da poništi i uništi sve što su hrvatski građani gradili vekovima“.

Zahvaljujući toj operaciji, dodao je, Knin je ostao hrvatski grad.

„Operacija „Oluja“ simbol je našeg vojničkog uspeha i kruna svih pobeda u domovinskom ratu. Bez „Oluje“ ne bi bilo mirne reintegarcije i povratka Vukovara i ostalih područja“, istakao je Krstičević, koji je naglasio da je „domovinski rat temelj moderne hrvatske države, a branitelji, među kojima je bio i sam, jesu njen kamen temeljac“.

Krstičević je ukazao da za razliku od mnogih država „Hrvatska svoju vojsku nije nasledila“, već je ona „stvorena iz naroda za vreme agresije“.Pre 24 godine hrabrošću i požrtvovanošću hrvatskih branitelja, ali i mudrošću i vizionarskim vođstvom prvog predsednika Franje Tuđmana, te i generala zadat je, kaže hrvatski ministar oidbrane, „završni udarac velikosrpskoj politici“.

Hrvatska vojska, prema njegovim rečima, danas je respektabilna snaga, a hrvatski vojnik dobro obučen i opremljen za sprovođenje svih zadataka, te kroz članstvo u NATO doprinosi, sa saveznicima i partnerima,, izgradnji mira i sigurnosti u svetu.

Dalje jačanje vojske, kako je naglasio, ostaje garant suverenosti i integriteta Hrvatske.

KOMENTARI14 komentara

 1. Garo says:

  Ja umnobolesnika.

  • Batina. says:

   Tacno,ta oluja ima da ih oduva ne preko Jadrana vec preko Atlantika.

   • Republika Srpska says:

    Pola KROmanjonaca je do sada pobeglo od ovih degenčića koji prete krezubim vilicama i uzdaju se u NATO kao njihovi dedovi što su se uzdali u Hitlera i 3.Rajh čiji su tada podanici bili. A ovo što ih je ostalo preplivaće uskoro Dravu ko '92.što su ovi iz Republike Srpske preplivali Savu i naselili se u KROmanjoniju.

  • Ivana says:

   A šta radi srpsko rukovodstvo, prodaje srpske njive, preduzeća Hrvatima uvoze hrvatsko smeće od hrane koje ne može u eu. Zabranjuju da istina o zločinima i genocidu Hrvata nad Srbima bilo gde ugleda svetlo dana.Podržavaju da deca u Srbiji uče lažnu istoriju po hrvatskom programu jel treba još? Ah da za privremeno okupiranu Republiku Srpsku Krajinu niti ne pisnu umesto da stalno podsećaju Hrvate da će kad tad Krajinu morati vratiti Krajišnicima.

 2. Miroslav says:

  Oluja je plod dogovora Tuđmana i Miloševića da se Srbi isele mirnim putem uz obećanje da Hrvatska vojska neće ometati tj, da neće pobiti Srbe dok budu napuštali Hrvatsku. Oluja je genocid Hrvata nad građanima svoje zemlje druge nacionalnosti, nikakvi vojni uspeh ili razlog za slavlje. Oluja bi se trebala slaviti u Hrvatskoj kao dan žalosti jer sa nestankom Srba započinje i nestanak Hrvata u Hrvatskoj.

  • Batina. says:

   Tacno, nestalo materijala za pokrstavanje pa ce poceti sebe da pokrstavaju. Inace su fake nacija a i jezik im je fake.

 3. dijagnoza hrvat says:

  "Zahvaljujući toj operaciji, dodao je, Knin je ostao hrvatski grad."... u kom ne živi niko :-))) Glupi KRO-ati, ostalo vas je 2,5 mil.krezubavih starkelja i pretite griženjem ali sa čime mislite da grizete ???

 4. Ivke says:

  Slave isterivanje svojih gradjana... eto kako eu i zapad gledaju na slobodu, ljudska prava itd

 5. Željko says:

  Ponavljam moj post! Znam samo da je Hrvatska jača od vas jer mi smo najjači vojni savez u povijesti, mi smo NATO!! Dalje moguć je rat ali bio trajao 72 sata opet kao akcija OLUJA i HV bi prvo presjekla koridor u Brčkom i uništila srpski entitet u BiH a tko zna možda HV forsira i Dunav da vrati naše enklave koje su na lijevoj obali Dunava pod vašom okupacijom.

  • da da says:

   hahaha pa vi nemate snage zaposliti sto ljudi,a ne preseći koridor kod brčkog.pobegoše svi u dankedojčland pa pa.

  • Republika Srpska says:

   HAHAHAHAHAHA, '92.si preplivao Savu i doplivo do KROmanjonije "junače" pa sad lečiš komplekse,a? :-)))

 6. deda mraz says:

  Koja bre velikosrpska politika koju su vodili komunisti i komunisticki generali koji su samo obilezavali podrucja gde Srbi zive i naposletku ih ostavili svojim prijateljima ustasama da se nad njima izivljavaju.

 7. deda mraz says:

  Dizite spomenik Milosevicu jer vam je on ovu vasu nakazu od drzave stvorio

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *