Хуавеј може у Америку, али уз један услов

Хуавеј може у Америку, али уз један услов

29 јуна 2019

Влада САД ће дозволити америчким компанијама да продају опрему кинеском Хуавеју, ако то не представља ризик за националну безбедност.

Амерички председник Доналд Трамп изјавио је то након годину дана све већег притиска на кинеског телекомуникационог гиганта.Америка је, подсетимо, забранила својим компанијама да испоручују технологију за Хуавеј, наводећи као разлог безбедносне разлоге.

Kасније им је дат рок до 19. августа да се прилагоде новим ограничењима, преноси Спутник.

„Дакле, ако то није питање националне безбедности ми им допуштамо да продају“, навео је Трамп.

KOMENTARI4 коментара

  1. теоретичар says:

    Тај Хуавеј прави програме да замени стране још од 2015. Притиснут санкцијама, убрзао је експерименте, односно убацио више научника, који ли су, и дао им више пара. А толико су моћни и богати да могу да стану слободно две три године и кад се врате - разваљивање. Негде сам начитао, али као кроз маглу јер ми нешто звонило у глави, да су Руси понудили један део помоћи Хуавеју. И Руси се боре да створе неке своје програме и да не зависе од Амера. Акција - реакција. Ни санкције нису више што су биле. Ни девојке, ама ништа човече божији. Америчке компаније схватиле да им се сигурно удаљује сигуран и огроман купац и притисли Трампа. Каква мој нацио нална безбедност и остале рите. Могли су још бар једну деценију да цеде огромни, глобалистички Хуавеј али ето, неко забрљо па сада покушава да исправи. Једина слабост Кине је преображено, јутуб ријалити становништво које ће излудети ако им се укине могућност да каче своје идиотлуке на јутуб и праве се смешни. Нису ни Руси бољи, али не само они. Нису ни Јапанци имуни, ни германи ни британци...Све то гради неку своју популарност јер имају ајфоне и покимоне и мисле да су интересантни и паметни. Цео свет је отишо по к ризи на интернету. А амери им сместили јутуб, фејсбук, твитер, линкендин и којешта још...Сваке године избаце понешто а алави становници света само гутају. Чак и најмоћнији прецедници света показали колико су мали и трте се на твитеру. Путин не, али сви остали се гурају. Свака шуша данас качи нешто на тај твитер. Читам у медијима јер ја ништа осим јутубета не пратим. А тамо волем да гледам како се дивљаци туку, милицајци убијају криминалце а криминалци убијају милицајце(мада то ретко гледам јер не волим тај део), па крљање лемузина па тенков шетају улицама и руше банке(не шалим се. Додуше није тенк него неки гусеничар оклопљен до бесвести. Рушио из освете банке а милиција није могла ни да присмрди. Тели да га зауставе са неким булдожером а овај оклопни багер га растурио)па чак и наши секундарни политичари као нешто каче. Ако их америка вуче занос. Што не измисле нешто своје? Најзад ће то Хуавеј да уради, али слаба вајда. И он је глобалистички манијак.

  2. persida says:

    Kina udara samare SADistima, tako se to radi, a ne kao mlakonja Putin.

  3. A akoM says:

    Tu vidim da su u komentarima i žene uvrštene u višu politiku u kontextu Huawei-a i sankcija,te da ni one nisu više što su bile!Ako sam dobro shvatio,autor misli da ni žene nije dobro stavljati pod sankcije,jer bi se mogle i same snaći,kao Huawei!Pa bi iz svega mogao izvući zaključak da sankcije nisu dobre nigdje,jer izazivaju kontraefekt željenom!/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u