HUNTA SPREMA NOVU OFANZIVU: Ukrajinci koncentrišu vojsku i tenkove

HUNTA SPREMA NOVU OFANZIVU: Ukrajinci koncentrišu vojsku i tenkove

12 oktobra 2014

ukraine-tanks 344Ministar odbrane Donjecke Republike Vladimir Kononov upozorio je danas da je novi ukrajinski „opšti napad” na DNR sasvim moguć.

Naglasio je da bi to bila „široka ofanziva”, dodao je da vojni vrh DNR ima obaveštajne i izviđačke podatke o svim lokacijama na kojima Ukrajinci gomilaju trupe, oklopnu tehniku i tešku artiljeriju.

„Samo prošle noći su dva puta pokušali da se tenkovima i oklopnim transporterima vrate na donjecki aerodrom. Oba puta su bili zaustavljeni. Dakle: znamo i preduzimamo mere da mogućoj ukrajinskoj ofanzivi pariramo” – podvukao je Kononov.

On je priznao da primirje Donjecku Republiku skupo košta i u ljudskim životima i u razaranjima. Njegov zamenik Eduard Basurin precizirao je da su Ukrajinci tokom protekla 24 sata ubili 12 civila (uključujući šest žena i jedno dete), a ranili 13.

Plus: armija DNR imala je 4 poginula i 12 ranjenih.

Među ranjenima starica iz Donjecka koja je u julu proslavila stoti rođendan. Ista granata je povredila i nju i njenu 71-godišnju kćerku.

Njih dve su sedele ispred porodične kuće kad je grunulo. Kćerci je granata polomila butnu kost, a majci je posle dva sata u bolnici bila amputirana noga iznad kolena. Potpuno je neizvesno hoće li preživeti.

Borbe se, inače, već treći dan vode za varošicu Nikišino. Bukvalno za svaku kuću. A obnovljeni su artiljerijski dueli i kod naselja Jasinovataja.

(Fakti.org)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *