Хути тврде да су израелски брод MSC SARAH V гађали хиперсоничном ракетом своје производње

Huti tvrde da su izraelski brod MSC SARAH V gađali hipersoničnom raketom svoje proizvodnje

27 juna 2024

JEMENSKI Huti iz pokreta Ansar Alah napali su izraelski brod MSC SARAH V u Arapskom moru hipersoničnom raketom sopstvene proizvodnje.

Ovo je, u svakom slučaju, saopštio vojni predstavnik pokreta Jahja Sarija. Pritom je precizirao i naglasio:„Prvi put su jemenske oružane snage upotrebile hipersoničnu raketu sopstvene proizvodnje koja ima napredne karakteristike. Projektil je precizan, pogađa mete na velikoj udaljenosti“.

Ranije, 1. juna, Kancelarija za pomorske trgovinske operacije Ujedinjenog Kraljevstva, koja funkcioniše u sastavu ratne mornarice, prijavila je eksploziju u Crvenom moru kod obale Jemena..

Istog dana je Sarija prijavio je još jedan napad na američki nosač aviona na atomski pogon „Dwight D. Eisenhower“ u Crvenom moru.

Plus: još pet drugih napada.Huti su prvi napad na taj američki nosač aviona izveli 31. maja objavili napad na taj američki nosač aviona. Sarija rekao da je to „pogodak bio tačno u metu“.

Tačnije: pogoci jer je to bio napad sa više krstarećih i balističkih projektila.

Ansar Alah je 27. maja napao dva razarača američke mornarice i dva komercijalna broda, „Larego Desert“ i „MSC Mechela“, u Indijskom okeanu.

Još jedan brod, „Minerva Lisa“, napadnut je u Crvenom moru.

KOMENTARI2 komentara

  1. persida says:

    Ovo Putko nikada ne bi smeo da uradi, zato on nista i ne salje Hutima jer zna da imaju m...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *