ХВАЛА БРАЋО! Русија и Кина УПРКОС ПРОТИВЉЕЊУ ЗАПАДНИХ ЗЕМАЉА; Савет безбедности о КиМ 14. новембра

HVALA BRAĆO! Rusija i Kina UPRKOS PROTIVLJENJU ZAPADNIH ZEMALJA; Savet bezbednosti o KiM 14. novembra

1 novembra 2018

SAVET bezbednosti razmatraće izveštaje generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Antonija Guteresa o situaciji na Kosovu i Metohiji 14. novembra, saznaju „Novosti“.

Uprkos, protivljenju Velike Britanije, SAD, Francuske i Švedske, ova odluka je doneta danas, bez glasanja, pri pravljenju plana rada SB UN za novembar, mesecu, u kome svetskom vladom predsedava Kina.

Velika Britanija je, podsetimo, sprečila da se raport generalnog sekretara razmatra u redovnom terminu koji je bio u avgustu.

Kosovo i Metohija je „vraćeno“ na agendu Saveta bezbednosti UN, a prva naredna sednica na kojoj će biti razmotren izveštaj o stanju u južnoj srpskoj pokrajini zakazana je za 14. novembar.

To je za Tanjug potvrdio ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

„Usvojen je program rada SB za novembar, gde je sednica o KIM ponovo vraćena na dnevni red i zakazana za 14. novembar“, rekao je Dačić.

On je objasnio da su neke zemlje i dalje tražile da Kosovo ne bude na dnevnom redu SB UN, ali nisu tražile i glasanje o tome, već su odlauku prepustile predsedavajućem.

„Želim da se zahvalim Kini na izuzetno važnoj podršci da Kosovo bude ponovo na dnevnom redu SB, kao i Rusiji i drugim članicama SB, koje su podržale taj predlog“, rekao je Dačić.

KOMENTARI4 komentara

 1. test01 says:

  Ovo je neprijatnost za vucica i dacica (malim slovima po zasluzi) posto su oni Briselskim Sporazumom skoro ukinui rezoluciju UN 1244, sto je i bio cilj zapada. Ali nemaju kuda posto to Rusija i Kina guraju! I sta ce da urade sada - nista. Pa Brnabicka nije cak ni pomenula rezoluciju UN 1244 u svom govoru u UN - da ih ne uvredi. Kada rezim radi protiv drzave, propadanje je neminovno!

 2. Nostalgicar says:

  Kina je zadnih godina bas fer država, nikad ne blefiraju i ono što najave to i urade pa sto bude da bude. Rusi bi po pitanju vjerodostojnosti mogli puno da nauce od Kineza.

 3. milorad says:

  Ma mi treba da kinezima i rusima damo rudarske koncesije na kosovu ili čak da iznajmimo kosovo kini.Neka amerikanci i pohlepna engleska djubrad onda sa njima pregovaraju o kosovskom zlatu, plus kinezi će nam sigurno dati daleko povoljniju i razumniju nadoknadu od zapadnih pljačkaša koji su nas i napali zato da OTMU to blago. Kosovo je bre aladinova pećina oni još na zapadu ne mogu da veruju šta su našli sve tamo.Jedini je problem što su to uglavnom duboki podzemni rusdnici a oni su skupi i teški da se stave u rad, i gubitci bi bili ogromni za zapadne lešinare ako bi mi nekako uspeli da osporimo u nekoj budućnosti kosovsku "nezavisnost" . Zato sve to još STOJI, ništa se ne investira jer u londonu čekaju da PRIZNAMO kosovo, to im je jedino osiguranje od potencijalnog kasnijeg na0ada sa severa i nacionalizacije investticija koje koštaju stotine milijardi dolara.Mislim da će se načekati našeg priznanja, a mislim da i oni to počinju polako da kapiraju.Zato su rešili da ipak ponude neku kintu i da se otarase albanaca na kosovu, a to znači DA NJIH TAMO VIŠE NEĆE NI BITI, jer nema šanse da ostanu kao potencijalna teroristička pretnja GAZDAMA koje su ih izdale :)Ima NATO da opegla baliste ko parna lokomotiva za račun londonsko američkih kartela.Time će da pokažu da su nam "prijatelji" i probaće da nas ubede da im damo koncesije za neke male pare:) jer to je eto FER:)a alternativa je napad NATO na nas i potpuna okupacija srbije sa marionetskom vladom koja će onda da ustupi koncesije, ista priča je bila i sa miloševićemi i posle sveka ta operaija ztvara pun krug na balkanu:)Oni jure svoj rep sada, koja sprdnja na kraju svega je to.

  • Milan says:

   Nisam bas siguran da je kosovo aladinova pecina i da se sve vrti oko rudnog bogatstva. Evo nato je ratovao za hrvatsku i za bosnu i one su priznate pa se nikakvo ekonomsko čudo nije desilo. Ovde je upravo suprotno rat je ekonomski cilj. A za njega su potrebni primitivni narodi spremni na rat. A izgleda je balkan u evropi pravo mesto za to. Čim se neka kavga desi evo ih velike sile ko muve na govno. Zauzmu svoju stranu i samo potpiruju vatru. Pa naravno da će kinezi vratiti igračku na sto. Nesme se dopustiti da eu vude država sa vojskom onda bi imali još jednu veliku silu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *