HVALA BRAĆO – Ruski spasioci vraćaju se u Rusiju

HVALA BRAĆO – Ruski spasioci vraćaju se u Rusiju

26 maja 2014

malo-je-reci-heroj-ruski-spasilac-skocio-sa-mosta-da-bi-spasao-srpske-kolege-i-dve-obrenovcanke-2014-05-19Ekipa ruskih spasilaca na čelu sa zamenikom ministra za vanredne situacije Eduardom Čižikovom danas se vraća u Rusiju.

Ruske spasioce će sa beogradskog aerodroma „Nikola Tesla“ svečano ispratiti ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin i rukovodstvo Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, saopštila je pres služba ambasade.

Rusija je dan pošto je iz Srbije 15. maja stigao zahtev za pomoć, poslala ukupno 79 ljudi i 12 komada tehnike, koji su spasli 2.262 osobe, od kojih 604 deteta, rekao je Čižikov za Politiku.

Rusija je tokom perioda vanredne situacije u Srbiji zbog katastrofalnih poplava poslala i nekoliko aviona s humanitarnom pomoći i opremom, pa i helikoptere za potrebe spasilačkih ekipa.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Za Srbiju says:

    Na ispraćaju se mogao pojaviti i neki ministar ili podpredsednik vlade, a da je sreće i sam predsednik Srbije, koji je tražio pomoć od Putina. Ali mi brzo zaboravljamo i loše i dobro. Tradicionalno smo nezahvalni velikoj braći. Trenutno su predsednik, premijer i vlada, kao i mediji, okupirani praznim obećanjima sa zapada i emirata. Sve dok jednom Rusija ne kaže, njet. U ime mnogih Srba i u svoje ime, dajem na znanje svim evrofanaticima, veliko hvala Rusiji i ruskoj braći. Naš opstanak zavisi od ruske pomoći.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *