И КФОР СТРАХУЈЕ: Албанци ће напасти север Косова у току Мондијала у Русији?

I KFOR STRAHUJE: Albanci će napasti sever Kosova u toku Mondijala u Rusiji?

13 juna 2018

for

Albanski ekstremisti u Prištini razmatraju plan da tokom Mondijala u Rusiji napadnu i zauzmu sever južne srpske pokrajine.

Do ovih dramatičnih informacija došle su ruske službe bezbednosti koje su zvanični Beograd pre desetak dana upozorile da Albanci planiraju da posle 20. juna krenu u frontalni napad na Srbe severno od Ibra.Albanci misle da je ovo idealan trenutak za napad jer će većina svetskih medija i političara biti zaokupljena fudbalom.

Albancima je, kako kaže izvor, iz SAD stigao signal da bi sever Kosova trebalo da zauzmu u vreme SP.

– Ako pažljivo pratite međunarodne sportske događaje i ratne sukobe, primetićete da je, recimo, rat u Gruziji izbio dan pre početka Olimpijskih igara u Pekingu. Ili da je rat u Siriji izbio istog meseca kad se završavalo Evropsko prvenstvo u fudbalu 2012. godine. Sada postoje ozbiljne informacije da takav plan imaju i albanski ekstremisti i da im je iz SAD sugerisano da sever Kosova reše brzo, za 48 sati, i to u toku Mondijala – kaže izvor.

Albancima je najveća prepreka to što ne znaju kako će reagovati Vojska Srbije.

Komandant Kfora Salvatore Kouči indirektno je potvrdio da postoji rizik.

– Bezbedonosna situaciju na Kosovu je trenutno mirna i stabilna. Međutim, ako bude nekog upozorenja za narušavanje bezbednosti, spremni smo da preduzmemo sve mere kako bi Kosovo bilo sigurno. Situacija je zasad pod kontrolom i procenjujemo da li su incidenti u poslednjih mesec dana etnički motivisani ili ne. Ti događaji povećavaju tenzije – poručuje Kuoči.

(alo.rs)

KOMENTARI2 komentara

  1. rajko says:

    Ima raznih dogovora napisanih i potpisanih. Ko ne postuje dogovor snosi odgovornost. Pametan predsednik na vreme reaguje i upozorava sve strane ( i stranu vojsku i siptare i nasu javnost i nasu vojsku i policiju) kako ce konkretno Srbija da reaguje. Siptari neka biraju hoce li mirovati ili hoce u rat - to isto vazi i za stranu vojsku ako ne spreci narusavanje mira. Za Srbiju je najvaznije da nacelnik generalstaba iznese svoj stav usaglasen sa predsednistvom.

  2. Velika Metla says:

    A vi "kforske junačine"strahujete od šačice drumskih razbojnika? Bi ste li tako isto "branili" i svoje susnarodnike u vašim nazovi državama? Je li ne znate kako se postupa sa razbojnicima? Znate naravno,nego se pravite bblesavi!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *