И ЊЕГА ЈЕ ХАГ ПУСТИО НА СЛОБОДУ: Ево како је НАСЕР ОРИЋ убио Слободана Илића

I NJEGA JE HAG PUSTIO NA SLOBODU: Evo kako je NASER ORIĆ ubio Slobodana Ilića

13 juna 2015

naser-oric-uhapšen 3244Poternica na osnovu koje je u Švajcarskoj uhapšen bošnjački ratni komandant Srebrenice utemeljena je na istrazi o ubistvu devet srpskih civila u selu Zalazje, 12. jula 1992. godine, saznaju „Vesti“.

Među tim civilima je i predratni srebrenički sudija Slobodan Ilić kome je, kako je to u svojoj knjizi napisao Ibran Mustafić, Orić prvo nožem izvadio oči, a potom ga zaklao!

Iako predstavnici srpskog tužilaštva za ratne zločine još ne komentarišu hapšenje Nasera Orića u Ženevi, naš list nezvanično saznaje da se predmet koji se nalazi u ovoj pravosudnoj instituciji tiče zločina za koje postoje indicije da ih je počinio lično Orić. S obzirom na to da je u Hagu bio optužen po komandnoj odgovornosti, a zatim i oslobođen, ne može se govoriti da bi se u Beogradu Oriću sudilo za isto delo.

Gde je zakopan Slobodan Ilić

Supruga Slobodana Ilića Jelica ispričala je banjalučkim medijima pre nekoliko godina da je tek iz knjige Ibrana Mustafića saznala da je Naser Orić umešan u ubistvo njenog supruga.

„Slobodan je zarobljen na Petrovdan 1992. u selu Zalazje, i nikada nije pronađeno njegovo telo. Znali smo da je ubijen, ali nismo znali ko je ubica i na koji način su ubili mog Slobodana“, ispričala je Jelica Ilić, a zatim i zavapila da Orić otkrije gde je zakopano telo njenog supruga.

Podsetimo, kontroverzni srebrenički političar Ibran Mustafić u svojoj knjizi „Planirani haos“ napisao je kako mu se Naser Orić „ispovedio“ o ubistvu sudije Slobodana Ilića.

„Kad smo onu ekipu zarobljenih Srba iz zatvora ponovo poveli prema Zalazju i kad je počelo klanje, meni je dopao Slobodan Ilić. Popeo sam mu se na prsa. Bio je bradat i čupav kao životinja. Gledao je u mene i nije progovorio ni reči. Izvadio sam bajonet i direktno ga udario u jedno oko a zatim provrteo nožem. Nije ni zapomagao. Zatim sam ga nožem udario u drugo oko. Nisam mogao da verujem da ne reaguje. Iskreno rečeno, tada sam se prvi put uplašio, tako da sam ga odmah posle toga preklao „, preneo je Mustafić Orićevo svedočenje.

Nakon što je knjiga objavljena, Orić je Mustafića u medijima nazvao „fukarom“ i „čovekom kojem treba pomoć“, a onda je i zapretio da će ga „prebiti kao mačku“. Nekoliko dana posle Mustafić je zaista pretučen, ali nikada se nije utvrdilo ko je to uradio.

Oriću je, inače, u Ženevi određen pritvor od 14 dana. Za to vreme, srpski pravosudni organi treba da se odrede o hapšenju i zatraže izručenje. Švajcarci tvrde da će Orić pokušati da ospori poternicu, a u Ženevi već borave advokati koji će biti zaduženi za ovaj proces. Sve se odvija po istom scenariju kao u slučajevima Ejupa Ganića i Jovana Divjaka. Njih dvojica nikad nisu izručeni Srbiji, ostaje da se vidi šta će biti sa Orićem.

„Ako želi Orićevo izručenje, Srbija treba da podnese zvaničan zahtev predviđen Evropskom konvencijom o ekstradiciji. Rok je 18 dana i u tom slučaju, Orić će biti u pritvoru do donošenja konačne odluke da li će biti izručen“, izjavio je portparol švajcarskog federalnog biroa za pravosuđe Folko Gali.

(Ž. Marković / Vesti)

KOMENTARI5 komentara

 1. s@Ša says:

  Sve i da postoji video snimak ubistva Orić neće biti izručen Srbiji jer to prvo neće dopustiti Vučić da bi otišao u Srebrenicu a o nesposobnim Vukčeviću i Vekariću koji su više štete nanijeli Srbima nego iko drugi ne treba ni govoriti !

 2. marko says:

  a sta radi Dodik, fukara? sto se on ne bori da se sazna istina?? gdje su srpski Vizentai?? ko je dao dokumentaciju o jasenovcu amerima?? da nije slucajno dodik??

 3. marko says:

  Oric mora bit zaklan na isti nacin kao sto je on zaklo Ilica, u skladu sa Jevandjeljima. To mora ucinit srodnik Ilica

 4. zeljko says:

  Cinjenice treba gledati DUBOKO MARKO prvo ne pricaj gluposti,ako mislis da treba ubiti ovog covjeka onda si donekle u pravu jer ga nece izruciti Srbiji sigurno kad ga je Hag pustio. Ako vec mislis da ovakve i slicne treba ubijati onda se to ne vrsi nozem vec kao izraelci njihove sluzbe ili otrujes pa se ne otkrije nikad trag recimo srcani udar na nacin na koji to rade cia i nato na nacin na koji su milosevica namernim krivim lekovima uubili za tlak.Nazalost to ocito srbi ne znaju raditi a drugi izgleda znaju ,Srbi uvek traze neku pravdu koje nema NAZALOST. MEDUTIM sto je ovde bitno ne mozes ocekivati od ni jednog ubice ma koji bio u ovim ratovima ili proslim po svetu da prizna zlocin svi uvek lazu to je logicno.Htio sam reci gde lezi bit u tome da orica smatraju herojem koji je napadao zasticenu zonu srpske vojnike i civile i po direktivi dobio zadatak ubijanja civila za reakciju tzv srebrenice,O srebrnici nikad nece zapad nato koji ih je podrzavao vidimo i po pustanju iz haga reci koliko je naser oric civila gonio ka o zivi stit pa su nesrecni bosnjaci ginuli da se on izvuce i koliko je tu uopste ubijeno vojnika u toj grobnici koliko civila jer su pokopavani civili i van srebrenici muslimanski i prebacivani iz nekih drugi h grobnica. PItanje je koliko je vojnika ali vojnika koljaca ubijeno tu i to sad pokazujju kao zrtve srebrenice ili kako zovu genocid.Medutim muslimani to znaju i uporno govore o genocidu zasto radi novca ostete koje nisu dobili jer medunarodni sud nije donio presudu o genocidu koje nije bilo.Ali zasto politicari muslimani podrzAvaju SVOJE ZLOCINE pitanje je sad za neke sda shvatam jer su ga podrzavali u ratu pa bi ih otkrio ali zasto muslimkani bosnjaci ostali sdp muslimanski i ostale muslimanske stranke ne diuz glas i javno govore da ga treba osuditi TU DOLAZIMO DO CINJENICE ZASTRASUJUCE BOSNJACI PODRZAVAJU UBIJANJE DRUGIH POGOTOVO SRBA GLAVASA UBICU SU PRIMILI BOSNJACI I IZRUCILI HRVATIMA KOJI NARAVN O NE SUDE KA O ONI STO ZNACI BOSNJACI ZELE SAMO DA SRBI SVOJE SUDE I DA BUDU ZLOCINCI PO NJIMA CETNICI I DA SEBE NIKAD NE SMATRAJU KRIVIM STO POKAZUJU DA I DAN DANAS POSLE RATA VECINA BOSNJAKA MISLI KAO ALIJA DHIHAD NEVERNICI I TO JE OPASNO ZA JEDAN NAROD KAO BUSNJACI A I ZNAMO DA I DAN DANAS DRZE VEHABIJE U SVOM DELU BOSNE KOJI OPET NEVINE MUSLIMANE U SIRIJI SIJTE I IRAKU UBIJAJU PA SNIMCI GOVORE DA SU TI BOLESNICI U IRAKU DECAKU OD 12 GODINA SIJTSKOM MUSLIMANU SEKLI GLAVU.Ja licno ne bih volio biti u kozi tih vehabija a bogami i politicara muslimanki h iz federacije jer hezbolah i asadove tajne sluzbe bi ih mogli likvidiratri vehabije i politicare muslimanske i natove koji ima nareduju

 5. Tomislav says:

  Uhvatiti bolesnika i predati ga Ilicevoj rodbini.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *