И СИ-ЕН-ЕН „ОКРЕЋЕ ПЛОЧУ“: НАТО би могао да натера Зеленског да склопи мир са Русијом

I SI-EN-EN „OKREĆE PLOČU“: NATO bi mogao da natera Zelenskog da sklopi mir sa Rusijom

2 januara 2023

Američki Si-En-En analizirao je situaciju u Ukrajini i jedinstvo Zapada u podršci Kijevu i došao do zaključka da bi Severnoatlantski savez (NATO) mogao da izgubi strpljenje ili živce zbog iskoruka oružja ukrajinskoj strani i natera Vladimira Zelenskog da sklopi mir sa Moskvom.

„NATO bi mogao da izgubi strpljenje zbog isporuka oružja, i da izabere ekonomsku korist u odnosu na dugoročnu bezbednost, i založi se za mir koji bi bio nepovoljan za Kijev“, ocenio je jedan od urednika Si-En-Ena Nik Pejton Volš.Od početka ruske specijalne operacije u Ukrajini, SAD i njeni saveznici su Oružanim snagama Ukrajine isporučili vojnu opremu vrednu milijarde dolara.

Moskva je više puta napomenula da Zapad nastoji da produži sukob slanjem oružja Kijevu. Kako su istakli u Ministarstvu odbrane, skladišta sa stranom municijom postaće legitimne mete Vazdušno- kosmičkih snaga u susednoj republici.

Pres-sekretar predsednika Rusije Dmitrij Peskov je takođe podsetio da „pumpanje“ Ukrajine municijom sa Zapada ne doprinosi pregovaračkom procesu i da će imati negativan efekat.

(RT Balkan)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *