I Srđan Aleksić dobija ulicu u Beogradu

I Srđan Aleksić dobija ulicu u Beogradu

21 marta 2013

Srđan Aleksić iz Trebinja, koji je za vreme rata u BiH dao svoj život da bi spasio sugrađanina Bošnjaka, Alena Glavovića, dobiće ulicu u Beogradu. Komisija za imenovanje ulica podržala je inicijativu grupe građana, ali još nije odlučila koja će ulica poneti Aleksićevo ime. U užem izboru su ulice na Voždovcu, Paliluli i Novom Beogradu, gde se grade nova naselja. Konačnu odluku o predlogu daće Skupština grada Beograda, piše „Blic“. Država Srbija odlikovala je Aleksića posthumno u februaru 2012. godine zlatnom medaljom „Miloš Obilić“, a o njemu je snimljen i film „Krugovi“ srpskog režisera Srdana Golubovića.

KOMENTARI2 komentara

  1. jelka says:

    Srdjanu Aleksicu svaka cast, nazivi ulica u Beogradu pripadaju srpskim junacima koji su branili srpski narod, bosanski Turci beskrajno mrze Srbe.........

  2. Matija says:

    Aktuelno ovih dana o Srdjanu Aleksicu, Koncentrancionom logoru “Silos” Tarcin, Sarajevo! Tragedija jedna I druga koje pokazuju sliku dva naroda I sta je jos zajednicko? Mnogi spominju Srdjanov gest herojstva I nauk svim Srbima kako se brani cast. Tako nesto slicno se nije desilo na stranama vjecnog neprijatelja Hrvata I Muslimana! I oni taj nauk svom narodu ne spominju!? O sljedecim cinjenicama niko ne govor I ne pise, Zasto..??? Avgusta 1991 godine stranka SDA poziva hercegovacke muslimane da se iseljavaju iz Trebinja, Bilece, Ljubinja, Nevesinje itd. I da dolaze na Ilidzu. Mnogi su poslusali Aliju Izetbegovica I krenuli. To je kasnije TV YUTEL direktno emitovao I mnogi nisu mogli da vjeruju sta se desava. A desilo se ovo. Hercegovacki muslimani, buduci muslimanski bojovnici su bas iz tih opstina prvi napustili te prostore, dosli na Ilidzu 1991. septembra mjeseca, boravili u Hotel "Terme".(Troskove “platio” direktor tj H."Terme”), obucavani I trenirani u Hrasnici I Igmanu. Bilo ih je 250. Muskaraca srednjih I mladjih godina 158. Oni su svi uzeli puske te 1991. To je JEDNA CETA koja je od 1992, harala, ubijala, mucila Srbe u logorima Hrasnice, Sokolovic kolonije, Butmira I “Silosa”. Tamo Srba vise nema. TO SU SRBI U GRADOVIMA Hercegovine, (narocito Trebinja) ZNALI! Gnusni napad na Alena Glavovica 1993, godine u Trebinju koga je zastitio Srdjan je bio "okidac" za napadace koji je proradio u zastiti muslimana ciji su komsije vec naveliko ubijali Srbe u Sarajevu. U naseljima Hrasnica i Sokolovic kolonija najveci procenat stanovnika su bili iz Hercegovine, Da li je I to jedan od razloga? Zasto taj spaseni musliman (bolje, njegovi roditelji, vlast u BiH) ne progovori o tome??? Dakle,krajnje je vrijeme, mora se progovoriti o ovim cinjenicama, muslimanski hercegovackih “izbjeglica” od septembra 1991, do aprila 1992 (sest mjeseci). Koji su boravili u Hotel “Terme” Ilidza imali pansion, kupali se u bazenima ljekovite vode, sve besplatno I Srba u Logoru “Silos” u Tarcinu koji su u “Silosu” sjedeci na betonu od prebijanja I gladi u komi padali na glavu, nakon dva mjeseca boravka. Ovo sve znaju Francuski oficiri UNPROFOR- koji su prvi dosli u Logor “Silos” I publikovali svjetu muslimanske logore od Sarajeva, dolinom Nertve do Metkovica. Udaljenost Hotela “Terme” I Logora “Silos” je svega 26 kilometara. Koja je ovo razlika, Srba I muslimana u BiH, I ovo treba da jos jednom bude NAUK Srbima, upamet se srpski narode!?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *