I srpski fudbaleri u reprezentaciji Kosova?

I srpski fudbaleri u reprezentaciji Kosova?

23 januara 2014

sp kosovo_620x0Posle dobijanja dozvole za odigravanje prijateljskih utakmica, Fudbalski savez Kosova počeo pregovore sa potencijalnim reprezentativcima.

U skladu sa odlukom FIFA, reprezentacija Kosova može da igra prijateljske utakmice, ali bez isticanja državnih ili nacionalnih obeležja.

U pripremi prvih utakmica, zaposleni u FS Kosova ne gube vreme, već što pre žele da sastave širi spisak igrača na koje će moći da računaju u budućim mečevima.

Sudeći prema rečima tamošnjeg selektora Alberta Bunjakua, nije isključeno da za reprezentaciju Kosova zaigraju i Srbi i Crnogorci.

„Ne želim da kažem koje igrače smo kontaktirali. Razumite me, mogao bih da im napravim problem. Neke igrače sam kontaktirao lično, a neke indirektno. Moj zadatak je da pronađem najbolje igrače za Kosovo, bez obzira na njihovu nacionalnost“, izjavio je Bunjaku za „Blic“.

Upitan da li je tačno da je kontaktirao i srpske i crnogorske igrače, odgovorio je neodređeno.

„Moguće je da smo nekoga zvali“, rekao je on.

Ipak, na osnovu njegovih reči lako se može zaključiti da ne odbacuje mogućnost da i Srbi igraju za reprezentaciju Kosova. Bunjaku je otkrio da ih u početku neće zvati, a da će naknadno i ta opcija doći u obzir.

„Njima bismo, pre svega, napravili problem, ali kao što ste videli, posle raspada Jugoslavije, Srbi su igrali u svim reprezentacijama, pa nema razloga da ne igraju za Kosovo. Svaki igrač, bez obzira na nacionalnost, ako ima kvalitet i želi da igra za Kosovo, biće pozvan. Tu nema dileme“, podvukao je Bunjaku.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *