I ZVANIČNO OBJAVLJENO: Putin se razveo

I ZVANIČNO OBJAVLJENO: Putin se razveo

2 aprila 2014

Putin_LjudmilaZvanični sajt predsednika RF – u odeljku „Biografije predsednika Rusije” – objavio je promenu u biografiji Vladimira Putina. Iz nje je nestalo pominjanje Putinove suprugu Ljudmile.

Odgovarajući na direktno pitanje agencije ITAR-TASS – znači li ta promena da se Vladimir Putin i zvanično razveo – njegov pres-sekretar Dmitrije Peskov rekao je: „Da, to zaista znači da je i zvanično došlo do razvoda, da je sve proceduralno završeno”.

Na sajtu Kremlja ostale su biografije Putinovih kćerki – Marije (1985) i Katerine (1986).

U Rusiji je 1 april dan kada državni funkcioneri, uključujući i šefa države, podnose deklaracije o prihodima za sebe i članove svojih porodica. U tim dokumentima – koji podležu obaveznom objavljivanju – navode se i imovina i prihodi članova porodica (muževa ili supruga).

Ovo je, nema sumnje, najava da se u Putinovoj imovinskoj deklaraciji više neće pominjati prihodi i imovina Ljudmile Putin.

Vladimir i Ljudmila Putin objavili su o svojoj nameri da se razvedu – još 6. juna 2013. godine.

U braku su bili 30 godina. Putin je tom prilikom rekao: „Razvod je naša zajednička odluka. Naš brak je završen”.

Najavu razvoda upriličili su posle baletske predstava u Kremlju, prvi put se pojavivši zajedno posle pauze od najmanje godinu i po dana.

Potom je Putin, televiziji „Rusija-24” dodatno rekao: „Svo moje delovanje, ceo moj posao povezan je sa javnošću, sa apsolutnom javnošću. Nekome se to sviđa, a nekome ne. Postoje ljudi koji sa takvom javnošću apsolutno nisu spojivi”.

Pritom je sa zahvalnošću ukazao da je njegova supruga Ljudmila Aleksandrovna svoju „smenu” u trajanju od devet godina ipak izdržala.

I ruski predsednik i njegova sad već bivša supruga zajednički su svoj razlaz nazvali „civilizovanim razvodom”.

Ljudmila Putin je svemu dodala: „Naš brak je završen u vezi s tim što se mi praktično i ne viđamo. Vladimir Vladimirovič sav se posvetio svom poslu, a deca su porasla i žive svoj život. Tako se dogodilo da svako od nas ima svoj život. Ja ne volim javnost, a teško podnosim i avio-letove”.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Pavle says:

    ...znači Krim je nova Troja a krimski tužilac Natalija Poklonskaja mogla bi biti lepa Jelena ... sad čekamo Parisa da uplovi u Troju ...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *