ИБРАН МУСТАФИЋ ПОТВРДИО: До 1000 Бошњака су побили сународници приликом пробоја из Сребренице ка Тузли

IBRAN MUSTAFIĆ POTVRDIO: Do 1000 Bošnjaka su pobili sunarodnici prilikom proboja iz Srebrenice ka Tuzli

22 maja 2021

IZMEĐU 500 i 1.000 Bošnjaka iz Srebrenice najmanje je ubijeno od sunarodnika tokom proboja ka Tuzli u julu 1995. godine, zato što su postojali spiskovi onih koji „ni po koju cenu ne smeju živi da se dokopaju slobode“, izjavio je jedan od osnivača SDA iz Srebrenice Ibran Mustafić.

On je rekao da je o spiskovima „nepodobnih Bošnjaka“ znalo muslimansko rukovodstvo sa Alijom Izetbegovićem na čelu, a da mu je postojanje ovakvog spiska potvrdilo više desetina ljudi.„Najmanje 10 puta sam to čuo i od nekadašnjeg načelnika policije Hakije Meholjića. Međutim, ne bi me iznenadilo da slaže, da kaže to nije rekao“, naveo je za „Vesti“ Mustafić, koji je dugogodišnji član organizacionog odbora za obeležavanje događaja u Srebrenici.

Prema njegovim rečima, spisak je pravila srebrenička mafija, usko vojno i političko rukovodstvo u Srebrenici, koje je od 1993. godine bilo „gospodar života i smrti“.

„Da sam mogao da sudim Naseru Oriću u Hagu, ja bih mu za zločine nad Srbima presudio najmanje 20 godina zatvora. Ali, za zločine nad sunarodnicima presudio bih mu najmanje 200.000 godina. On je najodgovorniji što je Srebrenica postala najveća mrlja u istoriji čovječanstva. On je i 1993. godine, kada je ova enklava umalo osvojena, pobjegao iz Srebrenice. Pobjegao je i 1995. godine“, rekao je Mustafić.

On je napomenuo da su zločin u Srebrenici dogovorili Izetbegović i tadašnji predsednik SAD Bil Klinton.

„Srebrenica je apsolutno dogovorni genocid između međunarodne zajednice i Alije Izetbegovića, odnosno između Izetbegovića i tadašnjeg predsjednika SAD Bila Klintona. Zato je za mene mnogo veći zločin od onog počinjenog jula 1995. godine bio trenutak kada je u Memorijalni centar zakoračio Bil Klinton. To je bio trenutak kada se zločinac vratio na mjesto zločina“, rekao je Mustafić.

On je istakao i da postoje velike manipulacije imenima žrtava u Srebrenici.

„Znam da je na tom spisku otac koji je izgubio sina, s tim što sina uopšte nema među ubijenim ili nestalima. Slično je i sa čovjekom koji je umro u Holandiji, a vodi se u grupi nestalih. Mnogi su se na to odlučivali zato što nisu imali sredstava za život ili uopšte nisu imali radni staž. Drugo, Srebrenica je od 1993. do 1995. godine bila demilitarizovana zona. Pa, otkuda onda toliko boraca invalida“, zapitao je Mustafić.

On smatra da se veoma teško može utvrditi tačan broj ubijenih i nestalih u Srebrenici.

„Veoma teško, zato što je Srebrenica odavno predmet manipulacija, a glavni manipulator je Amor Mašović koji je planirao da na žrtvama Srebrenice živi narednih 500 godina. Međutim, tu su i mnogi drugi iz Izetbegovićevog okruženja koji su još od ljeta 1992. godine krenuli u provođenje projekta po kome je jedino bitno da se prikaže što više bošnjačkih žrtava“, naglasio je Mustafić.

(„Vesti“)

KOMENTARIJedan komentar

  1. jovan says:

    Ma svi znamo da to sto prica Mustafic ISTINA. Znamo i da u broj streljanih upisivani svi poginuli u borbama u Istocnoj Bosni, plus dodavani zivi radi novca. Znaju to normalni muslimani u Bosni, ali ta istina ne odgovara ratnicko-zlocinackoj kliki oko Izetbegovica koja je odbila Lisabonski mir, ali "srebrenicki lazni genocid" je NAJVISE potreban Natofasistickoj alijansi {i nasim kvislinzima(!)} da bi opravdala pravi genocid nad Srbima u ratu od 1991-2008 koje je vrsio Zapad, sankcijama, vadjenje organa, silovanja, bombardovanja, pljacka srpske imovine,rusenje crkava pravoslavnih,.. progonom Srba sa vecne srpske teritorije (proterano vise od pola miliona)! Nato zlocinacka alijansa je proterala i satanizovala Srbe, ali je i NATO ALIJANSA (Klinton, Bler, Nemci,..) ORGANIZOVALA I IZVELA SREBRENICU! Bez Amerikanaca, Engleza, Nemaca i Vatikana, ne bi bilo Srebrenice, a ni rata!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *