ИДЕНТИФИКОВАН ВОЂА ОТМИЦЕ МАРКА ЂУРИЋА: Обучавали га Американци у бази…

IDENTIFIKOVAN VOĐA OTMICE MARKA ĐURIĆA: Obučavali ga Amerikanci u bazi…

27 marta 2018

Brutalnu i nasilnu akciju specijalnih jedinica kosovske policije u kojoj je priveden Marko Đurić predvodio je Mentor Šabani. Kako je rekao sinoč, u obraćanju naciji, predsednik Srbije Aleksandar Vučić, teroristička banda je upala u severnu Mitrovicu i uhapsila direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Posle zvanične najave da će direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić i generalni sekretar Predsedništva Srbije Nikola Selaković doći u Kosovsku Mitrovicu na razgovor u okviru unutrašnjeg dijaloga, kosovska policija je aktivirala operativni plan, rekao je zamenik komandira Kosovske policije za region Sever, Besim Hoti.

U okviru tog plana, na Jarinje je upućeno oko 40 pripadnika kosovske policije, kao i dodatna policijska vozila, bez preciziranja o kojim jedinicama se radi i koje se imale zadatak da spreče Đurića da uđe na Kosovo.

„Mnogo je policajaca, dve policijske smene su na putu, dostupna su i dodatna vozila graničnoj policiji Kosova, dok ovu operaciju predvodi potpukovnik Mentor Šabani (Mentor Shabani)“,  javili su prištinski mediji.

Taj Šabani je kasnije tokom predvodio i brutalnu akciju u kojoj je priveden Đurić u Mitrovačkom dvoru.

To je potvrdio i nekadašnji šef Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju Nebojša Čović u jutarnjem programu TV Prve, pokazavaši njegove fotografije.

– To je čovek, koji treba da bude upisan i naše knjige, u slučaju da pokuša da uđe u centralnu Srbiju – rekao je Čović.

Kako je napomenuo, Šabani je tokom 2014. godine prošao obuku u bazi „Adem Jašari“, kod Prištine. Inače, ta obuka je sprovedena u saradnji sa Nacionalnom gardom Ajove.

– Videli smo brutalnu akciju, sa ciljem da se ponizi Srbija – rekao je Čović.

KOMENTARI7 komentara

 1. Velika Metla says:

  I šta sad? Je li treba da budemo srećni jer ste "otkrili"ko je napadač? Pa svaki šiptar će biti Mentor Šabani,ako dođe u situaciju!

 2. zlatko says:

  Aha! E, sad su stvari mnogo jasnije. Ameri pomažu varanu da odglumi šta već glumi, a odradi šta već odradjuje.

 3. JOS says:

  Čini mi se da je on još i bio najkorektniji u toku akcije, ali snosi odgovornost za ponašanje ostalih članova grupe koja je izvršila hapšenje, a koji su udarali nenaoružane ljude.

 4. Mika says:

  Ma da budemo mnogo srecni jer i nase jedinice su u velikoj ljubavi sa Nacionalnom gardom Ajove. Parnim mesecima vezbaju nase, a neparnim siptare !

 5. Dondon says:

  Nazalost trenutno nismo u situaciji da uradimo nesto po pitanju terorista. Nismo mogli ni dok smo bili na Kosovu, a danas smo Svetlosnim godinama udaljeni.

 6. Vladimir says:

  Gospodine predsedniče.. Zašto dozvoljavate poniženje sopstvenog naroda.?

 7. doktrina soka says:

  Sta pokvareni latini rade velikoj Rusiji,dali vidite,sve same lazi i smutnje.Mi smo za njih mala maca,narode srpski pokrimo se ponjavom i cutimo,rade nam sta hoce i kako hoce.Nase rukovodstvo niti moze niti hoce da nas zastiti,nego use i u svoje kljuse.Nikome nista ne verujmo ni rec,vide se dela. I bi pojeo vuk magare,sto se mene tice ovog gospodina iz vlade za KiM mogli su si i zadrzati kod sebe,tih filmova smo se nagledali.Gde se dene onaj Borko kada je dozvolio da se pravi granica sa KiM? Cuj zvao Putina,majke ti.kao da smo ovce cuvali,tako nas tretriraju.KiM moraju priznati ili im leti glava,ovo je pokazna vezba na celu sa Natom,kakvi bre siptari i teroristi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *