ИГОР ПЕРВИЋ пронађен мртав у стану

IGOR PERVIĆ pronađen mrtav u stanu

23 aprila 2019

SRPSKI glumac Igor Pervić preminuo je jutros – u utorak, 23. aprila – u 52. godini, u svom stanu.Od zlatnog dečka domaće kinematografije, Igor Pervić je brzo postao neko čije se ime, nažalost, povezuje sa teškim drogama.

Glumio je u mnogim filmovima kao što su „Crni bombarder“, „Lajanje na zvezde“, „Bure baruta“, „Sivi dom“ i poznatim serijama „Ranjenik“, „Vuk Karadžić“, a prvi put se pojavio na javnoj sceni sa samo 7 godina.

Rođen je u Beogradu 29. oktobra 1967. godine, a i sam je priznao kako je počeo da uzima drogu.

– Jedna devojka, pokoj joj duši, koja je sada mrtva… Ja sam bio strašno zaljubljen u nju… Imao sam motor, „tomos automatik“, tad sam imao nekih 17 godina. To je tada bilo ne možeš da zamisliš, imati taj motor. I ja je stavim na motor i ona mi kaže: „Ajde, vozi me na Novi Beograd, imam nešto hitno tamo da završim“ – pričao je Igor.

– Ja vidim njoj nešto nije dobro, a ja tada stvarno nisam ništa znao o teškim drogama. Došli smo do zgrade i ona me pošalje na treći sprat. Za nju sam bio spreman sve da uradim. Nađemo se mi na trećem spratu i ona poslaže sve „rekvizite“, ja gledam zapanjeno šta to ona tamo krčka… I stavi ona meni špric, a ja sam se igle bojao kao groma. I ja naravno da bih tu devojku očarao, onako mlad i glup, kažem hajde. Okrenem glavu na drugu stranu i ona mi to uradi. Nije jedan dan prošao, ja sam se ponovo… To. Nikad nisam uzimao na nos. U početku nam nije trebalo mnogo para, ali kasnije – rekao je pokojni glumac jednom prilikom.

Kasnije je upoznao svoju veliku ljubav, pesnikinju i književnicu Jasminu Holbus, koja mu je pomogla da prebrodi težak period.

KOMENTARI4 komentara

 1. Zoran says:

  On ej ina ce narkoman u ostavci. I nisu napisali d aje glumio u nasoj najboljoj seriji svih vreme, Moj rodjak sa sela. Ta serija se izbegava kod nas jer ne forsira globalizam i razuzdani zivot, nego domacinski zivot. Osim toga ne verujem d aznate da postoji i druga knjiga, posle razvoda, ali po njoj nece da se sniqam vise NIKAD ova serija. Inace Drakce je tu za 3 koplja iznad svih nasih glumaca ikad.

 2. Nenad says:

  Eto, jel vidite da je dobro što ništa niste imali kad ste bili mali, a pogotovo što nite imali APN4... Pokoj mu duši slomljenoj...

  • Cp6a says:

   Eh, APN4 nije automatik. Samo je automatik Automatik. Dobro, u to vreme 80-tih automatik već nije bio nešto. Vozila su se već tatetova kola. Sad bez šale, šteta za Igora. Kao lep i bistar momak, imao je sve da ima blistavu glumačku karijeru i lep život. Šteta, stvarno šteta.

 3. Mixblobe says:

  Thank you very much for the invitation :). Best wishes. PS: How are you? I am from France :)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *