ИГРАЈУ СЕ СА ВАТРОМ – СТОЛТЕНБЕРГ СТАЛНО ПРИЧА О УДАРИМА НА РУСИЈУ

IGRAJU SE SA VATROM – STOLTENBERG STALNO PRIČA O UDARIMA NA RUSIJU

31 maja 2024

Velika Britanija nikada nije ograničavala mogućnost napada na rusku teritoriju raketama „storm šedou“, izjavio je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg po dolasku na neformalni sastanak ministara spoljnih poslova Alijanse, koji je prenošen na Jutjub kanalu „NATO njuz“.

„Velika Britanija već duže vreme obezbeđuje krstareće ‘storm šedou’ (Ukrajini) bez ikakvih ograničenja“, rekao je prvi čovek zapadnog vojnog pakta, a prenele „RIA Novosti“.Stoltenberg je ranije pozvao saveznike da dozvole Ukrajini da koristi oružje Alijanse u napadima na vojne ciljeve na teritoriji Ruske Federacije.

„Sada kada se vode mnoge borbe u Harkovu, blizu granice, uskraćivanje mogućnosti Ukrajini da koristi ovo oružje protiv legitimnih vojnih ciljeva na ruskoj teritoriji im otežava odbranu“, izjavio je on u intervjuu za „Ekonomist“.

Brojni zapadni političari se zalažu da se ukrajinskim oružanim snagama dozvoli izvođenje udara po ruskoj teritoriji. Ovo je najpre propagirao predsednik Francuske Emanuel Makron, a danski ministar spoljnih poslova Lars Leke Rasmusen rekao je da će Kopenhagen dozvoliti Kijevu da koristi borbene avione F-16 u tu svrhu.

Takođe, Poljska je dozvolila Ukrajini da koristi oružje koje joj je isporučila, za napad na ciljeve u Ruskoj Federaciji i van zone sukoba.

S ovim u vezi stigle su vesti i iz Vašingtona. „Politiko“ piše da je administracija predsednika SAD Džozefa Bajdena „tiho“ dala Ukrajini dozvolu da napadne unutar Rusije – isključivo u blizini oblasti Harkova – koristeći oružje koje su obezbedile Sjedinjene Države.

KOMENTARIJedan komentar

  1. milorad5 says:

    kakva crna zabrana NATO gadja odavno sve sve što stigne u rusiji,problem je što NE POGADJAJU,jedino ukrajinska hunta pogadja ponekad jer oni gadjaju isklučivo civilne mete koje je teško odbraniti i koriste ostatke rezervi naoružanja koje u,eju da upotrebe,ostalo sve lansira NATO vojska na rusiju sa ukrjainske teritorije tako da je rat rusija-NATO počeo još prošle godine...izgleda da se nATO okuažio pa bi sad da gajda fuboke ciljeve u cenntralnoj rusiji,ciljeve koji i jesu glavne ruske fabrike i resursi...mislii su da togadjaju iz afganistana ali se sipostaviloda je rizično i glupani nisu obratili pažnju na afganistanske planine koje debelo otežavaju nedetektovano lansiranje na rusiju odatle:)...ako hoće rat NATO,uskoro će i biti rata...sad će da vidimo dokle će oni da idu i dokle će rusi da se prave ludi...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *