ИЛИ ЗАПАД ИЛИ ЖИВОТ!

ILI ZAPAD ILI ŽIVOT!

16 aprila 2017

Piše: Vladimir Kršljanin

Kažu nam zapadnjaci – ljubav, istina i dobrota su naivne gluposti. Postoje samo interesi, materijalni resursi i lukavstvo da se oni zadovolje i uvećaju. A čovek nema večni život, već samo jednu priliku da u toj životinjskoj borbi nešto drugome otme.

Znamo da ljubav, istina i dobrota ne samo da realno postoje, već nam čuvaju život i daju nadu. Znamo, jer ih nosimo u srcu.

Zavetnu zajednicu slobodnih ličnosti, ljudsku zajednicu večnog života, vere, ljubavi i nade, koja je nosilac vrhunskog smisla, Zapad ili rastače na haos sukobljenih individua, ili svodi na surova pravila i zaverenička tajna društva.

Ljubav, istina i sloboda su osnovne vrednosti.

Pritom, ne sloboda „od“ svega, već ispunjena sloboda „za“ sve. Za ljubav prema bližnjem i služenje Gospodu! Sloboda je isto što i dobrota.

Svaka od te tri vrednosti i sve tri zajedno su – pravda.

Bože pravde!

A Gospod je put, istina i život!

Danas, na Zemlji, postoje naš svet i zapadni svet.

U našem svetu, svetu Bogočoveka, gospodari dobro, u ime večnog života.

U zapadnom svetu, svetu Čovekoboga, gospodari zlatno tele, u ime smrti.

Na ruskom, istina se kaže pravda!

Bog nije u sili, nego u pravdi!

Put budućnosti i put večnog života je put pravde!

To je ona teška i uska staza kojom smo krenuli i preživeli i kojom uvek idemo u život – i 1389, i 1804, i 1815, i 1912, i 1914, i 1941, i 1991, i 1999.

Nikada potčinjeni onima koji negiraju pravdu, a duhovnost zamenjuju zlatnim teletom.

Tim našim, bogočovečanskim putem, krenula je danas većina čovečanstva, težeći spasenju od Zapada, od zveri, od mamona, od pretvaranja ljudi u robove i u robu, od poniženja i uništenja, i želeći – pravdu i večni život!

Zapad je razbijač slobode, suverenosti, duhovnosti i života. Zapad je porobljivač i ubica. Zapad je u manjini. Zapad posustaje.

Ako su ljubav, istina i sloboda vrednosti kojima težimo, a koje su apsolutne u Bogu Živome, onda su zlatno tele, Mamon i Moloh koji caruju Zapadom, odraz totalnog, satanskog zla, suprotstavljenog Bogu i Bogočoveku, Hristovom vaskrsenju i našem životu.

Zato je sva naša istorija, sve naše kretanje putem Bogočoveka, u isti mah istorija odbrane naroda od Zapada i borbe protiv nepravde, ropstva i smrti, koje Zapad donosi.

Vlast koja sa tim Zapadom „sarađuje“ i opozicija kojoj glavni cilj nije oslobođenje Srbije od tog Zapada, deo su istog mehanizma uništenja Srbije, kojim se upravlja iz istog, zapadnog, centra.

Život u laži nam propagiraju kao mudrost. Ako zaboravimo na pravdu, na našu ubijenu braću i sestre, na našu razbijenu državu, na našu uništenu privredu, na našu ugroženu duhovnost i moral, na sveopštu pljačku i korupciju koji su jedini način postojanja Zapada i koji su sada dovedeni u našu zemlju i naše domove – dobićemo njihove kredite i investicije! Odnosno još više pljačke, korupcije i smrti.

Hoćemo da vratimo svoje njive, svoje fabrike i svoje banke. Vrednosti već imamo.

Nećemo Zapad u Srbiji! Idite kući! Srbija nije Zapadna nego naša!

A mi hodimo putem pravde, da bismo, na dobrobit Srbije, Balkana, Evrope i sveta, poput naših očeva i dedova, bili dostojni Hristovog blagoslova!

Progovorimo istinu, radimo istinito i zadobićemo pravdu i večni život.

Sa Hristom ćemo pobediti Zapad! Hristos već jeste!

Srbijo, srećno ti Vaskrsenje Hristovo!

Hristos vaskrse! Vaistinu vaskrse!

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *