ИЛОН МАСК СЕ ОБРАТИО ЗЕЛЕНСКОМ: Има захтев за њега

ILON MASK SE OBRATIO ZELENSKOM: Ima zahtev za njega

10 decembra 2023

Američki preduzetnik i milijarder Ilon Mask je apelovao na ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog tražeći objašnjenje za hapšenje američkog državljanina Gonzala Lire. a svoj zahtev ukrajinskom predsedniku je podelio na svojoj društvenoj mreži Iks.

Mask je reagovao na informaciju da je Lira od jula u zatvoru u Kijevu zbog kritikovanja ukrajinskog lidera.„Amerikanac u ukrajinskom zatvoru nakon što smo im poslali preko sto milijardi dolara? Možda se ne radi samo o kritikama Zelenskog? Ako je to sve, onda imamo velikih problema“, rekao je on.

Novinar Taker Karlson je ranije govorio o Lirinom hapšenju. Prema njegovim rečima, državljanin SAD se muči u zatvoru uz saučešće Stejt departmenta i prećutnu saglasnost medija.

On je pozvao Zelenskog da šrosvetli američki narod o ovom pitanju.

U aprilu je Ministarstvo spoljnih poslova Čilea objavilo o nestanku novinara Gonzala Lira Lopeza u Harkovu, koji je kritikovao Kijev. Osim što je Čileanac, ima i američki pasoš.

Prema objavama na društvenim mrežama, gde je Lopez sebe nazvao „Čileanac u Harkovu“, poslednji put je stupio u kontakt pre pet dana. Kritikovao je politiku Kijeva i sugerisao da bi se protiv njega mogle preduzeti neke mere.

„Ako me niste čuli 12 ili više sati, dodajte me na ovu listu“, napisao je novinar i priložio spisak ubijenih tokom ruske vojne intervencije u Ukrajini.

(Pravda)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *