ИМА АЛИБИ: Ратко Младић није крив за Сребреницу!

IMA ALIBI: Ratko Mladić nije kriv za Srebrenicu!

20 avgusta 2015

mladic 345Svedoci odbrane Biljana i Žarko Stojković potvrdili su danas pred Haškim tribunalom da je general Ratko Mladić bio na njihovoj svadbi u Beogradu, 16. jula 1995, u vreme dok su, po optužnici, Mladićeve snage streljale muslimane iz Srebrenice.

Supružnici Stojković su time dali alibi tadašnjem komandantu VRS, optuženom za genocid nad oko 7.000 srebreničkih Muslimana u danima pošto je ta vojska, 11. jula 1995, zauzela Srebrenicu.

Alibi Mladiću za dane od 14. do 17. jula 1995 – kada je po optužnici ubijena većina muslimanskih zarobljenika- nedavno je dala i njegova supruga Bosiljka, svedočeći u Hagu da je on tih dana bio u Beogradu i da nije izdavao nikakva naređenja.

Biljana i Žarko Stojković posvedočili su danas da su im Ratko i Bosiljka Mladić bili kumovi na venčanju, 16. jula 1995. Svedokinja je precizirala da su Mladići došli u njen stan posle devet sati ujutro, da su prisustvovali crkvenom venčanju, a potom i ručku u restoranu. Mladići su veselje napustili, kazali su Stojkovići, oko 17.30 tog dana.

Na pitanje branioca Branka Lukića, svedoci su izjavili da Mladić nije koristio nikakva sredstva veze dok je bio na svadbi. Biljana Stojković napomenula je da je bila „iznenađena“ time što je general bio „potpuno posvećen svadbi“ i njima, prenela je Beta.

Podsetimo, iste tvrdnje je pre nekoliko dana je iznela i supruga generala Vojske Republike Srpske Bosiljka Mladić.

Međutim, tužiocima izgleda da ni svedoci nisu dovoljni jer oni sumnjaju da je Mladić i iz Beograda kontrolisao i izdavao narađenja Vojsci Republike Srpske za područje Srebrenice.

Optužnica generala Mladića tereti i za progon Muslimana i Hrvata širom BiH, koji je u šest opština imao razmere genocida, terorisanje stanovništva Sarajeva dugotrajnim granatiranjem i snajperisanjem i uzimanje kao talaca pripadnika Unprofora, 1992-95.

(Pravda)

KOMENTARI5 komentara

 1. Batina says:

  Pa majku vam jebem fasisticku, koliko je opcina u NDH ostalo bez ijednog Srbina, to vas ne muci. A jebem mater I svakom onom ko zeli da ide u takvu eUrupu.

 2. miroslav says:

  Ostavite vise ovog coveka na miru.Pravda je kod boga.

 3. mija says:

  I Krstić je imao alibi, čovek je u vreme dokazano bio na drugom mestu i sud prihvatio njegove dokaze, pa je ipak osudjen na 35 godina zbog navodnog genocida. GENOCIDA U SREBRENICI NIJE BILO. Branioci optuženih Srba su propustili da traže od tužilaštva da dokaže da je postojao genocid. Sad se tužilaštvo poziva na prethodno donete presude u kojim stoji da je vojska RS počinila genocid. To treba oboriti, a to nije tako lako. Ali nije nemoguće. Zato Dorina drže u pritvoru već mesecima, da u javnosti ne širi istinu da GENOCIDA U SREBRENICI NIJE BILO. Čekaju da dotuku Mladića i Karadžića, pa da zatvore sud i ćao djaci. Posle toga će pustiti Dorina. Onda će on moći da priča i piše šta god hoće, ali to neće menjati ništa, jer će presude ostati na snazi. Sad je poslednji čas da se nešto učini na dokazivanju da GENOCIDA U SREBRENICI NIJE BILO.

 4. mija says:

  Sve optužnice za genocid u Srebrenici zasnovane su na jednom jedinom dokazu: svedočenju Dražena Erdemovića. To svedočenje je, medjutim, toliko manjkavo, da čim ga malo začeprkaš, raspada se. 1) D. Erdemović je potpuno nekredibilan svedok. Pošto je bio pripadnik sve tri zaraćene strane i JNA, ne može mu se verovati da mu Hrvati ili muslimani nisu naložili da ovako svedoči. Pošto je Hrvat po nacionalnosti, ovakva verovatnoća raste. 2) Njegovi motivi za svedočenje su vrlo problematični. Priznao je zločin jer ga je grizla savest, ali je svedočio pod zaštitnim merama. Onaj koga grize savest ne traži zaštitne mere. Nagodio se sa tužilaštvom o utočištu u nekoj stranoj zemlji, promeni identiteta i stalnim prihodima. 3) Njegovo svedočenje je kontradiktorno i neuverljivo, na nekim mestima je očigledno izmišljotina ili ciljana laž. Ni jedan drugi dokaz tužilaštvo nije pribavilo za genocid u Srebrenici. Nema ni jednog dokumenta i ni jednog drugog svedoka, iako ih je po Erdemovićevim rečima bilo još najmanje 6. Sud sa svoje strane nije odbacio ovako nedovoljno potkrepljenu optužnicu, nego je doneo najstrožu kaznu Krstiću. Sud je doneo presudu da je Erdemović zajedno sa još šest lica streljao 1200 zarobljenika, iako se tužilaštvo držalo neodredjenog broja od "nekoliko stotina". Dakle, sud je išao izvan svojih ovlašćenja i proširio optužnicu. To su, kaže, njih sedmorica obavili za nekoliko sati, što fizički nije bilo izvodljivo (neko pedantno izračunao). Evo detaljne analize njegovog svedočenja: http://www.srebrenica-project.org/DOWNLOAD/books/Civikov.pdf Hvala autoru što nam je omogućio pristup ovoj svojoj knjizi. Koga zanima ova knjiga, neka je odmah skine, jer verujem da neće dugo ostati na internetu.

  • tomo says:

   kakav je čovijek taj monstrum pokazuje da mu se kćer ubila čovijek koji je toliko zla učinio ima poremećen um bog zna šta je radio kćerci pa se je ubila.srbi vi se trbate odreći svih monstruma i reći oni nas nisu prestavljali u ratu ni sad to su ljudi smeće koji mogu raditi što je on radio.jedino tako se može postići defašizaqcija srpskog naroda.normalno nisu svi srbi zločinci trebate se odreći kukolja u svom narodu.srpska vojska je prednjačila u zločinima ako naprimjer uzmete da vojska hrvatske nije praktično ni jedan veći zločin napravila.ni jedno selo ne mogu srbi reći da je vojska hrvatske tu pobila kakve civile.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *