ИМА МРТВИХ И РАЊЕНИХ: Ноћас је нападнута Сирија, лешеви на све стране (ВИДЕО)

IMA MRTVIH I RANJENIH: Noćas je napadnuta Sirija, leševi na sve strane (VIDEO)

1 septembra 2020

Protivvazdušna odbrana primećena je kako gađa ciljeve iznad sirijske prestonice Damaska kasno u ponedeljak uveče.

Prema izveštajima, sirijske protivvazdušne rakete su u ponedeljak uveče oborile dolazeće projektile iznad Damaska. Sirijska arapska novinska agencija (SANA) izvestila je da su u napadima poginula dva sirijska vojnika, a da ih je ranjeno još 7.Nekoliko video zapisa prikazuje ono što se čini uspešnim presretanjem od strane protivvazdušne odbrane.

SANA je izvestila da je protivvazdušna odbrana „pogodila“ nekoliko ciljeva izvan Damaska, kao i u blizini gradskog međunarodnog aerodroma, napominjući da je nekoliko projektila oboreno.

Pretpostavlja se, po javljanju sirijskih medija, da je napad izvršen sa sirijsko-libanske granice severno od Golanske visoravni, koju je okupirao Izrael i sa koje je Izrael u prošlosti vršio napade na Damask.

Iako je SANA kasnije izvestila da su rakete lansirale Izraelske vazduhoplovne snage, Izraelske odbrambene snage odbile su da komentarišu ove tvrdnje.

(Alo)

KOMENTARI3 komentara

 1. Slobodanka says:

  Da je uspela destabilizacija Belorusije, tek u tom slučaju šta bi sve radio Izrael? Zatim Turska? Belorusija jeste daleko od sirijskog ratišta, ali preko Belorusije otvaranjem još jedne vruće tačke-ratišta nastoje da podele ruske vojne snage na više ratišta, na taj način da ih oslabe. Pretpostavimo da je neophodno izdvajanje ruskih vojnih snaga za odbranu Belorusije, to bi još više otežalo položaj Sirije. Koliko je plan Zapada za Belorusiju u vezi sa njihovim planom za Bliski Istok?

  • milorad3 says:

   ruske snage su već rasporedjene a ne "podeljene".Bile bi podeljene u situaciji kad ne znaš gde ćeš pre da pošalješ nedovoljne rezerve ali zasada nije to slučaj.Slučaj je ovo: izrael je UŠAO u sirijski rat i to će biti sve gore i gore.Velika greška jevrejske države, ali kada dodje vreme da požale tu grešku neće biti nikoga da žali zbog toga niti će imati vremena da požale.Eskalacija svih sadašnjih žarišta je pred nama i eskalacije će biti brze i ŽESTOKE , jer zasada ovo su samo čarke, kad počne stvarno da se roka biće grozno.Beloruska priča je gotova i NATO može samo da pokuša direktnu vojnu intervenciju, za razliku od namere da glume mirovne trupe to je mnogo opasno i zato tamo više neće biti problema.Sada će da počne ukrajinski scenario da se odmotava a TO je mnogo, mnogo opasnije od beloruskih pripovetki.Sledeće godine će NATO i USA biti po njihovom mišljenju spremni za napad i sve zavisi od toga ko će dobiti izbore u USA.Nevezano od trampove politike pokušaja relaksiranja situacije, armija USA je NASTAVILA pripreme za "obuzdavanje" rusije po smernicama obamine administracije i tramp to nije uspeo da spreči, jer nema legalnih načina da izdaje takav tip naredjenja generalštabu a generalštab USA je filovan OBAMINIM ljudima i oni su u većini i dalje.Mada je tramp promenio načelnika generalštaba ni on ne može direktno da spreči niže oficire i odmetnute korpuse VAN ZEMLJE da rade ono što oni prikazuju kao "odbranu amerike" jer rizikuju optužbe za izadaju i saradnju sa rusima(trampu se upravo to desilo upravo zbog toga)Jedino što tramp može da naredi POVLAČENJE trupa iz evrope i sveta ali za to mora da ima politički i strateški razlog inače opet sledi optužba za izdaju itd.Ako bajden izgubi čitav sistem napada na rusiju ulazi u stand by, u suprotnom već do kraja februara mi imamo možda svetski rat.Postoji DUBOKA podela u američkoj armiji i to je PRAVA OPASNOST i za a meriku i za čitav svet.Političare koji su implantirani je mnogo lakše smeniti od karijernih oficira koji rade za njih a sasvium je sigurno da deep state upravo na tome temelji svoju prokrivenu snagu i da upravo iza američke armije i obaveštajnih struktura koje su medjsobno spregnute očigledno . dolazi i glavna opasnost za svetski mir.ONI ŽELE RAT.

 2. opet ja says:

  Nemoj da brineš jer Rusija na zapadu ima sasvim dovoljno vojne efektive da za 10 dana pređe i preko Berlina.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *