ИМА НАДЕ ЗА СРБИЈУ: Уместо о старлетама и криминалцима деца снимила филм о Албанској голготи (ВИДЕО)

IMA NADE ZA SRBIJU: Umesto o starletama i kriminalcima deca snimila film o Albanskoj golgoti (VIDEO)

25 januara 2016

film-decjiU eri trovanja društva rijaliti programima i urušavanja svakog sistema vrednosti kod omladine putem masovnih medija, grupa dece iz OŠ „Đura Jakšić“ iz mesta Ravni snimili su film o Albanskoj gogoti.

U okviru ove škole sprovodi se projekat „Radrenis film“. To je amaterska filmska produkcijska kuća koja radi pri školi i bavi se proizvodnjom kratkometražnih igranih i dokumentarnih filmova. Naziv je skraćenica imena Ravni, Drežnik, Nikojevići i Skržuti, jer je deltnost ograničena na područja navedenih sela. Cilj je da se đaci uključe u glumačke, dramske, sceniografske i kostimografske aktivnosti, a sve zbog podsticanja dečje kreativnosti i boljeg shvatanja umetničkog doživljaja. U okviru Radrenis filma deluje : Kostimografsko odeljenje, filmski magazin, kinoteka, klub glumaca i filmski festival.

Deca su do sada snimila veliki broj filmova na različite tematike. Jako je lepo videti da su odabrala i temu Albanske golgote kao motiv za svoj najnovije ostvarenje „Bilo jednom u Albaniji“.

Uživajte:

(Oslobođenje)

KOMENTARI3 komentara

  1. Svetislav says:

    Svaka cast deci, a prvenstveno njihovim roditeljima!

  2. Imamo omladinu says:

    Pogledaj ih. Nešto najdivnije i najdragocenije u Srbiji danas. Nada sa planina naših.

  3. ??? says:

    Da, kada bi deca samo malo više imali informacije i istina o poreklu bila u uđbenicima, šta bi deca još uradila. Kada se sve svede na grupu a ne na generaciju nema potpunog uspeha. Kod proslave medalje vaterpolista, najavljeni i osvajači medala iz matematike. prevaiše ih, uz bizarno obrazloženje. Zašto i sportiste po tom principu nisu slavili da se ne naljute oni koji nisu bili na terasi. Kome treba nauka. Japan , koji je bio pedesetih godina sa istim BND, je danas velesila a mi sa prosečnim platama menjim od socijalne pomoći zapadnih zemalja, NAPRED U PROPAST.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *