IMA SE, MOŽE SE: Tadić uložio 40.000 evra u renoviranje seoske kuće

IMA SE, MOŽE SE: Tadić uložio 40.000 evra u renoviranje seoske kuće

23 januara 2014

Boris_TadicOko 40.000 evra uloženo je da vila u beogradskom naselju Višnjica, koju je odskoro iznajmio počasni predsednik DS-a Boris Tadić, zablista u punom sjaju.

Deo radova obavljen je pre iznajmljivanja velelepnog zdanja nadomak Beograda, dok se sam Tadić pozabavio renoviranjem dnevnog boravka i kupatila. Za nekadašnjeg predsednika Srbije kompletno dvorište opasano je engleskom travom koja se kaskadno spušta sve do obale reke. I dok bivšeg šefa države čuva obezbeđenje, vilu čuvaju 24 sigurnosne kamere koje pokrivaju svaki ugao višnjičke rezidencije.

Polovina Tadićevog placa od 30 ari pokrivena je zelenim tepihom. Samo kvadratni metar travnatog busena iznosi, prema cenovnicima beogradskih agencija za uređivanje prostora, oko tri i po evra.

Montiranje istog iznosi i do osam evra po kvadratu, ali je Tadićeva sreća da mu je plac veći od 200 kvadratnih metara, zbog čega agencije daju popust od dva i po evra po rolni trave. Kada se sve zbroji, potrošeno je između 12.000 i 15.000 evra samo za ozelenjavanje životnog prostora.

Travnjak na sredini dvorišta preseca staza koja vodi sve do „lepog plavog Dunava“, a koja u najekonomičnijoj varijanti košta oko 3.000 evra i to ukoliko je od bukve, ali strušnjaci kažu da se u ovakvim slučajevima obišno koristi hrastovina, jer je daleko otpornija na vremenske (ne)uslove. Na kraju te staze nalazi se malo pristanište za čamac ili jahtu.

Tadić je uštedeo na obezbeđenju jer mu je MUP 5. aprila prošle goidne pružio zaštitu nakon procene beubedonosne situacije. Verovatno je za taj novac instalirao 24 sigurnosne kamere, koje su raspoređene po celom imanju. Jedna vodootporna kamera visoke rezolucije marke „soni“, čiji je domet do 50 metara, košta oko 100 evra, plus dodatnih 15 evra za montiranje po kameri.

Prema informacijama koje su dobijene od komšija, Tadić je pre useljenja okrečio čitavu kuću i promenio izgled kupatila, i kompletno je renovirao i dnevni boravak.

Ova ulaganja, kako procenjuju stručnjaci za enterijer, nisu mogla da budu ispod 12. 000 evra.

Kompletan tekst pročitajte u današnjem izdanju Naših novina.

(Naše novine)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *