ИМАЈУ ПАКЛЕНИ ПЛАН! Смета им Србија, СПЦ… ШТА ТО БРИТАНИЈА СПРЕМА НАШОЈ ЗЕМЉИ?

IMAJU PAKLENI PLAN! Smeta im Srbija, SPC… ŠTA TO BRITANIJA SPREMA NAŠOJ ZEMLJI?

9 avgusta 2023

Rusija je, naravno, koristila ceo zapadni Balkan kao oružje kojim nervira NATO i EU i to je deo njene igre, u tome nema sumnje, i Srbija im u tome pomaže. Ali postoji jaka ekonomska veza i greška je što na to nismo dovoljno obratili pažnju, a to je uloga Gasproma, i preko uticaja Gasproma i pravoslavne crkve, koji ponekad rade i zajedno, oni utiču na lokalno stanovništvo. Energetska bezbednost na Balkanu utiče na sve nas.

Ovo je rekao Entoni Monkton prilikom zasedanja britanskog parlamenta i tom prilikom izneo je plan kako treba da izgledaju postupci Velike Britanije prema Srbiji u narednih godinu dana, te istakao da treba udariti na kičmeni stub Srbije: energetsku bezbednost i crkvu.– Šta treba uraditi u narednih 12 meseci? Prvo, usaglasiti stavove sa našim američkim i evropskim partnerima. Drugo, pokrenuti pitanje energije i rizika za evropsku energetsku bezbednost i obratiti pažnju kako hidro potencijali na Balkanu mogu da obezbede energiju, ali samo ako prvo rešimo pitanje elektrana na lignit – podvukao je Monkton.

Britanska poslanica i predsednica Odbora za spoljnu politiku britanskog parlamenta Ališa Kerns optužila je SPC da učestvuje u švercovanju oružja iz Srbije na KiM, i to kolima hitne pomoci i onda istovaruje u pravoslavne crkve.

– Zato je bezbednosna slika tako surova. U Vladi su svesni, sa vojnicima koji su se tek vratili sa služenja u KFOR – u, da se oružje švercuje preko granice u pravoslavne crkve kolima hitne pomoći. Do trenutka kada se nabavi dozvola, gle iznenađenja, hitna pomoć se pojavi u crkvi i ponovo izvadi oružje – rekla je Kerns, za koju se ispostavilo da je agent MI6.Nemaju šanse

Na ovakve navode i sramne optužbe na račun SPC-a reagovao je bivši šef diplomatije Vladislav Jovanović, koji napominje da su Britanci maštoviti, dobri kombinatori, bezosećajni kada su u pitanju posledice po drugoga, a u isto vreme trijumfijalni kada uspeju da nadigraju druge.

– I Ališa Kerns i Monkton pronalaze neke najbolnije i najslabije tačke koje treba ustanoviti i onda gađati kada je Srbija u pitanju. Crkva kao mobilizirajući faktor i kao jedinstvo Srbije i Gasprom koji je trn u oku Zapadu, jer je to najvidljiviji vid ruskog prisustva u Srbiji koji ne mogu da uklone tek tako. Gasprom je, pored pravoslavlja, trajna nit koja ostaje između Srbije i Rusije koju do sada nisu uspeli da unište niti imaju velike šanse – napomenuo je Jovanović.Podsetimo, predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić je na Tviteru odgovorila britanskoj poslanici i predsednici Odbora za spoljnu politiku britanskog parlamenta Ališi Kerns, koja traži da zapadne zemlje zaštite lažnu državu Kosovo od Srbije.

– Ovo pismo i tvitovi Kerns, Rota i Menendeza su više nego dobrodošli, jer pružaju živi dokaz da Kurti zaista uživa punu podršku i ohrabrenje za podrivanje mira i stabilnosti na Balkanu, izbegavajući primenu postignutih sporazuma – oba Briselskog sporazuma, odbijanje osnivanja Zajednice srpskih opština već više od 10 godina i Ohridskog sporazuma kojim je predviđena primena Briselskog sporazuma), kao i za podrivanje osnovnih ljudskih prava Srba na Kosovu i Metohiji.

(Informer)

KOMENTARI12 komentara

 1. Srba says:

  Potopiti pirgavo degenerično ostrvo zla,za sva vremena.

 2. milorad5 says:

  hm neki krugovi spremaju i planiraju svašta ...problem za njih je što ne mogu da urade ništa...njihovo je prošlo još malo pa više neće moći ni da lažu i prde kao ovaj kriminalac u britanskom parlamentu...što se kičmenog stuba tiče trebali bi da organizujemo turiste u britaniju...dosta bre više...na kraju će to i da se dešava ako ih rusi ne spale nuklearno komplet..a vrlo ozbiljno razmišljaju u moskvi o tome:) doduše neće da ih spale nego da ih potope nuk.cunamijem:)...

 3. Rodja says:

  A sta tu ima vidnog??? Pre trideset godina je bilo poznato. Tzv. Puč, preuzimanje i postavljanje sorosove vlade, razbijanje vojske i zadnje po redu. Uništavanje crkve!!! Ostalo je Jos to i onda cepanje i raseljavanje Srba i nestajanje srpskog naroda. Kao sto su vinilu u slbaniji, bugarskoj rumuniji, hrvatdkoj i gde god su stigli. Projekat zapadni baljkan je projekat stvaranje velike albanije!!;

 4. umni 'rvat says:

  Ne mogu ništa Rusiji pa ajde tamo gde mogu...ali time sto ce nama pogoršavati situaciju oni ne resavaju svoje glavne egzistencijalne probleme a oduvek im je to bila greška-gubili su previse vremena na nas dok ih na kraju Rusija nije uništila. Nikako da engleski glupani nauče, tako jebi hitler pogresio, tako je i nato pogresio 10 godina baveći se nama od '90-te. Sve teritorije ćemo vratiti a svi vazali amerike,nemacke i engleske ostace bez "država" bas kao sada sto ostaje Ukrajina.

  • 1389 says:

   Neka bog izpuni tvoje reči 🇷🇺

   • umni 'rvat says:

    izvini, ali ja vise verujem u Rusiju i u ono nesto ljudskosti, pre svega beskompromisnu borbenost protiv zla, koja je ostala jos u nama, iako zbog druženja u titoslaviji i mi smo pokupili deo mentaliteta papista i muslimana koji su konstruisani na Zapadu i postali skoro ko rvati, da podrzavamo zlo zarad robovske egzistencije, bezumno saljuci decu kod robovlasnika na školovanje i rad i jos se hvaleci time kako smo hrabri i pametni...taj mentalitet je kod hrvata 100%, kod nas 20-30%, ali to je previše. A taj mentalitet je bas zbog hriscanstva...neko ce reci zbog papisticke sekte...da,je,onu su čisto zlo,samo ovi naši...njima je cilj da budu bogati kao vatikan, njima su oni uzor. Zato kažem htmriscanstvo. I zbog okretanja drugog obraza, poniznosti,pasivnosti, koje propagira cifut Jeshua lažno zvani Isus. Ko je čitao "sveto pismo" zna.

  • Željko says:

   @umni 'rvat Kultna sarajevska grupa "Crvena jabuka" ima pjesmu koja se zove "Sanjati" i čiji tekst glasi:" Sanjati ne mogu ti to uskratiti...!" Rezime, možete sanjati do besvijesti ALI pazite da se jednoga dana ne probudite u još manjoj Srbiji!!

  • Jedan tamo, ne znaš 🖕 ga ti ... says:

   @Zeljov Ako ti je ona seljadija "kultna grupa", onda imaš mnogo veći problem nego što se isprva činilo.

 5. da da says:

  Ameri,hrvati,nemci,englezi,šiptari,balije,montenegrini,mađari,slovenci,svi gospodare Srbijom osim Srba,to je toliko očigledno,da uopšte nije vest.

 6. Ex prof. H. Novi says:

  OSTRVO ZLA! Rusi nam nisu prijatelji,ako ih ne potope u Atlanski okean. Naša mala Srbija se sa tim zlom ne može boriti. Ako hoće našu podršku (Rusi), moraju to vječno zlo uništiti. Svijetu oni sigurno neće nedostajati!!!

 7. Milutin says:

  Dobro obučeni agent MI6, dok je na Kosovu špijunirala kola hitne pomoći vide vozača kako izađe iz kola. I ode u šumarak. Izvadi ga čovek da se olakša a britanska tajna špijunka zaključi kako Srbi u gaćama švercuju duge cevi. Ajde što je u pitanju bila duga cev. Nego kalibar, brate!! A kad joj se malo razbistriše oči, uočila je ona pravu vrednost onoga što naš vozač držaše u ruci. Zamoli ona njega za jedan metak. Kožni. Ali jok!! Žurio čovek da dostavi lekove u naše domove zdravlja. Nedostaju. I eto. Najopasnije britanske špijunke su one nedo*ebane u Britaniji a ne*ebane u Srbiji. A SPC? Kakve veze ima ona sa tim. Valjda išla da se pomoli Bogu da joj usliši želju. Ipak, kalibar je u pitanju. Ali nebi ništa. Pa joj sada kriva i SPC. E, gde si 007, da malo zavedeš reda u MI6.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *