ИМАЈУ ПЛАН: Три земље поставиле ултиматум Белорусији! ЛУКАШЕНКО БЕСАН

IMAJU PLAN: Tri zemlje postavile ultimatum Belorusiji! LUKAŠENKO BESAN

12 avgusta 2020

Aleksandar Lukašenko će morati da odgovori na tri tačke koje proizilaze iz plana.

Litvanija, Letonija i Poljska pripremile su plan za rešavanje krize u Belorusiji, izjavio je danas litvanski predsednik Gitanas Nauseda.– Predsednici naše tri države napravili su plan za rešavanje situacije u Belorusiji. On sadrži tri tačke – izjavio je Nauseda na konferenciji za novinare i dodao da vlasti Belorusije pre svega treba da prekinu sa upotrebom sile protiv ljudi koji protestuju zbog rezultata predsedničkih izbora.

Demonstracije u Belorusiji

Osim toga, kaže on, treba osloboditi i uhapšene demonstrante. Treća tačka plana je početak pregovora s predstavnicima civilnog društva.

– Ako plan bude prihvaćen, naše države su spremne da budu posrednici u organizaciji procesa izlaska iz krize – rekao je Nauseda i istakao da, ako ne bude prihvaćena ova inicijativa, Belorusiji mogu biti uvedene sankcije.

Ministar inostranih poslova Litvanije je u intervjuu ruskom radiju „Eho Moskva“ rekao da Minsk treba da organizuje nove predsedničke izbore, pošto ovi „nisu bili demokratski i slobodni“.

(Tanjug)

KOMENTARI7 komentara

 1. test01 says:

  ispravka - zapad (NATO) preko Poljske-Estonije pokusava da progura svoje interese u Belorusiji. Veoma providno ali Lukasenko je to sam izazvao - ko sa djavolom tikve sadi ... nije hteo da produbi odnose sa Rusijom a sada mu zapad sprema omcu da bi preuzeli Belorusiju kao i Ukrajinu.

 2. uddu says:

  Možda će sutra i nama neka komšijska država da postavlja uslove za uspostavljanje demokratije.Možda Rumunija ili Bugarska.Mađarska neće jer i tamo je na vlasti idiot !Pre će Hrvatska ili možda Crnja Gora !

 3. M says:

  Jel to te tri zemlje ozbiljno?!?

 4. Gagi says:

  Sta su ta civilna drustva, nadnacionalne organizacije. Sva ta civilna drustva su ravnopravno mogla da ucestvuju na izborima sto verovatno i jesu. Nisu dobili poverenje naroda i sta sada, neko u ime naroda bi trebalo da sa njima pregovara i da im daje ustupke, zbog cega. Zapadni mangupi preko tih nekih izmisljenih organizacija destabilizuju drzave sirom sveta, sve to treba razjuriti i zabraniti njihovo delovanje. Logika je prosta, niste dobili poverenje naroda, to znaci, narodu nisu potrebne vase usluge pa prema tome, spremajte se za nove izbore u miru i tisini.

 5. Nikolaj Kuznjecov says:

  Naši komentari su materijal za ispipavanje pulsa šta mogu da pokušaju i kod nas uraditi sutra...

 6. Vjatič says:

  Poželeli Ljahi da ponovo uspostave"smutna vremena"u Ruski svet. Samo ovog puta će još gore proći.

  • Milan says:

   Baš tako.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *