Imam seksualno zlostavljao 42-godišnju ženu i njenu ćerku

Imam seksualno zlostavljao 42-godišnju ženu i njenu ćerku

15 avgusta 2013

Nermin SpahicNermin Spahić, imam u Islamskom kulturnom centru „Bošnjak“ u američkom gradu Des Moinesu, uhapšen je pod sumnjom za seksualno zlostavljanje dve žene.

Kako su naveli iz tamošnje policije, Spahić se tereti za seksualno zlostavljanje trećeg stepena i dva dela seksualnog iskorištavanja 42-godišnjakinje i njene 18-godišnje ćerke, izveštava televizija NBC.

„Bila sam šokirana kad sam čula. Moj mlađi brat i još nekoliko dece idu u džamiju i njihovi roditelji veruju da su u dobrim rukama, tako da sam se šokirala kad sam čula vest“, kaže Nermina Mehinbašić iz Des Moinesa.

Iz policije su takođe naveli da su se dela za koje je imam optužen dešavala izvan Islamskog kulturnog centra u tom gradu.

Prema policijskom izveštaju, Spahić je posetio 42-godišnjakinju kako bi kroz verski obred pomogao njenoj 18-godišnjoj ćerki. Upravo tokom te posete, navode iz policije, ovaj ugledni imam je napao majku i ćerku. Za ovaj slučaj su doznali nakon poziva.

„Žrtva je poslala SMS poruku svojoj prijateljici koja nas je odmah nazvala“, kaže viši policijski činovnik Tajler Tompkins.

Nakon toga, policija je odmah otišla u kuću gde se sve navodno dešavalo i gde su zatekli imama Spahića.

„Priveli smo ga u policijsku stanicu na ispitivanje i nakon istrage odlučili ga zadržati u pritvoru“, dodao je Tompkins.

Ukoliko se dokažu optužbe, kaže Nermina Mehinbašić, njegov ugled i poverenje Bošnjaka u tom gradu će biti dovedeni u pitanje.

„To je sramota jer je porodica očekivala pomoć za svoju ćerku. Nije trebao iskoristiti svoju moć, poziciju i ugled. Trebao je biti bolji uzor. Iz ovog slučaja moramo naučiti kako se ne bi ponovilo“, dodala je Mehinbašić.

U policiji kažu da je Spahić priznao održavanje verskog obreda, ali i negirao ono za šta je optužen.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *