ИНЦИДЕНТ: Чанак вређао „Заветнике“ док су прекидали филм о независном Косову и Србима агресорима! (ВИДЕО)

INCIDENT: Čanak vređao „Zavetnike“ dok su prekidali film o nezavisnom Kosovu i Srbima agresorima! (VIDEO)

12 juna 2017

Članovi Srpskog sabora Zavetnici prekinuli su juče večeras projekciju filma „Kosovo…Nazdravlje! Gëzuar!“ u Medija centru u Novom Sadu, u sedištu udruženja Nezavisnog društva novinara Vojvodine.

Ispred Medija centra, Zavetnici su prethodno održali konferenciju za novinare, na kojoj je član Glavnog odbora Slobodan Jović upozorio da se u samom sadržaju filma, čiji je koproducent Dinko Gruhonjić, srpska vojska i policija prikazuju kao okupatorske snage dok se pripadnici terorističke OVK predstavljaju kao legitimni borci za slobodu.

– Na delu je pokušaj rehabilitacije albanskih ratnih zločinaca i očigledna zamena teza gde se Srbima pripisuje krivica za rat na Kosovu i Metohiji, a Albancima uloga žrtve – naveo je Jović,uz tvrdnju da je ovakav film vrsta promocije separatizma u Novom Sadu sa ciljem njegovog podsticanja u Vojvodini.

Posle konferencije, nekoliko članova Srpskog sabora Zavetnici uspelo je da uđe u salu u kojoj je bilo najavljeno emitovanje filma.

Na samom početku projekcije, članovi Zavetnika ugasili su projektor i prekinuli prikazivanje filma, uz povike: „Ovo je sramota!“ Član Glavnog odbora Vedran Ćosić postavio je pitanje organizatorima: „Gde je pravda za srpske žrtve?! Ko je odgovoran za čitave srpske porodice koje su ubijane i kidnapovane?! Kako žive Srbi na KiM?!“.

Oni takođe tvrde da je u prvom redu na projekciji filma sedeo predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak koji je, kako navode, Zavetnicima psovao majku i vređao ih.

Potom je nekoliko članova Zavetnika izbačeno iz sale. Srpski sabor Zavetnici pozvao je nadležne organe da ubuduće zabrane sve slične događaje koji imaju za cilj podrivanje ustavnog poretka Srbije i omalovažavanje srpskih žrtava.

ZA KAFANSKIM STOLOM

U NDNV navode da je film „Kosovo… Nazdravlje! Gëzuar!“ priča o susretu Arija Abduljija i Isaka Vorgučića, koji u srpskoj enklavi nadomak Prištine pretresaju konfliktnu kosovsku stvarnost za kafanskim stolom.

KOMENTARI5 komentara

 1. Kulak says:

  Sabahudin Gruhonjić.Znamo sve o njemu i ko ga je i po kakvom zadatku poslao u Srbiju.

 2. Prva linija says:

  nije to ,,canak" to je korito govana

 3. Prva linija says:

  ko je gospodin u ciklama majici sa torbicom sve mu jebem, braco i sestre zavetnici pocnite vise da se oslanjate na mladje snage, na one koji nece dozvoliti da vas guraju i sutiraju u vasem gradu

 4. goran says:

  Sve su to preblage akcije. Dok neko ne dobije po labrnji, nema efekta. Zavetnici si dosta uradli, ali previse veruju u demokratiju.

 5. Batina says:

  Canak I balasevic su najveca sramota za Vojvodinu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *