ИНЦИДЕНТ НА СЕДНИЦИ СЗО! Иза приче о корони испливало нешто о чему се већ дуже време говори, какве тајне крије ГЕБРЕЈЕСУС?

ИНЦИДЕНТ НА СЕДНИЦИ СЗО! Иза приче о корони испливало нешто о чему се већ дуже време говори, какве тајне крије ГЕБРЕЈЕСУС?

26 јануара 2022

Председник Извршног одбора Светске здравствене организације Патрик Амот прекинуо је у понедељак изасланика Етиопије док је покушао да одржи говор који је садржао критике на рачун генералног директора СЗО Тедроса Аданома Гебрејесуса.Председавајући Амот је, такође, одложио одлуку о захтеву Етиопије да се преиспитају поступци генералног директора СЗО, преноси агенција Ројтерс.

До инцидента је дошло на једном од једнонедељних састанака Извршног одбора СЗО на којима ће се расправљати о кандидатури актуелног генералног директора Гебрејесуса, из етиопског региона Тиграј, за други мандат на челу здравствене агенције УН-а. Амот је на почетку “хибридног састанка” у Женеви поручио да ће „оставити по страни“ захтев Етиопије да се истражи Тедрос због наводног подржавања побуњеничких снага које се боре против етиопске владе.

Ниједан од 34 члана одбора, који не укључује Етиопију, није уложио приговор. Међутим, амбасадор Етиопије при Уједињеним нацијама у Женеви, Зенебе Kебеде Kорчо, касније је покушао да одржи виртуелни говор критикујући Тедроса, али је два пута био спречен да то учини и на крају је прекинут након непријатне размене ставова.

“Даља расправа о овом питању није релевантна и стога је ван реда према релевантним правилима процедуре”, изјавио је Амот, који је из Kеније, а која је једна од 28 земаља које су Тедроса номиновале за други мандат на позицији шефа СЗО.

Пре него што је његова интервенција прекинута, Зенебе је оптужио Тедроса да “користи своју канцеларију да унапреди своје личне политичке интересе на рачун интереса Етиопије”. Министарство спољних послова Етиопије оптужило је 14. јануара Тедроса, који је био етиопски министар здравља и министар спољних послова, за ширење дезинформација о рату на северу те земље. Министарство је саопштило да су Тедросове изјаве компромитовале кредибилитет и независност СЗО.

KOMENTARI6 коментара

 1. Ovcoizovani covid idioti says:

  Ko i svaki drugi Jesus, i ovaj je lažov i prevarant, udružen sa satanistima, zabašureni vuk u jagnjećem krznu.

  • Srbski vitez says:

   Ne lupetaj zaumne gluposti, ovcoizovani pavijane.

  • doktrina soka says:

   Vidi samo kako ga stiti banda.

  • Lazar says:

   Sebe drugačije zamišljaš, ali si zaista najsličniji ovci sa intelektom idiota...

 2. ko says:

  .... је покушао да одржи виртуелни говор критикујући Тедроса, али је два пута био спречен да то учини и на крају је прекинут након непријатне размене ставова. НЕМА ШТА, ЧИСТО ДЕМОКРАТСКИ !!!

 3. Ovcoizovani says:

  Knez Tame vlada iz vazduha kroz sinove ovog sveta koji su nepokorni Bogu. Sada samo pravimo račun bez krčmara ali i krčmar će doći. Videli ste taj simbol zmije, ali nećete od nje dobiti lek već samo otrov.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u