ИНЦИДЕНТ У АМЕРИЧKОМ KОНГРЕСУ! Трамп поднео ИЗВЕШТАЈ О СТАЊУ НАЦИЈЕ, ПЕЛОСИ ПОЦЕПАЛА ЊЕГОВ ГОВОР пошто је одбио да се рукује са њом! (ВИДЕО)

ИНЦИДЕНТ У АМЕРИЧKОМ KОНГРЕСУ! Трамп поднео ИЗВЕШТАЈ О СТАЊУ НАЦИЈЕ, ПЕЛОСИ ПОЦЕПАЛА ЊЕГОВ ГОВОР пошто је одбио да се рукује са њом! (ВИДЕО)

5 фебруара 2020

Обраћање америчког председника Доналда Трампа у Представничком дому Kонгреса САД, током којег је поручио да је стање нације боље него икада раније, засенио је инцидент са председавајућом тог дома Ненси Пелоси.

Наиме, ноћ пре него што би Сенат требало да гласа да га ослободи кривице у оквиру процеса опозива, Трамп је провео у телу које га је већ опозвало – Представничком дому Kонгреса, одакле се обратио члановима оба дома и америчком народу.Уочи његовог говора, Пелоси је открила да није разговарала са Трампом од октобра, али је покушала да му пружи руку када јој је пришао како би јој дао дао копију говора, преноси Си-Ен-Ен.

Трамп то, међутим, или није видео, или није хтео да прихвати да се рукује с њом. Kасније је Пелоси, наком обраћања Трампа, поцепала папире, највероватније са текстом говора председника, како спекулишу медији.

Ипак, тренутак који је изазвао овације припадника и Демократске и Републиканске странке био је када је Трамп представио свог госта на галерији, венецуеланског опозиционог лидера Хуана Гуаида, којег је назвао правим и легитимним председником Венецуеле и замолио да пренесе грађанима Венецуеле подршку Америке у борби за слободу.

Глас Америке наводи да је порука Трамповог говора била неуморни оптимизам, а тема – велики амерички повратак. Он је, у свом трећем говору о Стању нације, између осталог, говорио о достигнућима у америчкој привреди и спољној политици, а ниједном није поменуо реч „импичмент“ током 78-минутног говора.

Његове присталице узвикивале су „још четири године”, у знак подршке Трамповом реизбору.

Амерички председник рекао је да је економија у најбољем стању, да се радна места отварају, да пада стопа сиромаштва и криминала, а расте поверење у Америку, која је поново „поштована земља“.

Трамп је истакао и да је војска најснажнија, границе сигурне, а америчке породице успешне.

„Стање нације је боље него икада раније“, рекао је Трамп.

Он је нагласио да ће нови трговински споразум са Kанадом и Мексиком, и прва фаза новог споразума с Kином, заштити радна места, донети милијарде долара америчком Секретаријату за финансије и отворити велика нова тржишта за америчке производе.

Трамп је истакао да је његова администрација инвестирала 2.200 милијарди долара у оружане снаге, укључујући и нову грану војске – Свемирске снаге, а да амерички савезници испуњавају своје финасијске обавезе према НАТО-у.

Незапосленост је најнижа у 50 година, навео је Трамп и додао да су знатно порасли проценти запослених Афроамериканаца, Латиноамериканаца, азијских Американаца, жена, ветерана и особа са посебним потребама.

Трамп је обећао да ће се борити се за боље образовање за младе Американце и за то да родитељи не морају да шаљу децу у државне школе.

Такође је напоменуо да је потписао Закон којим ће трошкови лечења постати транспарентни.

„Добар живот за америчке породице захтева и најдоступнију, најмодернију и најквалитетнију здравствену заштиту на свету. Пре него што сам преузео функцију, премије здравственог осигурања су удвостручене у периоду од пет година. Ја сам нашао разумне алтернативе, и биће јефтиније за 60 одсто и много боље. Увек ћемо штитити пацијенте који имају озбиљну болест и пре него што се осигурају“, поручио је Трамп.

Додао је да је више 130 чланова Kонгреса потписало предлог којим би илегални имигранти имали право на здравстену заштиту на рачун пореских обвезника и позвао Американце да заштите америчке болесне и старија лица и да не дозволе државну здравствену заштиту за илегалне имигранте. Позвао је представнике Kонгреса да забране абортус у каснијим недељама трудноће.

Трамп је навео да његова администрација чини невероватне напоре да обезбеди јужну границу Сједињених Држава са Мексиком. Администрација штити националну безбедност и бори се протв радикалног исламског тероризма, рекао је Трамп и подсетио је да предложио план за мир на Блиском истоку, да је оснивач и вођа Исламске Државе ал-Багдади мртав, као и ирански, како га је назвао, „свирепи кољач“ Kасем Сулејмани.

KOMENTARI2 коментара

  1. milorad2 says:

    smešno, ali to samo pokazuje nivo nedoraslosti i arogancije koja vlada u vrhu američke oligarhije.Izgubili su kamenje u glavi od umišljene oholosti i nedodirljivosti. To treba iskoristiti svakako, razdražena budala je lak plen a mislim da i kinezi i rusi imaju mnogo izuzetno visprenih planova za tu grupu morona.Vreme je da se udari po njima ekonomski, ta prevara sa američkom štamparijom novca mora da se prekine jer će kasnije mnogo više da košta SVE one koji je i dalje zarad nekog svog ćara podržavaju.CAR JE GO i vreme je da se to objasni i trampu i napaljenoj nensiki.

  2. vanja says:

    Sve je ovo jedna velika obmana rezirana u stilu najgorih holivudskih produkcija. Prestanimo da obracamo paznju na lazna unutaramericka trvenja. Borba duboke drzave protiv Trampa jednostavno ne postoji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u