ИНЦИДЕНТИ на седници Савета безбедности УН која је била посвећена Венецуели

INCIDENTI na sednici Saveta bezbednosti UN koja je bila posvećena Venecueli

11 aprila 2019

U SAVETU bezbednosti UN, koje je bilo posvećeno situaciji u Venecueli, dogodila su se dva međusobno povezana incidenta.

Prvo je potpredsednik SAD Majkl Pens pokušao da `rečim i presingom` sa zasedanja otera stalnog predstavnika Venecuele na Ist Riveru Samjuela Monkadu.

Počeo je rečima: „Pri svom uvažavanju, vi se, gospodine ambasadore, ne možete nalaziti u ovoj sali. Vi se morate vratiti svom predsedniku i preneti mu da je njegovo vreme isteklo“.U nastavku je naglasio da sednicama SB UN treba  da istakao:

„Sjedinjene Države su spremne da pribegnu svim diplomatskim i ekonomskim merama koje mogu pomoći da u Venecuelu dođe demokratija. Mi razmatramo sve mogućnosti“.

Pens nije propustio priliku da još kaže: „I neke međunarodne organizacije su veće preduzele mere u tom pravcu. Jedino UN i Savet bezbednosti ne preduzimaju mere. A došlo je vreme da UN priznaju Huana Guaida za predsednika Venecuele. Pored ostalog: da punomoćje sadašnjeg preedstavnika Venecuele bude anulirano, a da njegovo mesto zauzme predstavnik Guaida“.

Pens je otkrio da Vašington sprema inicijativu da SB UN prizna Guaida za „zakonitog predsednika Venecuele“.

Kao što se i moglo očekivati, u zaštitu Venecuele i Monkada ustaoi je stalni predstavnik Rusije u SB UN Vasilij Nebenzja.

Uzeo je reč odmah posle Pensa i rekao:

„Neću komentarisati ton prethodnog izlaganja, ali želim da ukažem da je stalnog predstavnika Venecuele, koji se nalazi u ovoj sali, imenovala zakonita vlada u Karakasu i da je njegova punomoćja potvrdila Generalna skupština UN“.

Pens nije na ovo odgovorio, ali je stalni predstavnik Nemačke, koja trenutno predsedava u SB UN, pokušao da Nebenzji u mekoj formi isključi mikrofon.

Odmah posle Pensovog nastupa predložio je da se diskusije ograniče na pet minuta i ispred sebe postavio peščani sat da to obezbedi.

Čim je Nebenzja počeo da govori – Nemac je prevrnuo svoj peščanik. Ruski ambasador se nije dao zbuniti. Rekao mu je:

„Možete vi taj svoj izvanredni sat prevrtati koliko vam je volja, a ja ću govoriti onoliko dugo koliko mi bude potrebno“.

Nastavljajući, pozvao je SAD da narodu Venecuele priznaju pravo da sam opredeljuje svoju sudbinu bez ičijeg mešanja:

„Ako zaista želite da Ameriku opet učinite velikom – a i mi smo za to iskreno zainteresovani – prestanite da se mešate u stvari drugih država. Za to će vas poštovati u svetu. Uostalom, ni vi ne molite kada vam se drugi mešaju u poslove. To. naravno, niko ne voli“.

KOMENTARI5 komentara

 1. Velika Metla says:

  Američki nacisti podrazumevaju pod demoKRADijom da mogu demoKRADski opljačkati venecuelansku naftu!

 2. Za Srbiju says:

  Zapadno ludilo je suviše komentarisati. Malo im je javnog i medijskog ludila, pa uneli ulično i kaobojsko ponašanje u UN. A nemci pokazaše svoju "kulturu". Nego, da je pravde, Nemačka nikada ne bi presedavali ni u jednoj međunarodnoj organizaciji.

 3. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  Znači koalicija nemačkih i kaubojskih nacista u SB UN.

 4. Cp6a says:

  Ruska dobrota i blagost prema švapskim genocidnim monstrumima stalno daje gorke plodove.

 5. milorad2 says:

  opet ponavljam nemački službenici koji trenutno glume nemačku vladu , bezbednosne i diplomatske službe su američke i engleske sluge i služe isključivo kao neka vrsta davanja legitimiteta gospodarima, navodno eto i nekoliko država se slaže sa njima, mi smo koalicija, predvodimo slobodana svetm, itd, sve je to farsa da ubede domaću populaciju kako su oni ISPRAVNI i PRAVEDNI, cela ta priča sa "slobodonom koalicijom" je prevara i isključivo služi za domaću propagandu, u toj koaliciji NIKO nije slobodan i SVI slušaju samo jedan glas , inače sledi otkaz ili atentat.(aldo moro i ulof palme su samo najpoznatiji političari koji su ubijeni od strane američke "koalicije" a i princeza dijana je "privatan" posao uradjen kao usluga kraljevskoj kući).Država koja je PRIZNALA pravo saudijskom satrapu da ubija JAVNO nekažnjenoon ne zaslužuje da se nazove državom, to je mafija i razbojničko gnezdo. ŽAko je neka država na svetu država ODMETNIK to su USA i oni to sve hrabrije i otivirenije i pokazuju nasastancima UN i na konferencijam za štampu gde ne štede otvorene pretnje i uvrede.Sasvim je sigurno da se sprema veliki rat i da će USA NAPASTI.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *